פיתוח ישראלי: הכיסא החכם שמצליח להזיז נכים
הכיסא מאפשר לשנות את תנוחת הישיבה בו ויכול לעזור למנוע נזקים כמו קישיון מפרקים, פגיעה בהתפתחות השלד ועיוותים הנגרמים בגלל חוסר התנועה. ד"ר דרור עובדיה, מנהל מחלקה אורטופדיית ילדים באיכילוב והיועץ המדעי של החברה המפתחת: "הכיסא ימנע החמרה במצבם הרפואי של מוגבלים בתנועתם"
פריצת דרך טכנולוגית תוצרת כחול לבן בטיפול בילדים עם מוגבלויות: חברת resymmetry הישראלית פיתחה כיסא רובוטי חכם בשם "HEALI", שמאפשר לשנות באופן אוטומטי את תנוחות הישיבה של המשתמשים בו, באופן היוצר תנועתיות ואקטיביות אצל ילדים ומבוגרים שלא יכולים לזוז בעצמם - ונאלצים להישאר באותה תנוחה.
צפו בשינוי שמתאפשר בזכות הכיסא:
"הכיסא ימנע החמרה במצב המטופלים"
ד"ר דרור עובדיה, מנהל מחלקה אורטופדיית ילדים, בבית החולים איכילוב המשמש כיועץ המדעי של החברה אומר כי אחד מהקשיים הגדולים ביותר איתם מתמודדים ילדים עם מוגבלות הוא הנזק המתמשך שנגרם להם משהייה ממושכת במנח מסוים.
"הישיבה הממושכת באותה תנוחה על הכיסא, יוצרת קישיון מפרקים, פוגעת בהתפתחות מבנה השלד וגורמת לשינויים במבנה שלו ולעיוותים הגורמים לחוסר סימטריה בצורת הגוף, למשל עקמת בעמוד שדרה. נזקים אלו מביאים להידרדרות במצב הרפואי ובמקרה הגרוע ביותר אף למוות".
כיסא HEALI הנרשם על ידי החברה כפטנט, יוצר תנועה אקטיבית על פי תוכנית מוגדרת ועל פי הצרכים והיכולות של הילדים והמבוגרים. החדרת התנועה לתוך מנח הישיבה גורמת לגוף להיות פעיל והפעולות הללו מגרות את השריר ומונעות ממנו להתנוון ומשפיעה לטובה על מבנה הגוף והשלד.
בנוסף, הייחודיות של HEALI היא האפשרות לאסוף נתונים על המשתמש ולשנות את תנועותיו בהתאם, כמו גם לשנות את תנוחות הישיבה על פי קריטריונים שהוגדרו מראש על ידי המטפל.
"אנו מאמינים", מסכם ד"ר עובדיה, "שהכיסא החכם ימנע החמרה במצבם הרפואי של מוגבלים בתנועתם ויצמצם משמעותית את ההזדקקות שלהם לניתוחים אורטופדיים במפרקים שמתקשים כתוצאה מחוסר בתנועה ומישיבה פאסיבית בכסאות הגלגלים שלהם".
"לתת תקווה לילדים מוגבלים"
מי שעומדת מאחורי הפטנט, היא אפרת שנהוד ממודיעין, בעלת ותק של 24 שנה בריפוי בעיסוק. "החלטתי שהגיע הזמן לפתח כיסא חדש ולהפסיק לייצר מכשירים שהם בבחינת "עוד מאותו דבר" - שייתן תקווה לילדים ולאנשים עם מוגבלות (נכים)".
לעזרתה של שנהוד התגייסו המהנדס דני שחף שהיה אמון על הפיתוח הטכני, ד"ר דרור עובדיה, המשמש כאמור כיועץ המדעי, אייל ערן ועדי אלפיה, מעצבים תעשיתיים ומנהלי המוצר, וקרן מיראז' שהעניקה לה 100 אלף דולר, על זכייתה במקום הראשון ב-"Entrepreneurs 45+" תחרות ליזמים ישראלים בני 45 ומעלה שמתקיימת בישראל בשלוש השנים האחרונות.
לאחרונה הצטרף לצוות פרופסור אלי כרמלי, ראש החוג לפיזיותרפיה באוניברסיטת חיפה, שיהיה אחראי על ניהול הניסויים הקליניים, שיימשכו כשנתייים ושבסיומם עתיד הכיסא לקבל את האישור שיאפשר לחברה להתחיל לייצר ולשווק אותו ברחבי העולם.
ההרשמה לתחרות Entrepreneurs 45+ הקרובה תיסגר ב-30.3 - להגשת מועמדות