בשורה למטיילים: אפליקציית חיסונים ורופאים לחו"ל
סטודנטים מאוניברסיטת אריאל ומכללת שנקר פיתחו אפליקציה חדשה המעדכנת את המטיילים על החיסונים הנדרשים בכל יעד בעולם, מכוונת לעזרה רפואית בכל מדינה ואף מאפשרת הזמנת תרופות שמתאימות ליעד לקראת הנסיעה
סטודנטים ממכללת שנקר ואוניברסיטת אריאל פיתחו פנקס חיסונים דיגיטלי הממליץ למטייל הישראלי על חיסונים הנדרשים בכל יעד בעולם, ומאפשר גם לרכוש ציוד רפואי לקראת המסע. שרותי בריאות כללית רכשה את האפליקציה ותשיק אותה ביום העצמאות הקרוב.
האפליקציה החדשה הוצגה במסגרת ה"האקתון" הלאומי הראשון שהתקיים במכללת שנקר, בשיתוף 14 אקדמיות לתעשייה וניהול, בראשות פרופ' אהוד מניפז. את הרעיון לאפליקציה יזמו הסטודנטים גל צפדיה, ניסן מימון ואופיר אלון מהפקולטה להנדסה בשנקר, בשיתוף המתכנתים איתי אברהם, אורי אבן זאב ודור טנצר מאוניברסיטת אריאל, והמתכנתת ליה לוין מהפקולטה להנדסה בשנקר, בשיתוף מקצועי של משרד הבריאות ושרותי בריאות כללית.
קראו גם:
ynet בחרנו עבורכם: 10 אפליקציות הבריאות הטובות ביותר - בריאות
ynet טיול בטוח: 10 דברים שצריך בערכת עזרה ראשונה - בריאות
ynet טיול משפחתי: איך להתכונן לנסיעה עם הילדים - בריאות
וכך זה עובד: לקוחות הכללית יוכלו להוריד את האפליקציה ולבחור את היעד אליו מתוכננת הנסיעה. לאחר בחירת היעד האפליקציה מוליכה את המטייל דרך מספר תחנות עצירה שבהן יפורט מידע רפואי רלוונטי, אזהרות מסע, מידע שימושי וכל החיסונים הנדרשים.
האפליקציה מאפשרת ניהול פנקס חיסונים דיגיטלי הכולל זימון תור לחיסון, התייעצות עם אחות אונליין וניהול תזכורות בדבר התחסנות עתידית.
האפליקציה מעניקה לראשונה גם שירות רפואי אונליין חו"ל, שבו המטייל יוכל ליצור קשר עם רופא בעת שהייתו בחו"ל. לקוחות הכללית יוכלו גם להזמין "פק"ל" תרופות המותאם ליעד הנבחר. לאחר תשלום שיתבצע דרך האפליקציה, יוכל המטייל לאסוף את התרופות בבית המרקחת.
על בסיס שירות מבוסס מיקום, האפליקציה מאפשרת גם ליצור רשת חברתית של מטיילים שונים בעולם, בה יוכלו לשתף חוויות בתחום הבריאות והרפואה במקומות בהם ביקרו או עתידים לבקר. היישומון מאפשר גם לסרוק מסמכים חשובים כמו דרכון, ביטוח וחיסונים, ולשמור אותם כקבצים דיגיטליים בסלולרי.
ניהול פנקס חיסונים דיגיטלי תוך כדי טיול
צילום: shutterstock
מומלצים