סורוקה: בן 32 שוחרר מהמיון – ומת בבית משפעת
בן 32 שסבל מאסתמה הגיע למיון עם תלונות על כאבים בחזה וחום ולמרות מצבו שוחרר לביתו ללא הטיפול המומלץ על פי הוראות משרד הבריאות. שלושה ימים אחר כך הוא חזר למיון לאחר שמצבו הידרדר ונפטר בייסורים
ח' בן ה-32 מבאר שבע סבל מאסתמה באופן קבוע. בניגוד להמלצות משרד הבריאות לא קיבל את החיסון נגד שפעת, אף על פי שנמנה עם קבוצת סיכון. לפני כחמש שנים, בשיא עונת השפעת, פנה למיון בבית החולים סורוקה בבאר שבע כשהוא סובל מכאבים בחזה ומחום.
לפי כתב תביעה שהוגש לאחרונה, באמצעות משרד עו"ד שי פויירינג לביהמ"ש המחוזי תל אביב, הוא שוחרר לביתו בניגוד להמלצות משרד הבריאות וללא קבלת טיפול ראוי וללא שקיבל טיפול בטמיפלו כמתחייב ממצבו.
בהיעדר טיפול חלה החמרה במצבו. שלושה ימים לאחר פנייתו הראשונה הוא חזר לחדר המיון. שם מצבו הידרדר והוא נפטר בייסורים רבים משפעת החזירים.
"החיסון היה עשוי למנוע את מחלתו"
לפי כתב התביעה שהוגש, בפעם הראשונה שהגיע למיון הוא סבל מחום של 40 מעלות, סטורציה נמוכה, דופק מהיר ורמות חמצן נמוכות בדם. הוא שוחרר לביתו באבחנה של דלקת ריאות.
בחוות דעת שצורפה לכתב התביעה של מומחה לרפואה פנימית ומחלות זיהומיות, צוין כי הצוות הרפואי לא סיווג את ח' כמי שמצוי בסיכון גבוה לסיבוכי דלקת הריאות שכן סבל מהשמנת יתר, אסתמה, טיפול במשאפים ועוד.
המומחה קבע חד משמעית כי היה על הצוות במיון להורות על אשפוזו. למרות שהגיע בעונה של שיא התחלואה בשפעת הוא לא טופל בטמיפלו, מה שיכול היה למנוע את ההידרדרות במצבו. יש לציין כי בצירוף מקרים עצוב, ביום בו הגיע ח' למיון בפעם הראשונה, אף הופץ מייל המזכיר לצוות הרפואי כי עליו להתחסן נגד שפעת.
בחוות הדעת של המומחה שצורפה קבע כי חיסון נגד שפעת "בסבירות גבוהה אולי היה מונע את התחלואה שלו מלכתחילה". בנוסף כתב כי "לו היו מאשפזים אותו כבר בפנייתו הראשונה למיון, מתייחסים אליו כבעל סיכון מוגבר לחלות בשפעת חמורה והיו מאבחנים אצלו את השפעת עוד בשלב מוקדם ומתחילים טיפול בטמיפלו בתוך פחות מ- 48 שעות מהופעת התסמינים, ישנה סבירות גבוהה שהיה מחלים ממחלתו.
בפעם השנייה שפנה למיון כבר היה מאוחר מדי, וכשהגיע למיון כבר החל להשתעל דם. בחצות הליל אושפז ביחידה לטיפול נמרץ שם שהה חמישה שבועות, במהלכן סבל רבות. "הוא נפטר לאחר אשפוז ממושך ורווי סבל יגון וייסורים פיזיים ונפשיים", נכתב.
תגובת בית החולים סורוקה: "מדובר במקרה שאין בצידו רשלנות רפואית. את התייחסותנו המלאה נגיב כמקובל כחלק מההליך המשפטי. אנו משתתפים בצער המשפחה".