"הגיעה בזמן אחרי שבץ - אך בביה"ח לא זיהו את הסימנים"
נ', תושבת הצפון בת 48 שהגיעה לבית החולים "העמק" עם סימנים מוקדמים של שבץ, נותרה נכה, עם חולשה בפלג הגוף הימני וקשיים בדיבור. כל זאת, כך היא טוענת בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים, בגלל התנהלות רשלנית של בית החולים
קשה להתעלם ממסע הפרסום הנרחב של משרד הבריאות, שמשודר בחודשים האחרונים בערוצי הטלוויזיה והרשתות החברתיות, ומבקש להעלות את המודעות לתסמיני השבץ המוחי כדי לקדם הגעה מהירה של המטופלים לבתי החולים.
למרות זאת, טוענת תושבת הצפון בת 48 בתביעה שהגישה באחרונה לבית המשפט המחוזי בירושלים, כשהגיעה לבית החולים "העמק" בעפולה עם סימנים מובהקים של שבץ, כשלו בבית החולים לזהות שמדובר בארוע מוחי, ובהתאם לכך התרשלו במתן הטיפול הרפואי לו היא נזקקה.
לפני כשנה, נכתב בתביעה, חשה נ' חולשה בידה הימנית בעת ששהתה בשירותים בביתה. החולשה שולבה עם תנועות בלתי רצוניות ועם קשיים בדיבור. נ' הזעיקה את בעלה ואת בתה – מתנדבת במד"א, שסברה כי האם סובלת מתסמינים של שבץ מוחי. בני המשפחה החליטו לנסוע לבית החולים העמק בעפולה. בתחילה נסעו השלושה ברכב המשפחתי, אולם כשהמצב החל להחמיר – הוזעק אמבולנס.
פחות משעה לאחר תחילת האירוע, מפורט בכתב התביעה, הגיעו בני המשפחה לבית החולים, ובתיק שנפתח עבורה בחדר המיון נכתב כי נ' סובלת מחולשה כללית, בעיקר בפלג הגוף השמאלי של גופה. בגיליון הרפואי נכתב גם כי היא מתלוננת גם על הפרעות ראייה, ונראית "חלשה".
עוד כתבות בנושא:
ynet הניתוח הפשוט הוצאת החרוז מהאוזן הסתיים בחירשות - בריאות
"בתיה"ח כרמל ופלימן גרמו למותה של קשישה בת 86 בייסורים"
"רופאים ניקבו את המעי בקולונוסקופיה - וגם החמיצו הגידול"
לטענתה של נ', למרות שמצבה היה אמור "להדליק נורה אדומה" והסימנים הצביעו על כך שהיא סובלת מאירוע מוחי שמחייב בדיקה על ידי נוירולוג וקבלת טיפול מונע, הפעם הראשונה שבה היא נבדקה על ידי רופא הייתה רק כשלושת רבעי שעה לאחר הגעתה לבית החולים.
ברשומות הרפואיות נכתב כי לא ניתן היה להשלים את הבדיקה בגלל חוסר שיתוף הפעולה של נ'. לאחר כשעתיים היא נשלחה לבדיקת סי-טי ראש, שדווחה כתקינה.
45 דקות מאוחר יותר, כך על פי כתב התביעה, הופנתה נ' לראשונה על ידי רופא פנימאי לייעוץ נוירולוגי, ושעה לאחר מכן – ארבע שעות מרגע הגעתה לבית החולים – הועברה נ' בבהילות, על כיסא גלגלים, מהמיון אל המרפאה הנוירולוגית.
צפו: קמפיין משרד הבריאות להעלאת המודעות לסימני השבץ
"בחדר המיון התרשמו שלא מדובר בארוע מוחי"
בבדיקה שנערכה לנ' נמצא שהיא סובלת מדיבור כבד ואיטי, ושהיא איננה זוכרת חלק מהאירועים שקרו לה מוקדם יותר באותו היום. לדבריה, כך נכתב ברשומות הרפואיות, היא סובלת מחולשה בצד ימין ומירידה בתחושה. על פי הסיכום של בית החולים, נ' סבלה מאירוע מוחי שהחל ככל הנראה כבר בשעה 8 בבוקר, בחדר השירותים שבביתה. על פי כתב התביעה, בחדר המיון התרשמו כי מדובר בפרכוס או בתופעה אחרת, ולא בארוע מוחי. על אף שנ' הגיעה במהירות לבית החולים, היא לא קיבלה טיפול TPA (תרופה שיכולה להמיס קרישי דם באופן מיידי).
עוד על פי כתב התביעה, הנוירולוג ביקש לבצע לנ' בדיקת סי-טי נוספת, כדי לבדוק אם היא יכולה לעבור צנתור מוחי, אך למרות דחיפות הבדיקה – התוצאות הגיעו לאחר כשעתיים, ובנוסף - הן פוענחו באופן שגוי. הפענוח השגוי התגלה רק יממה לאחר מכן. יש לציין שאילו היו מפענחים נכון את הבדיקה – ייתכן שניתן היה לבצע צנתור מוחי בזמן שחלף.
נ' שוחררה מבית החולים לאחר שבוע, כשהיא סובלת מחולשה בצד ימין. לאחר השחרור נבדקה מספר פעמים בבית החולים ומחוצה לו ונמצאה כסובלת מחולשה בצד ימין, מפגיעה בשדה הראייה והירדמות של חצי מהפנים. בבדיקת MRI התגלה כי היה לה אוטם באזור העורק השמאל-אחורי במוח ובמבחן קוגניטיבי נמצאה ירידה משמעותית בתפקוד שבאה לידי ביטוי בירידה בריכוז, בהפרעות מחשבה ופגיעה בזיכרון שלא אפשרו לנ' לשוב לעבודה ולחייה הקודמים.
תגובת בית החולים: "מאחלים החלמה מהירה למטופלת"
בימים האחרונים הגישה נ', באמצעות עו"ד נתן רון ועו"ד ליאת שולמן ממשרד עו"ד רון פסטינגר, תביעה בגין רשלנות רפואית כנגד בית החולים העמק לבית המשפט המחוזי בירושלים. "מדובר במקרה חריג שנעשו בו כל הטעויות האפשריות על ידי צוות בית החולים", טענו עורכי הדין, "כתוצאה מההתנהלות הרשלנית התובעת החמיצה את כל חלונות ההזדמנויות שבהם ניתן היה לטפל בשבץ".
מבית החולים העמק נמסר בתגובה: "כתב התביעה הגיע בימים אלה לבית החולים. אנו נלמד אותו ונגיב במסגרת ההליך המשפטי. אנחנו מאחלים למטופלת החלמה מלאה ובריאות טובה".