אף רופא לא טרח לעיין ב-CT והגידול תפח ל-8 ק"ג
א' נשלחה לבדיקת CT אך רופא המשפחה שלה לא טרח לעיין בתוצאות. הגידול הסרטני התגלה באיחור של שנה וכשהוא במשקל של 8 ק"ג. בדיקת משרד הבריאות: "רופא המשפחה לא התעניין כלל ב-CT למרות שהחולה ביקרה אצלו שבע פעמים"
בזמן הזה הגידול הסרטני התפתח לגודל עצום של שמונה קילוגרמים. בדיקת משרד הבריאות את המקרה העלתה ממצאים חמורים ביחס להתנהלות רופאי קופת חולים "לאומית". "רופא המשפחה לא התעניין כלל בבדיקת ה-CT למרות שהחולה ביקרה אצלו שבע פעמים", נכתב בבדיקת משרד הבריאות.
חולת הסרטן נשלחה לפיזיותרפיה
בחודש דצמבר 2012 נשלחה א' לבדיקת CT לאחר שהתלוננה חמש פעמים על כאבים עזים בגב התחתון. בדיקת ה-CT גילתה גוש בגודל של כ-11 סנטימטרים מתחת לכבד של א'. כמה ימים לאחר הבדיקה נבדקה האישה אצל מומחה בכירורגיה אורטופדית של קופת החולים שלא התייחס לממצא החשוד. רופא המשפחה שאצלו ביקרה א' כשבועיים לאחר הבדיקה לא עיין כלל בתוצאות ה-CT ושלח את המטופלת לפיזיותראפיה וייעוץ אצל דיאטנית.
הכאבים מהם סבלה א' הלכו והחריפו – מצבה היה כה חמור עד שבשלב מסוים לא הצליחה לעמוד על רגליה ואף פוטרה מעבודתה. בין מועד ביצוע הבדיקה ועד שהתגלה הגידול הסרטני כשנה לאחר מכן, ביקרה א' אצל רופא המשפחה שבע פעמים, אלא שבאף אחד מהביקורים לא טרח הרופא לעיין בתוצאות ה-CT. ביטנה של האישה תפחה באופן לא פרופורציונלי למשקל גופה עד שלדבריה אנשים חשבו בשוגג שהיא בהיריון.
הגידול התפשט לאיברים נוספים
בחודש דצמבר 2013 אושפזה א' בבית החולים "בני ציון" כשהיא סובלת מכאבים בלתי נסבלים וקשיי נשימה. בדיקות שביצעה בבית החולים גילו כי הגוש הסרטני שהודגם בבדיקת ה-CT הגיע לגודל עצום של 25 סנטימטרים והתפשט לאיבריה הפנימיים. כמה ימים לאחר מכן עברה א' בבית החולים "הדסה" הר הצופים ניתוח מורכב להוצאת הגידול שנמשך 11 שעות.
נציב קבילות הציבור למקצועות רפואיים במשרד הבריאות, פרופ' חיים הרשקו, בחן האת התנהלות רופאי "לאומית". בסיכום בדיקתו כותב פרופ' הרשקו כי "רופא המשפחה של החולה לא התעניין כלל בתוצאות בדיקת ה-CT. למרות שהחולה ביקרה אצלו שבע פעמים במשך שנת 2013 והגוש בבטן הגיע לממדים של 25 ס"מ, הוא לא היה מודע לקיום הגוש הענקי בבטן. עובדה זו מעוררת חשד כי הוא כלל לא בדק את הבטן כל השנה הזאת". את בדיקתם מסכמים בנציבות קבילות הציבור בכותבם כי "אנו רואים את המקרה כתקלה חמור, שאסור שתקרה, וכך הבינו גם בהנהלת קופת חולים לאומית".
מבדיקת נציב קבילות הציבור עולה כי קופת חולים "לאומית" תחקרה את האירוע והפיקה את הלקחים המתחייבים. מאז המקרה הנהיגו בקופת החולים את שיטת "הרופא האישי" שתבטיח שרופא קבוע אחד יטפל במבוטח ושכל המידע הרפואי, כולל פענוחי בדיקות, יעמודו תמיד לרשותו.
קופת חולים "לאומית" מסרה לא' בעקבות בדיקת נציב קבילות הציבור כי "צר לנו על התקלה החמורה ואנו מקווים שהעיכוב בטיפול לא יגרום לחולה נזק ניכר".
תובעת יותר מ-2.5 מיליון ש"ח פיצויים
א' הגישה לאחרונה תביעה לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד קופת חולים "לאומית" ונגד רופא המשפחה שהתעלם מבדיקת ה-CT. "לאורך תקופה של למעלה משנתיים בהם ביקרה התובעת אצל הנתבעים לא נמצא רופא אחד שיבדוק, יתעמק, יתריע, יתייעץ ויפנה את התובעת להמשך בדיקות ובירור את שמתרחש בבטנה", כותבת עו"ד רבקה אלחדד, עורכת הדין של א'. א' דורשת לפצותה בסכום של יותר מ-2.5 מיליוני שקלים.
מקופת חולים לאומית נמסר בתגובה: "תשובתנו הרפואית המקצועית תימסר לבית המשפט כמקובל"