שעון ביולוגי גם אצל גברים: כך קטן הסיכוי להפריה אחרי גיל 40
חוקרים אמריקנים מצאו כי לא רק גיל הנשים קובע את שיעור ההצלחה של טיפולי פוריות - סיכוי הגברים להפוך להורים בהפריית מבחנה יורד בעשרות אחוזים כשהם עוברים את גיל 40
השעון הביולוגי מתקתק גם אצל הגברים: חוקרים מצאו כי סיכויי ההצלחה בהפריה פוחתים משמעותית כשהגבר מגיע לגיל 40. ממצאי המחקר הוצגו לאחרונה בכנס החברה האירופית לפוריות.
20 מיליון זרעונים נעים בכל פליטה, אך לא תמיד די בכך כדי לאפשר הפריה. על השפיכה להיות בנפח של שני מיליליטרים ומעלה, וברמת חומציות תקינה. מספר תאי הזרע צריך להיות מעל 20 מיליון תאים למיליליטר, ועד 50 אחוז או יותר מתאי הזרע בשפיכה - צריכים להימצא בתנועתיות.
מחקרים קודמים כבר הראו כי ספירת הזרע ואיכותו הולכים ומידרדרים עם העלייה בגיל הגבר, אולם עד כה לא היו די הוכחות מדעיות המצביעות על כך שגיל הגבר הוא פקטור חשוב בסיכוי להפריה.
החוקרים, מאוניברסיטת הרווארד, חקרו 8,000 זוגות שעברו סך של 19 אלף מחזורי טיפולי פוריות בתקופה של 15 שנים. הם חילקו את המשתתפים לארבע קבוצות גיל: מתחת ל-30, 30-35, 35-40 ו-40-42.
החוקרים מצאו כי הסיכוי להצלחת טיפולי הפוריות היה הנמוך ביותר כאשר האישה בגילאי 40 עד 42. בקבוצת גיל זו של הנשים, לגיל הגבר לא הייתה השפעה משמעותית על סיכויי ההצלחה.
בקבוצת הנשים בנות 35 עד 40, שיעור ההפריות עמד על 54% כאשר הגבר בן 35 עד 40, אולם שיעור ההצלחה עלה ל-70% כאשר הגבר היה בגילאי 30 עד 35.
בקבוצת הנשים שגילן נמוך מ-30 והגבר בגילאי 40 עד 42, שיעור ההפריות המוצלחות שהביאו ללידה עמד על 46%, אולם כאשר גילו של הגבר היה 30 עד 35, שיעור ההצלחה עלה ל-73%.
לחוקרים עדיין לא ברור מדוע פוריות הגבר יורדת עם הגיל, אולם על פי הערכות קודמות, זרעוני הגבר אינם חסינים ועוברים פגיעות משך השנים.
לדברי החוקרים, הממצאים עשויים לסייע לזוגות לתכנן טוב יותר את ההורות, כשהם מתחשבים לא רק בגיל האישה אלא גם בגילו של הגבר.
גם אצל גברים השעון מתקתק
צילום: shutterstock
מומלצים