הזינוק בשימוש בריטלין: "יותר מבוגרים מקבלים התרופה"
ממדי השימוש בריטלין הולכים וגדלים ואיתם הדרישה לאבחון כדי לקבל את התרופה. התנהגותנית ופסיכיאטר מתארחים באולפן ומסבירים איך היא עשויה לעזור למי שזקוק לה ומה הנזק שעלול להתרחש בשימוש בתרופות המושגות באופן פיראטי
מיליון מרשמים לריטלין בשנה. כך פורסם אתמול (ב') ונחשף כי ממדי השימוש בריטלין הולכים ומתרחבים. גם מבוגרים צורכים יותר ויותר ריטלין והשאלה למה והאם זה לא מחמיר את המצב.
איריס שני, התנהגותנית, מומחית להפרעות קשב, מנכ"לית העמותה קווים ומחשבות, וד"ר דותן קידר, פסיכיאטר מומחה למבוגרים, מנהל יחידת הפרעות קשב במרכז בריאות הנפש רמת חן, מתארחים באולפן ynet כדי להסביר למה זה קורה.
ד"ר קידר אומר: "המגמה היא מגמה עולמית של עלייה במתן המרשמים. אם אנחנו לוקחים את המספרים ומפרקים אותם רואים שמצד אחד יש יותר ויותר מבוגרים שפונים לטיפול שזה דבר שהוא טוב מאוד.
"זה בני השלושים ומעלה, מקום העבודה דורש המון ריכוז, המון יכולת לייצר תפוקה בזמן מאוד מצומצם, אנשים עם הפרעות קשב נפגעים גם בגלל הרעש ולא מצליחים לעמוד בהספקים אז הפגיעה היא הרבה יותר גדולה ולכן פונים היום הרבה יותר מבוגרים לטיפול".
שני מוסיפה ואומרת: "צריך לדייק בדברים כי יש איזשהם מיתוסים שחייבים להיפטר מהם. זה לא רק ריטלין, המילה ריטלין היא לא הנכונה, יש מגוון של תרופות לנושא של הפרעת קשב.
"מדברים על עשרה אחוז מכלל האוכלוסיה שאמורה להיות מאובחנת בנושא של הפרעת קשב. זה לא המצב, על פי סקר שנערך בכנסת לפני שלוש שנים, שאנחנו ביקשנו אותו, יש תת אבחון ותת טיפול".
ד"ר קידר מוסיף ומסביר על הסכנות שיכולות להתרחש בעקבות שימוש בתרופות "מהשוק השחור": "זו בעיה מטרידה מאוד. יש הרבה תופעות לוואי לשימוש כזה. למי שאין לו הפרעת קשב, הכדור מעלה חומרים שונים במוח שיכולים לגרום לפעמים מצבים של פסיכוזות, מצבים של אגרסיות ומצבי רוח או חרדות קשות".