שתף קטע נבחר
 

עקיצת מדוזה או כוויית שמש: השיטות הטבעיות לטיפול

הקיץ הוא לא רק חופש, בילויים והנאה. פעמים רבות העונה החמה היא גם מקור לבעיות בריאות לא פשוטות. איזה תחלואים נפוצים דווקא בקיץ, ואיך אפשר לטפל בהם באמצעים טבעיים?

הקיץ עושה צעדים ראשונים לעברנו, הימים מתארכים, החום עולה וכך גם הלחות שמורגשת היטב. לצד יתרונותיו הבולטים והמהנים, הוא מביא עמו גם דברים פחות חיוביים כמו עקיצות יתושים, כוויות שמש, דלקות, וצורך בתזונה נכונה.

 

איך להתמודד עם כל החסרונות של הקיץ ולהישאר בריאים?

 

קראו עוד:

מותר לאכול רגיל בזמן שלשול? מדריך מחלות קיץ

שפעת בקיץ: מה קורה לגוף כשישנים עם מזגן?

נלחמים בזיעה: איך להישאר יבשים ומריחים טוב

 

עקיצות יתושים

לפני שנוקטים בטיפולים כאלה או אחרים, מומלץ להתקין רשתות בחלונות הבית. אם היתושים כבר נכנסו הביתה ניתן להשתמש בתערובת של שמנים ארומטיים כמו לבנדר, למון גראס או גרניום, לטפטף טיפה או שתיים מכל תמצית למים שבמבער ולהניח בפינה בטוחה בחדר.

 

נעקצתם? תוכלו ליטול LEDUM - תכשיר הומיאופתי המקל משמעותית על תסמיני העקיצות או לחלופין ניתן גם למרוח מקומית אלוורה או ג'ל הומיאופתי על בסיס החומר APIS.

 

חומר המקל על התסמינים. עקיצות יתושים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חומר המקל על התסמינים. עקיצות יתושים(צילום: shutterstock)

 

תופעות שקשורות במערכת העיכול

עם הגעתו של החום, נוטים מוצרי המזון להתקלקל בקלות יחסית ועל כן עונת הקיץ מועדת יותר לפורענות בכל מה שקשור במחלות דרכי העיכול – שלשולים, הקאות, כאבי בטן וכדומה.

 

השלשול הוא מנגנון הגנה של הגוף ולכן אין לעצור אותו על ידי תרופות אלא רצוי להניח לגוף לסלק החוצה את הרעלים ממערכת העיכול. כמובן שאם מדובר בילדים קטנים יש לגשת לרופא ללא דיחוי, כך גם אם השלשול נמשך למעלה מיום-יומיים.

 

כמו כן, חשוב מאוד לשמור על מאזן נוזלים נכון – שלשול גורם לאיבוד רב של נוזלים, מה שעלול להוביל למצב של התייבשות. מומלץ לשתות הרבה מים, כמו גם מי אורז (מים שבושל בהם אורז) - אלה מסייעים מאוד לעצירת שלשולים.

 

אם אין לילד תיאבון אין סיבה לאכול. הגוף חכם דיו לדעת מה הוא צריך על מנת להחלים במהירות. חשוב להימנע מחלב ומבשר בימים הראשונים גם לאחר שהשלשול נעלם.

 

על מנת לשקם את הרירית במעיים עדיף לאכול מזונות קלים כמו ירקות, תפוחים ואורז. בנוסף, ניתן להיעזר ב-ARSENICUM ALBUM, תרופה הומיאופתית המסייעת מאוד במצבים אלו.

 

כוויות שמש

חשוב מאוד להימנע מחשיפה ממושכת לשמש במיוחד בשעות הצהריים. קרם הגנה מונע כוויות רק באופן חלקי ועל כן מומלץ לבעלי עור בהיר או ילדים קטנים להיכנס לבריכה או לים עם חולצה דקה שאינה מכבידה על השחייה.

 

אם הכוויה הופיעה, כדאי למרוח עליה ג'ל על בסיס החומר ההומיאופתי APIS, בתדירות של רבע שעה עד להטבה. אם הופיעו שלפוחיות כדאי ליטול CANTHARIS בשתייה באופן תכוף על מנת למנוע את התפתחות השלפוחיות ולאפשר החלמה מהירה יותר מהכוויות. אם מדובר בכוויות עמוקות הגורמות כאבים או בשטח כוויה גדול – גשו לייעוץ אצל רופא.

 

למנוע שלפוחיות ולהימנע מחשיפה לשמש. כוויות שיזוף (צילום: shuttetstock) (צילום: shuttetstock)
למנוע שלפוחיות ולהימנע מחשיפה לשמש. כוויות שיזוף(צילום: shuttetstock)

 

עקיצות מדוזה

ראשית – מה לא לעשות: אל תשטפו את המקום במי ברז.

 

מה כן? כדאי לשפשף את המקום במים מעורבבים בחומץ תפוחים. גם התרופה ההומיאופתית APIS אותה ניתן ליטול גם בכדורי מציצה, מקלה על התסמינים.

 

חבלות

במהלך החופש, ילדים נוטים להיפגע יותר מאשר במהלך שנת הלימודים בעיקר כי בחופש הם פנויים ומשחקים במגרשי המשחקים ובגינות, יוצאים עם המשפחה לטיולים ונוטים להשתולל יותר.

 

"ארניקה" הוא שמה של תרופה הומיאופתית המסייעת לגוף להחלים במקרים של נפילות, חבלות ואפילו אחרי ניתוחים או כטיפול בשברים. מדובר בחומר הסופח את הנוזלים והבצקת משטף הדם הנוצר במקום הפגיעה. החומר טבעי ולכן ניתן להשתמש בו גם כשמדובר בילדים קטנים ותינוקות.

 

חום ו/או דלקות

בנוסף לקלקולי הקיבה, הקיץ מתאפיין בדלקות הנובעות פעמים רבות מעודף אוכל קר ומעובד. הנטייה לקרר את הגוף באמצעות חומרים מתוקים שאינם ממקור טבעי, כגון גלידות או ארטיקים, עלולה להעמיס על הגוף סוכרים רבים מדי אשר יקשו על מערכת החיסון לפעול, והדבר עלול לעורר בעיקר דלקות גרון. העדיפו פירות על פני מתוקים על בסיס סוכר – זה יחזק את הגוף ואת ההרגשה הטובה.

 

דלקות אוזניים

שימרו על אוזניים יבשות, הקפידו על אטמים בעת הצורך ואל תאכילו תינוקות בשכיבה כדי לא ליצור הצטברות של נוזלים בתעלת האוזן שלהם שעדיין אינה מפותחת דיה.

 

הילד סובל? גשו לייעוץ רפואי. אם יש דלקת שאינה חיידקית, אין טעם לתת אנטיביוטיקה ולכן ניתן לתת טיפות הומאופתיות ייעודיות לדלקות אוזניים. ילדים עם נטייה להצטברות נוזלים באוזניים מומלץ להפנות לאוסטאופת אשר בטיפול ידני עדין מסייע לנוזלים להתנקז.

 

הכותב הוא המנהל הרפואי של רשת מרפאות 'כללית' רפואה משלימה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
העונה החמה מגיעה. וגם מחלות הקיץ
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים