פריצת דרך: עירוי דם טבורי שיפר את מצבם של ילדים אוטיסטים
חוקרים אמריקנים הזריקו עירוי דם טבורי ל-25 ילדים אוטיסטים, ובעקבות הטיפול החדשני השתפרו משמעותית תסמיני האוטיזם מהם סבלו
האם נמצא הטיפול הראשון בעולם לאוטיזם? חוקרים בארה"ב מדווחים על ממצאים פורצי דרך בטיפול חדש בעירוי דם טבורי לילדים אוטיסטים. בעקבות הטיפול השתפר משמעותית מצבם.
במחקר החדש, אותו ערכו ד"ר ג'ואנה קורצברג וד"ר ג'רלדין דוסון מאוניברסיטת דיוק בצפון קרוליינה, השתתפו 25 ילדים אוטיסטים. במהלך המחקר קיבלו הילדים מספר עירויי דם טבורי שנלקח מחבל הטבור של אמהותיהם לאחר הלידה.
קראו עוד
- "לא הבנתי שלילד שלי יש אוטיזם"
- יכול להיות שהילד שלי אוטיסט? מדריך
- "וואו, הוא ממש לא נראה אוטיסט"
לדברי החוקרים, הדם הטבורי המכיל תאי אב המסוגלים להתמיין לכל תא בגוף, כולל לתאי מערכת העצבים במוח. עירוי הדם הטבורי הביא לשיפור בהתנהגותם של 75% מהילדים.
אף שהממצאים החדשים נחשבים למהפכניים, החוקרים הבהירו כי מדובר בתוצאות ראשוניות וידרשו מחקרים נוספים רחבי היקף כדי לאמת את הממצאים. עם זאת, החוקרים דיווחו כי מרבית הילדים שקיבלו את עירוי הדם הטבורי הראו שיפור דרמטי הן בלמידה והן בהתנהגות וכי הוריהם אמרו כי הם מרוצים מהתוצאות.
הספקטרום - מליקוי בתקשורת ועד אוטיזם
הספקטרום האוטיסטי (שנקרא עד לא מכבר PDD) כולל מספר הפרעות הקשורות באוטיזם. על פי ספר האבחונים הפסיכיאטרים האמריקני, ה-DSM, בספקטרום זה נכללות הפרעה אוטיסטית, תסמונת אספרגר ו-PDD שאינו מסווג.
תסמונת אספרגר היא הפרעה המתבטאת בליקוי בתקשורת חברתית, תבניות התנהגות רפטטיביות ותחומי עניין מוגבלים מאוד. שלא כמו אוטיזם, אין כאן עיכוב בהתפתחות השפה או בהתפתחות השכלית. תסמונת אספרגר מתבטאת לראשונה בילדים אחרי גיל שלוש, ובעיקר בבנים.
PDD שאינו מסווג הוא ההפרעה האוטיסטית הקלה ביותר, המתבטאת בקושי ביצירת אינטראקציות חברתיות וקושי בתקשורת בין אישית. האבחון נעשה לרוב רק לאחר גיל ארבע. תסמינים נוספים של ההפרעה היא חוסר הידע כיצד להגיב אל מול צחוק או בכי של מישהו אחר, וקושי בהבנת ציניות והומור.
הסימפטומים הראשונים של אוטיזם עשויים להופיע עוד לפני סוף השנה הראשונה לחיים. בגיל זה, הפעוט כבר אמור ליצור קשר עין, להצביע על חפץ כדי שההורה יראה, ויחייך אם ההורה זיהה את החפץ.
אלה תמרורי האזהרה אצל ילדים שחלקם עלולים להצביע על הפרעת התפתחות בספקטרום האוטיסטי:
- אינו יוצר קשר עין
- אינו מחייך כשמחייכים אליו
- אינו מגיב לשמו, לקול מוכר או לצלילים
- אינו בוכה כדי לזכות בתשומת לב
- אינו מדבר בגיל שנה וחצי
- אינו מדבר במשפטים ברי משמעות בגיל שנתיים
- ילד המרבה להתבודד
- עיסוק מוגבר ומרובה באלמנט בודד (חפץ, מרקם, טעם, צליל)
- אי יכולת להבין רגשות של עצמו או של הסביבה
- חסר פחד או פחד קיצוני מאובייקטים או אנשים
- תנועות חוזרות מרובות (נפנופי ידיים, נדנוד גוף או ראש)
- התפרצויות חריגות שאינן תואמות את הסיטואציה כמו צרחות פתאומיות
צפו: כך רואים אוטיסטים את העולם