בדיקת הדם ששינתה את התזונה המשפחתית
לאחר שהתגלה כי סתיו בן ה-10 סובל מכולסטרול גבוה וחייב לשנות את התזונה שלו, החליטו כל בני משפחת לוי לעשות שינוי בארוחות הערב שלהם. מה נכנס לתפריט המשפחתי ואיך הילדים הגיבו?
בשיתוף אסם
בני משפחת לוי מגדרה אהבו לאכול אוכל מטוגן ואחת לשבוע אף "התפנקו" עם פיצה שהסבתא הזמינה להם. לפני כמה חודשים הם התחילו לאכול בריא יותר לאחר שהתגלה כי סתיו (בן 10) סובל מכולסטרול גבוה. "לאחר שקיבלנו את תוצאות בדיקת הדם, בה גילו שיש לי כולסטרול מאוד גבוה, שלחו אותי לתזונאית. היא נתנה לי תפריט וגם יש לי מחברת בה אני כותב כל יום מה אני אוכל", מספר סתיו. "כל המשפחה נרתמה לשינוי".
לכל אחד מבני המשפחה יש תפקיד ומעיין, האם, מספרת: "אנחנו קונים דברים שפעם לא אכלנו כמו כרוב, מנגולד וסלרי. הארוחות יותר מגוונות. כולם באים גם לשולחן ואוכלים ביחד".
האחים, רועי (12) ומורן (5.5) מספרים שגם במהלך הקניות בסופר הם שמים לב יותר למוצרים שמכניסים לעגלה ויש יותר מגוון של ירקות ודברים בריאים". ומה קורה בזמן הארוחה? "אין טלוויזיה ואין מסכים אחרים, משוחחים על עניינים שעברו עלינו במשך היום ועל תוכניות שיש לנו לעשות יחד בעתיד, למשל לצאת לטיול מסוים", אומרת מעיין.
"מדובר בשינוי שאני ממליצה בחום לכל משפחה לאמץ: קל מאוד ליישום, וקל מאוד לשתף בו את הילדים", אומרת אורלי פיינה, דיאטנית קלינית בצוות "חיים בריאים" של אסם. "התבוננו בגב האריזה ברשימת הרכיבים ובטבלה התזונתית של כל מוצר שאתם מתכוונים לרכוש. השוו בין מוצרים דומים ובחרו את המוצר שההרכב התזונתי שלו טוב יותר ומתאים יותר לצרכים שלכם. זכרו שברשימת הרכיבים סדר הופעתם הינו לפי כמותם במוצר - מהגדול לקטן. כך, לדוגמה, אם חשוב לכם לרכוש לחם מחיטה מלאה - ודאו שרכיב זה יופיע ראשון ברשימת הרכיבים".
פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.
בשיתוף אסם