שתף קטע נבחר

בת 10 הובאה למיון כשידה תקועה בתוך מטחנת בשר

ילדה מהיישוב הקהילתי לפיד כבת 10 החליטה לבשל במטחנת הבשר הביתית וכף ידה נתקעה בה. היא פונתה למיון "טרם" במודיעין ומשם להמשך טיפול בחדר מיון

סכנה במטבח לילדים: כף ידה של ילדה בת 10 נתקעה במכונה לטחינת בשר. היא הופנתה למיון "טרם" ביישוב מודיעין, ולאחר שיכוך כאבים פונתה לחדר מיון.

 

האירוע התרחש בערב החג. הילדה תושבת היישוב לפיד רצתה לבשל לקראת החג והחלה לעבוד עם מטחנת בשר עתיקה, שלדברי המשפחה עברה במהלך הדורות במשפחה.

 

היד נתקעה בתוך מטחנת הבשר ( ) ( )
היד נתקעה בתוך מטחנת הבשר

 

עם תחילת העבודה, החל אחיה לסובב את הידית מבלי שתרגיש, עד שידה נתקעה בתוך המטחנה. היא הופנתה על ידי הוריה למיון "טרם" במודיעין כשהיא כאובה מאוד וידה תקועה במכשיר מבלי יכולת לחלצה.

 

לאחר שנבדקה, קיבלה הילדה בעירוי תוך ורידי תרופות רבות עוצמה לשיכוך הכאבים, תוך שהצוות הרפואי מנסה לחלץ את ידה מהמטחנה.

 

צוות מיון "טרם" ביקש להזעיק כיבוי אש, במטרה לנסר את המטחנה, אולם המשפחה החליטה להתפנות לבית חולים באמבולנס, שם ידה חולצה.

 

הילדה פונתה לבית החולים תל השומר, שם חולצה היד לאחר שבת ה-10 עברה הרדמה בטשטוש.

 

כללי הברזל במקום הכי מסוכן בבית

מוקד הפעילות בבית הוא המטבח שעבור ילד סקרן הוא האתר המסוכן ביותר בביתכם. כל חפץ הנראה טריוויאלי למבוגר עלול לגרום לפגיעה הרת אסון. הנה כללי הברזל:

 

  • מכשור חשמלי - לא לילדים: אל תאפשרו לזאטוטים להתעסק במיכשור חשמלי במטבח. הקפידו שהחיבור לחשמל ולחיצה על הפעלת המכשיר מתבצעת רק על ידי מבוגר.

 

  • כסו מכשירים חדים: סכינים, מטחנות, מיקסרים, מתקנים לקיצוץ - כולם בעלי להבים חדים שעלולים לפצוע את הילדים. הקפידו שהם יהיו מכוסים ובמקום גבוה ואל תאפשרו לילדים לגעת בהם.

 

  • חומרים מסוכנים במקום גבוה: תרופות, גם כאלה שכיחות בשימוש יומיומי עלולות לגרום לפגיעה קשה וקטלנית אצל התינוק והילד. גם חומרי הניקוי העדינים ביותר עלולים להסתיים בהרעלה קשה ומסכנת חיים. הקפידו להציב כל חומר ניקוי, תרופה או נוזל במקום גבוה רחוק מהישג ידו של הילד.

 

  • מכלי מזון - לאוכל בלבד: אל תתפתו להעביר חומרי ניקוי או חומרים מסוכנים אחרים לכלים הנראים כמו מכלי מזון, ובהם פחיות ובקבוקי שתייה, שקיות סנדוויצים או כלי אחסון מזון. אחת ההרעלות השכיחות נגרמת לאחר שהילד סבר כי המדובר בבקבוק שתייה, בעוד שבפנים נמצא חומר ניקוי חומצי.

 

  • היזהרו מהתבשילים: ילדים רבים מובהלים לחדרי המיון בתקופות של חגים, אז הבישולים בעיצומם. הם מגיעים עם כוויות קשות לאחר שהתקרבו לסיר או מחבת עם תבשיל רותח, או לקומקום חשמלי. לכן, אל תשאירו את הילדים בלא השגחה והרחיקו אותם ממקומות נמוכים, מהשולחן או מהשיש אם מונחים שם סירי מזון. זיכרו: מספיק שהילד ימשוך את המפה או את ידית הסיר ותכולתו עלולה להישפך על גופו ולגרום לכוויות קשות ביותר.

 

  • בלי פיצוחים: מזונות מסוימים עלולים גם להוות סכנת חנק. אין לתת לילד מתחת לגיל חמש פיצוחים, פופקורן וסוכריות, ולא להשאירם במקום נגיש. כמו כן, הקפידו לחתוך לאורך מזונות מאורכים כמו נקניקיות או מלפפונים. טבעות עלולות להגיע בקלות לקנה הנשימה ולהביא לחנק ומוות.

 

  • ילדים לא לבד במטבח: זה אולי הטיפ  המרכזי והחשוב ביותר. שיתוף ילדים בהכנת התבשילים הוא פעילות מהנה, אבל צריכה להיעשות במקסימום הקפדה על כללי בטיחות כשהמרכזי בהם הוא לא להשאיר ילד לבדו במטבח. למדו את הילדים שכל בישול  אפייה והכנת מזון מתבצעים כאשר מבוגר משגיח. אפשרו רק לילדים מעל גיל 12 בעלי יכולת מוטורית עדינה טובה ונסיון לצידכם במטבח, להכין תבשילים ומאפים בעצמם.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היד של בת ה-10 בתוך מטחנת הבשר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים