"המנתחים כרתו את השחלה השמאלית במקום הימנית"
בשחלה השמאלית של צעירה מאזור המרכז התפתח היריון חוץ רחמי. רופאי איכילוב החליטו לכרות את האיבר, אך הוציאו בשוגג את השחלה והחצוצרה הימניות. כעת הצעירה תובעת פיצויים בסכום של כ-5 מיליון שקלים ומתארת כי מאז המקרה היא מנסה להיכנס להיריון, אך ללא הצלחה
צפו במדריך: אילו תרופות אסור ליטול במהלך ההריון
תביעה שהוגשה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בירושלים חושפת שגיאה חמורה שביצעו מנתחי בית החולים ליולדות של "איכילוב".
על פי המתואר בתביעה, התובעת, צעירה בשנות ה-20 לחייה, הגיעה לבית החולים בשל חשד להריון חוץ רחמי שהתפתח בחצוצרה השמאלית, אלא שבניתוח להסרת האיבר כרתו המנתחים בשוגג את השחלה הימנית. בנוסף טוענת התובעת כי רופאי איכילוב ניסו להסתיר מפניה את הטעות שביצעו.
התביעה מפרטת כי הצעירה פנתה למוקד קופת החולים בה היא חברה בחודש מרץ 2013 לאחר שסבלה מכאבים עזים בבטן התחתונה. בדיקתה במרפאה העלתה חשד כי הצעירה סובלת מהריון חוץ רחמי, הריון בו הביצית המופרית מתפתחת מחוץ לחלל הרחם, מצב אשר מציב את האישה ההרה בסכנה רבה.
באותו לילה נשלחה התובעת לבית החולים איכילוב. בדיקת אולטרסאונד שעברה גילתה כי היא סובלת מהיריון חוץ רחמי שהתפתח בחצוצרה השמאלית שלה. לתובעת ניתן טיפול תרופתי, שבדיעבד התברר כלא יעיל.
כשבוע לאחר הביקור הראשון באיכילוב, הופנתה התובעת בשנית לבית החולים, שם הוחלט לכרות את החצוצרה.
באותו יום בוצע בתובעת ניתוח בהרדמה כללית. "במהלך הניתוח טעו המנתחים בצד הניתוח וכרתו ברשלנות פושעת שחלה וחצוצרה בריאות בצד ימין במקום חצוצרה שמאלית בלבד, בה אובחן ההיריון", מתואר בכתב התביעה. בדיקה מאוחרת של האיבר הראתה כי החצוצרה הימנית שנכרתה הייתה תקינה.
מהרשומה הרפואית שצורפה לתביעה עולה כי צד הניתוח לא סומן בטרם ההליך כמקובל.
קראה את מכתב השחרור ונדהמה
יומיים לאחר הניתוח שוחררה הצעירה לביתה. במכתב השחרור, כך מפרטת התובעת, אין אזכור לשגיאה החמורה של המנתחים. למחרת היום, כשקראה הצעירה את מכתב השחרור היא נדהמה לגלות כי היא נותחה בשחלה הימנית במקום השמאלית. הצעירה המשיכה לסבול מכאבי בטן וימים ספורים לאחר שחרורה היא הובהלה בניידת מד"א לבית החולים ליולדות. בהמשך עברה התובעת ניתוח שבמסגרתו נשאב ההיריון מהחצוצרה השמאלית שלה.
התובעת מתארת כי בעקבות רשלנותם של מנתחי איכילוב היא נותרה עם חצוצרה אחת פגומה. לדבריה היא ובן זוגה מנסים להרות באופן טבעי כבר כארבע שנים, אך ללא הצלחה.
התובעת מוסיפה וטוענת, באמצעות עו"ד לוי לביאב, כי סיכום האשפוז שחובר לאחר ההליך ניסה לטייח את הטעות החמורה. "נערך דוח מגמתי, שקרי ומטייח במסגרתו נעשה ניסיון פסול להגן על המנתחים תוך סילוף העובדות ושיכתוב מהלך הניתוח", נכתב בתביעה.
האישה מאשימה את רופאי איכילוב כי הם הוסיפו נתונים בדיעבד לרישומים הרפואיים. "פלחים שלמים של התיעוד, בפרט אלה שנערכו לאחר גילוי הרשלנות בכריתת שחלה וחצוצרה בריאים, פוברקו עד כדי שינוי חמור של דוח הניתוח המקורי", מפרטת התובעת בתביעה.
הדוח שונה כדי להגן מפני תביעה
לדברי התובעת, דו"ח הניתוח המקורי הוכתר בדיעבד כטיוטה, תוך שנוספו בו נתונים שלא הופיעו בדוח המקורי "והכל על מנת להגן על הצוות הרשלן מפני הליכים משפטיים", לשון כתב התביעה. אבחנת הצוות הרפואי בדבר היריון חוץ רחמי בחצוצרה הימנית הייתה לטענת התובעת מסולפת. "ממצא זה מעולם לא נראה: לא לפני הניתוח, לא במהלכו וגם לא לאחריו", תואר בתביעה. עוד מתואר בתביעה כי טופס ההסכמה עליו חתמה האישה לפני כניסתה לניתוח מציין היא מאשרת את ביצוע ההליך בחצוצרה השמאלית בלבד.
"חוויית הרשלנות הקשה הותירה בתובעת צלקות נפשיות קשות", מפרטים עורכי הדין של התובעת ומוסיפים: "התחושה של פגיעה קשה בנשיותה הביאה לפגיעה קשה בביטחונה העצמי שהוביל למשבר עמוק בזוגיות עם בעלה". לטענת התובעת, בעקבות המקרה היא איבדה אמון במערכת הרפואה הציבורית.
את דרישתה לפיצוי העמידה האישה על כ-5 מיליון שקלים.
מבית החולים איכילוב נמסר בתגובה: "בית החולים קיבל את כתב התביעה לאחרונה, לומד אותו, ויציג את העובדות ואת נתוני המקרה בבית המשפט כמקובל".