מכה לרוטשטיין: בית הדין אישר התפטרות הרופאים מהדסה
בית הדין לעבודה דחה את בקשת בית החולים ולא יוציא צווי מניעה לרופאי המחלקה ההמטו אונקולוגית. ההתפטרות תיכנס לתוקף בעוד כשבוע וחצי. מנכ"ל הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין: "נמשיך בגיוס רופאים חדשים למחלקה"
בית הדין האזורי לעבודה בירושלים החליט היום (ה') לאשר את התפטרות הרופאים במחלקה ההמטו אונקולוגית בבית החולים הדסה. בנוסף, דחה בית הדין את בקשת ההנהלה להוציא צווי מניעה. המשמעות של ההחלטה שבעוד שבוע וחצי ההתפטרות של הרופאים תיכנס לתוקפה.
המשבר בהדסה - השלשלות הפרשה:
רופאי הדסה המתפטרים: זה אנחנו או המנכ"ל
המשבר בהדסה: ילדה חולת סרטן בחזית המאבק
רופאי הדסה נגד עמיתיהם המתפטרים: "אתם בריונים"
לפני כשבועיים פנתה הנהלת בית החולים והגישה בקשה לבית המשפט לדרוש צווי מניעה לששת הרופאים במחלקה להמטו אונקולוגיה ילדים בבית החולים הירושלמי, בטענה שההתפטרות שלהם אינה חוקית מפני שהיא קולקטיבית ונעשתה כצעד לא חוקי.
הרופאים באמצעות ההסתדרות הרפואית טענו מנגד, שההחלטה היא אישית ואין למנוע מבעדם לעזוב את מקום העבודה.
הסכסוך בין הצדדים מבוסס על ההחלטה של מנכ"ל הדסה לבצע השתלות עצם בילדים במחלקת מבוגרים, טענה שהוכחשה על ידי מנהל בית החולים עצמו, שסבר שכל הסיבה לסכסוך היא אגו על מינוי מנהלת מחלקה.
אתמול (ד') דווח ששר הבריאות יעקב ליצמן הציע מתווה בו תהיה הפרדה מלאה בין מחלקת מבוגרים לילדים בהשתלות מח עצם ויהיו צוותים ייעודיים להשתלות ילדים אולם היום, כאמור, הודיעו הרופאים כי הם דוחים על הסף את ההצעה.
מנכ"ל הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין, אמר שהוא מכבד את ההחלטה של בית המשפט, אך המחלקה לא תיסגר ויימשך גיוס רופאים חדשים למען טיפול בילדים חולי הסרטן.
מהדסה נמסר בתגובה: "הדסה מקבלת בעצב את החלטת בית המשפט, ונערכת בהתאם. גם ב-4.6 לאחר תאריך הפרישה, המחלקה תמשיך לפעול באופן המיטבי. הדסה שוב פונה לרופאים שהתפטרו לתאם מול ההנהלה את מועד עזיבתם על מנת להעביר את הטיפול בילדים באופן מסודר לידיהם של הרופאים החדשים שיגיעו בשבועות ובחדשים הקרובים".
ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני), המלווה את ההורים והילדים במשבר בחודשים האחרונים: "החלטת בית הדין מהיום היא סיום קטסטרופלי למשבר שכאילו נגמר, אבל בעצם רק מתחיל. עכשיו ההורים והילדים יודעים בודאות כי החל משבוע הבא לא מובטח להם רצף טיפולי. שר הבריאות חייב לאפשר לילדים הזקוקים לטיפול תרופתי להמשיך לקבל טיפול בבי"ח אחר בירושלים.
"לגבי ילדים הזקוקים להשתלות מח עצם, עליו לפעול לאלתר על מנת שהילדים יטופלו במחלקה ייעודית לכך - בירושלים. פתרונות של טלטול כ-300 ילדים בשנה בין בתי חולים אחרים במרכז הוא בלתי מתקבל על הדעת. לבי עם הילדים האמיצים המטופלים המחלקה, שהמשבר כולו התנהל ועדיין מתנהל על גבם".