אחרי 69 שנה: "אסף הרופא" ייקרא ביה"ח יצחק שמיר
69 שנה לאחר שהוקם, יוסב שמו של בית החולים אסף הרופא לבית החולים יצחק שמיר בטקס חגיגי בנוכחות ראש הממשלה. בית החולים: "ההחלטה נובעת מהקשר של בית החולים למשפחת שמיר"
התחילו לשנן - בית החולים יצחק שמיר: החל מהשבוע הבא זה יהיה שמו של בית החולים אסף הרופא. בטקס חנוכת שמו החדש של בית החולים שיתקיים ב-4 באפריל, יהיה נוכח ראש הממשלה בנימין נתניהו שפעל להביא לשינוי השם. עובדים בכירים בבית החולים הופתעו לגלות על שינוי השם ואף טוענים שלא היו מעורבים בהחלטה.
המרכז הרפואי אסף הרופא שבצריפין, הוא הרביעי בגודלו מבתי החולים הממשלתיים. הוא משרת כמיליון תושבי האזור, בין השאר מהערים ראשון לציון, נס ציונה, רמלה, לוד באר יעקב, מודיעין-מכבים-רעות, ועוד.
בית החולים הוקם בשנת 1948 בהוראת קצין רפואה ראשי, הפרופ' חיים שיבא, שהקים גם את בית החולים תל השומר. כיום עובדים בו כ-3,500 אנשי צוות רפואי והוא מכיל מעל 800 מיטות אשפוז. הוא מעניק את כל השירותים הרפואיים, פרט להשתלות איברים, ניתוחי לב ומוח.
העובדים הופתעו משינוי השם
אסף הרופא, שעל שמו נקרא בית החולים מלכתחילה, היה אסף בן ברכיהו, רופא יהודי שחי במאה השישית סמוך לטבריה. הוא היה ממחברי ספר הרופא העברי, שכולל הנחיות ופרוטוקולים טיפוליים, הדרכה לטיפול רפואי בעשרות צמחי מרפא והנחיות לטיפול בתרופות זולות בהן ניתן היה לטפל גם בעניים. אסף הרופא בספרו גם נאבק ברופאי אליל ומכשפים ונותן דגש נרחב לחוקי האתיקה והמוסר הרפואיים.
אסף הרופא גם חיבר את שבועת הרופאים, הכוללת אלמנטים משבועת היפוקרטס, יחד עם האמונה היהודית: " אל תצודו להמית כל נפש במשתה העקר, ואל תשקו אישה הרה לזנונים להפיל, ואל תחמודו כל יפי תואר בנשים לנאפה בהן, ואל תגלו סוד אדם אשר האמין לכם... ואל תקשיחו לבב מלחמול על דל ואביון לרפא".
טקס חנוכת שמו החדש של בית החולים, הפתיע רבים מהעובדים הבכירים של בית החולים. "הופתענו לגלות על שינוי שם בית החולים", אומר ד', בכיר בהנהלת בית החולים ששמו המלא שמור במערכת, "איש לא עירב או שיתף אותנו".
מהמרכז הרפואי אסף הרופא נמסר בתגובה: "מדובר בהחלטת ממשלה להנצחת שמו של ראש הממשלה המנוח יצחק שמיר ז"ל. ההחלטה לכשעצמה, באה קרוב לוודאי על רקע הקשר שנוצר עם משפחת שמיר והמרכז הרפואי אסף הרופא בערוב ימיו של ראש הממשלה המנוח".