3 תוספי תזונה חדשים שכדאי להכיר
קפסולה אחת שמכילה את היתרון הבריאותי שקיים בבקבוק יין שלם, תוסף עתיק נגד סטרס בטכנולוגיה חדשה וכמוסת כורכומין שנספגת טוב יותר בגוף. שלושה תוספי תזונה חדשים בשוק ששווה להכיר
היתרון הבריאותי של בקבוק יין אדום בקפסולה אחת
זמן רב השקיעו חוקרים בפענוח "הפרדוקס הצרפתי": כיצד ייתכן שתזונת הצרפתים מכילה כמויות גדולות כל כך של בשר אדום וגבינות שמנות, ולמרות זאת שכיחות מחלות הלב במדינה היא מהנמוכות בעולם. המסקנה אליה הגיעו החוקרים הייתה שהעובדה שבצרפת מלווים כל ארוחה שכזו ביין אדום על בסיס יומיומי היא שמגנה עליהם מפני התחלואה.
מדענים ישראלים של חברת Vinia לקחו את המסקנה הזו והניעו אותה כמה צעדים קדימה. הם פיתחו קפסולות של אבקה תאי ענבים אדומים המכילים קומפלקס פוליפנולים, אותם חומרים פעילים שיש ביין אדום, המביאים להשפעה החיובית על הלב וכלי הדם. למעשה, כל כמוסה של האבקה שווה לערכים הבריאותיים שיש בבקבוק יין אדום שלם, רק בלי האלכוהול והסוכר.
מחקרים מדעיים הראו שפוליפנולים מיין אדום מסייעים בשיפור זרימת דם, בריאות הלב, מסייעים במניעת סתימת עורקים, הגברת ערנות ותפקוד שוטף. מחקר שערכה החברה בישראל הראה שיפור ניכר בקרב חולי לב שנטלו ברציפות את התוסף.
תוסף שמשפר את רמת האנרגיה ומוריד את רמת הסטרס
צמח האשווגנדה נמצא בשימוש הרפואה ההודית כבר מעל 5,000 שנים. אבל דווקא לאחרונה, המכירות של תוסף זה בארצות-הברית גדלו ביותר מ-60%. הסיבה העיקרית לצמיחה היא העלייה בסטרס בעולם המערבי והרצון להילחם בזה בדרכים טבעיות.
בין מרכיבי האשווגנדה נמנים הויתנולידים, להם פעילות ביולוגית המגינה בפני סטרס, שנחשב בחיים המודרניים כאבי כל המחלות הקשות.
סגולותיו של הצמח מתבטאות בהפחתה משמעותית של הנזקים הנובעים מסטרס וחרדות, והוא נעדר תופעות לוואי או השפעה על תפקודי הגוף האחרים.
האשווגנדה נמצא גם כמפחית רמת קורטיזול בגוף. הקורטיזול משפיע על המטבוליזם בגוף, מעודד עלייה ברמת הגלוקוז בדם, מסייע בפירוק גליקוגן בכבד, מעלה לחץ דם ומפחית את תגובות מערכת החיסון, על מנת לאפשר לגוף להתמודד בצורה יעילה עם מצבי דחק. הפרשה מוגברת של קורטיזול עשויה לגרום לעיכוב העברת חומצות אמינו לשריר (לשם בנייתו), עיכוב בניית העצם והפחתה בשיעור ספיגת הסידן במעי ואף לפגיעה משמעותית במערכת החיסון. תוסף האשווגנדה משווק על-ידי אלטמן.
כורכומין בכמוסות ג'ל רכות שנספגות טוב יותר בדם
בשנים האחרונות הפך הכורכום ללהיט בתחום תוספי התזונה. מחקרים רבים מייחסים לכורכום תועלות רבות, אולם הזמינות הביולוגית הנמוכה שלו מפחיתה מיעילותו הקלינית.
לרכיב הכורכום לבדו זמינות ביולוגית נמוכה הנובעת מסיבות שונות ובמיוחד: ספיגה בעייתית, מסלול מטאבולי מורכב, רמה נמוכה בדם על רקע חילוף חומרים מהיר, פיזור חלש ברקמות שמחוץ למעי ופינוי מהיר מהגוף החוצה.
ההכרה המחקרית ביתרונות הכורכום, לצד הבנת מגבלות הספיגה שלו, הובילה חוקרים לפיתוח חדש של כורכומין עם תכונות המאפשרות ספיגה איכותית וגבוהה של הרכיב בגוף.
כך נולדו כמוסות הג'ל של הכורכומין, שלטענת היצרן מאפשרות זמינות ביולוגית וספיגה הגבוהות פי 185 יותר מאלו של כורכומין תקני רגיל. כורכומין ספקטרום, שמשווק על-ידי סולגאר, מכיל מנגנון ספיגה טבעי, טכנולוגיה המאפשרת תהליך טבעי של ספיגת רכיב שומני בסביבה מיימית, המגיע אל מחזור הדם ומאפשר לכורכומין שהייה בדם על פני 24 שעות ובכך מאפשר לו להיספג בגוף ולא רק במעי.