שתף קטע נבחר
 

כמה עולה הגשת תביעת סיעוד נגד חברת הביטוח?

לאור העובדה שכשליש מתביעות הסיעוד נדחות על ידי חברות הביטוח, קיים סיכוי גדול שגם אתם או בני משפחתכם תיאלצו לתבוע את המגיע לכם בבית המשפט. על מה חשוב להקפיד בתביעה וכמה יעלה לכם כל שלב? עורך דין מסביר

מדוע שיעור ההתאבדויות בקרב קשישים מעל גיל 75 הוא הגבוה ביותר ואיך זה קשור לעוני? צפו בדיון באולפן:

 

מגישים תביעת סיעוד נגד חברת הביטוח? אלו ההוצאות הכספיות העומדות בפניכם: לפי נתוני משרד האוצר, כשליש מתביעות הסיעוד נדחות על ידי חברות הביטוח, והתובעים נאלצים להגיש תביעה משפטית כנגד החברה כדי לקבל את המגיע להם. כמה יעלה לכם להגיש תביעה?

 

חוות דעת רפואית של גריאטר

חברות הביטוח שולחות מומחים מטעמן לבדוק את המבוטחים. המומחים בודקים האם המבוטח צריך עזרה רבה או מלאה בלפחות שלוש מתוך שש הפעולות הבאות: לקום, להתלבש, להתרחץ, להתנייד, לאכול ואי שליטה על הסוגרים. בדיקה אחרת שמבצעות חברות הביטוח היא האם המבוטח הוא "תשוש נפש".

 

על מנת לסתור את המומחה מטעם חברות הביטוח, ניתן לשכור את שירותיו של מומחה לגריאטריה, שייתן חוות דעת רפואית שערוכה לפי פקודת הראיות. חשוב להבין שמסמך רפואי "רגיל" של גריאטר אינו מהווה חוות דעת רפואית בהתאם לפקודת הראיות.

 

ניתן לשכור את שירותיו של מומחה לגריאטריה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ניתן לשכור את שירותיו של מומחה לגריאטריה(צילום: shutterstock)

למרות שלפי תקנות סדר הדין האזרחי חובה לצרף חוות דעת רפואית, ישנן פסיקות של בתי משפט השלום (כלומר - פסיקות שאינן מחייבות), המציינות כי תביעות סיעוד אינן תביעות בעניין "רפואי" כי אם בעניין "תפקודי", ולכן אין חובה לצרף חוות דעת רפואית.

 

עלותה של חוות דעת רפואית עשויה לנוע בין 3,000 שקלים ובין 5,000 שקלים לפני מע"מ. גם אם אין לתובע יכולת לממן חוות דעת רפואית, מומלץ להתייעץ עם עורכ/ת דין, ולשקול להגיש את התביעה גם ללא חוות דעת (לפחות בשלב הראשוני) תוך הסתמכות על מסמכים רפואיים שיעידו על מצבו של החולה הסיעודי.

 

אגרת בית משפט

האגרה שיש לשלם במסגרת ההליך המשפטי היא בסך הכל 2.5%, כאשר מחצית ממנה (1.25%), יש לשלם מיד עם הגשת ההליך לבית המשפט. על מנת לחשב את גובה הסכום, יש להכפיל 1.25% בסך התגמולים בפוליסה (בפוליסות קופות החולים מדובר ב-60 תגמולים).

 

לדוגמה - אם הגמלה החודשית היא 4,500 שקלים, יש להכפילה ב-60 ולאחר מכן להכפיל את הסכום ב-1.25%. לכן, תשלום אגרת הפתיחה (המחצית הראשונה) יהיה על סך של 3,375 שקלים.

 

את האגרה ניתן לשלם במגוון אמצעים, אולם השיטות הנהוגות לרוב הן באמצעות המחאה של עורך דין (לאחר שהלקוח העביר לחשבון הנאמנות את סכום עלות האגרה), או באמצעות כרטיס אשראי (ניתן גם לחלק לתשלומים).

 

יבדקו את רמת התפקוד שלכם בששה פרמטרים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יבדקו את רמת התפקוד שלכם בששה פרמטרים(צילום: shutterstock)

הגשת כתב התביעה לחברת הביטוח

את כתב התביעה חובה להמציא לחברת הביטוח בתוך 5 ימים מיום הגשת התביעה באמצעות דואר רשום עם אישור מסירה או באמצעות שליח. העלות במקרה זה נעה בין שקלים בודדים ל-100 שקלים - עלות שניתן לחסוך אם אתם מגישים בעצמכם את כתב התביעה לחברת הביטוח.

 

שכר טרחת עורך דין

עורכי הדין המתמחים בתביעות סיעוד גובים בדר"כ שכר טרחה על בסיס הצלחה בלבד, בשיעור שנע בין 15 ל-20 אחוזים בתוספת מע"מ מסך הגמלאות המתקבלות.

 

זכיתי בתביעה, מי משלם את כל ההוצאות?

אדם שזכה בתביעה זכאי להחזר הוצאות מהצד המפסיד. בית המשפט, עם זאת, רשאי לקבל כל החלטה בעניין זה, והוא זה שיקבע אם וכמה מההוצאות יוחזרו.

 

היעדר יכולת כלכלית לא צריכה להוות מחסום מפני הגשת תביעה

למרות ההוצאות שפורטו, מומלץ מאוד לפנות לערכאה שיפוטית ולא לוותר לחברות הביטוח הסיעודי. במידה שידכם אינה משגת לשלם את ההוצאות, ניתן לבקש מבית המשפט פטור מתשלום אגרת בית משפט, וכן לשקול להגיש תביעה גם ללא חוות דעת רפואית (לפחות בשלב הראשוני), כך שלמעשה אי היכולת לשלם את ההוצאות הראשוניות לא צריכה להוות חסם להגשת התביעה.

 

הכותב הוא עורך דין שעוסק בתביעות סיעוד וביטוח

  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים