החפץ שגורם לכולם להקשיב בארוחה
משפחת פולטורק מפתח תקווה מנצלת את זמן ארוחת הערב לשיחות באמצעות משחקים ורעיונות מיוחדים. מה תפקידו של הלב ולמה הם עוצמים עיניים בזמן שיושבים מסביב לשולחן?
בשיתוף אסם
בני משפחת פולטורק מפתח תקווה התחילו לאכול יחד פעמיים בשבוע ולהשקיע בזמן הארוחה בדברים נוספים מלבד אכילה. "לפני זה כל אחד אכל מתי שנוח לו", מספרת הדר. "כל אחד היה עסוק בדברים שלו ובעצם נוצר מצב שלא אכלנו ביחד".
"רצינו לגייס את הילדים שישתפו איתנו פעולה, אם זה להתארגן לצאת ביחד מהבית או כל דבר אחר", מספר האב, משה. "אנחנו משתמשים בכל מיני אמצעים כדי להשיג את המטרה הזאת. בין השאר באמצעות שיחה במעגל שיח שאותה אנחנו עושים בארוחת הערב, על מנת שיהיה לנו יותר כיף ביחד. למשל, כל אחד עוצם עיניים וצריך להגיע עם האצבע למרכז השולחן. אם כולם נוגעים אחד באצבע של השני זה אומר שהצלחנו. בנוסף יש לנו 'חפץ הקשבה' בצורת לב ומי שמחזיק אותו, כולם מקשיבים לו".
לכתבות נוספות - היכנסו ל"שולחן משפחתי"
"הילדים התחילו לשתף מה עובר עליהם במהלך היום ומה מפריע להם", אומרת נטע, ומוסיפה: "זה מאוד מוסיף לאווירה המשפחתית".
המשפחה אוכלת אוכל מגוון כמו פסטה ברוטב שמנת ופטריות, פיצה וסלט ויש חלוקת עבודה בין כולם. אורלי פיינה, דיאטנית קלינית בצוות "חיים בריאים" של אסם ממליצה: "גיוון הוא המפתח לתזונה נכונה ולכן חשוב לחדש ולגוון בכל ארוחה. היתרון בגיוון בארוחת הערב המשפחתית הוא הסעודה בחברותא ואז ההורים ואחים הגדולים משמשים דוגמה ויש סיכוי סביר יותר שגם הילדים ירצו להתנסות במזונות החדשים"
פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.