מחקר: הנקה מפחיתה את הסיכון של האם להתקף לב
מחקר ענק שכלל כמעט 300 אלף נשים בסין מצא כי אלה שהניקו היו בסיכון נמוך ב-9% ללקות בהתקף לב או שבץ מוחי. הנקה של יותר מילד אחד הפחיתה את הסיכון ב-18%. ההשערה: ההנקה מפחיתה את הצטברות השומן בגוף
צפו בבייבי טוק הדן בנושא האם הנקה בציבור היא טבעית:
ידענו שחלב אם מצוין לתינוק, עכשיו מסתבר שההנקה טובה גם לבריאות של אימא: מחקר חדש שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקני מצא כי ההנקה מפחיתה את הסיכון של האם המניקה ללקות בהתקף לב ושבץ מוחי גם עשר שנים לאחר הלידה.
המחקר כלל קרוב ל-290 אלף נשים בסין, שמסרו מידע על מספר הילדים שילדו, האם הניקו אותם או לא, ועל תדירות ההנקה ומשכה. החוקרים עקבו אחר הנשים במשך 10 שנים כדי לבחון אם לקו באירוע לבבי או מוחי.
תוצאות המחקר הראו כי נשים שהניקו את תינוקן היו בסיכון נמוך ב-9% ללקות בהתקף לב במהלך תקופת המחקר, בהשוואה לנשים שלא הניקו. ההשפעה הייתה מצטברת: נשים ליותר מילד אחד שהניקו כל אחד מילדיהן למשך שנתיים או יותר, הפחיתו את הסיכון למחלות לב ב-18%, ואת הסיכון לשבץ בשיעור דומה, בהשוואה לנשים שלא הניקו מעולם.
עוד כתבות בנושא:
"בואו נירגע עם הלחץ על הנקה" - בריאות
יתרון נוסף להנקה: מונעת היפראקטיביות - בריאות
מחקר: הנקה מונעת מחלות - גם כשמתבגרים
הממצאים נותרו בעינם גם לאחר שהחוקרים הסירו משתנים שעלולים היו להשפיע על התוצאות כמו רמות גבוהות של כולסטרול, יתר לחץ דם, עישון, השמנה, היעדר פעילות גופנית, כולם נחשבים לגורמי סיכון המעלים את שיעור מחלות הלב והשבץ המוחי.
ההסבר: ההנקה מאפשרת שחרור רזרבות שומן מהגוף
הממצאים מראים קשר משמעותי בין הנקה לבין שיעור מופחת של מחלות לב, אולם הם אינם קובעים בהכרח כי נשים שאינן מניקות יפתחו מחלת לב. עובדה נוספת שעשויה הייתה להשפיע על התוצאות היא זמן ההנקה בסין, הנמשך בממוצע כשנה, בהשוואה ל-4 עד 6 חודשים בעולם המערבי.
על פי ההשערה, הנקה עשויה להפחית את הסיכון ללב בכך שהיא משנה את המטבוליזם של גוף האם לאחר הלידה. בזמן ההריון, הגוף משנה את פיזור השומן במטרה לספק חומרי הזנה להם התינוק המתפתח זקוק וכדי להכין את חלב האם שהתינוק יזדקק לו כשייוולד. "נשים שאינן מניקות בהכרח יישאו בגופן רזרבות של שומן שאינן זקוקות לו", אומרת סאנה פיטרס, מחברת שותפה של המחקר. "השומן הזה עלול לתרום לעלייה במשקל, ומכאן לעליית הסיכון למחלות לב".