שתף קטע נבחר
 

ביקורת: שעון הכושר החדש שנותן פייט לכל הוותיקים

ה"איוניק", שעון הכושר החדש מבית פיטביט, מביא תצוגות, צבעים ופונקציות רבות וחדשות לעולם שעוני הכושר. אפילו מוסיקה אפשר להטעין בו ולוותר על הנייד בבית. רק חבל שהוא לא מגיע עם השפה העברית. נצמדנו אליו למספר ימים וחזרנו עם רשמים

 

 

"איוניק", השעון החדש מבית פיטביט, הוא סוג של הכלאה בין שעון כושר לבין שעון חכם. הוא יפה, מעוצב ונגיש לכלל האוכלוסיה, בדיוק כמו השעון של אפל או אלו של סמסונג ו-LG, אבל להבדיל מהם, הוא כולל פונקציות ספורטיביות רבות כמו אלו של שעוני הכושר המתקדמים. נצמדנו לשעון החדש למשך מספר ימים ואלו מסקנותינו:

 

עיצוב

אם נשפוט את ה"איוניק" על-פי העיצוב, הרי שיש לשעון של אפל מתחרה קשה. יש לו מראה דקיק ואלגנטי, עם מסך מגע מרובע באיכות צבעים מעולה, שמאפשרת לראות את התצוגה גם באור השמש הבהיר. בהשוואה לשעוני כושר רבים וגם לשעונים חכמים, הוא קל למדי ונח מאוד על היד, כך שלא תרגישו צורך להורידו בשום שלב של היום מפרק כף היד, אלא רק כשצריך להטעינו. זה כמובן יהפוך את שפע מדידות הפעילות שהוא מציע לאמינות הרבה יותר.

מתחרה לעיצוב של השעון של אפל (צילום: פיטביט) (צילום: פיטביט)
מתחרה לעיצוב של השעון של אפל(צילום: פיטביט)
 

יש לשעון שלושה כפתורי הפעלה וכמובן את היכולת לנווט בין האפליקציות השונות על מסך המגע, אבל את עיקר הפעילות תבצעו מהתוכנה במחשב או מהאפליקציה בנייד.

 

החיסרון העיקרי של ה"איוניק" הוא שרוב הזמן הוא כבוי וכדי שתראו את השעה, תצטרכו להזיז את היד לכיוון העיניים. ברוב המקרים זה עובד, אבל יש איזה שניה של דיליי עד שהתצוגה מופיעה, מה שהופך את העניין לבעייתי. בנוסף, אנשים אוהבים להציץ בשעון מדי פעם, מבלי להזיז את היד, וכאן זה לא אפשרי. היתרון - זמן סוללה ארוך במיוחד. כמה ארוך? 5 ימים אם לא תשתמשו בפונקציית ה-GPS או 10 שעות פעילות עם GPS.

 

פונקציות הכושר

כמו שעוני הכושר האחרים, ה"איוניק" מציע מגוון מצומצם אך לגמרי מספק של פרופילי ספורט כמו ריצה, רכיבה על אופניים, שחייה (השעון עמיד למים - עד 50 מטר), ריצה על מכשיר במכון כושר, אימון משקולות ואימון אינטרוואלים. בכל פעילות שכזו מציע השעון מדידות מתאימות לאופי הפעילות.

 

לקחנו את השעון לריצה קצרה. ההתחברות ל-GPS התבצעה בתוך דקה בפעם הראשונה, ו-45 שניות בפעם השנייה. לא רע, למרות שהדגמים החדש של גרמין, למשל, עושה את אותה פעולה בתוך 3-5 שניות. ההגדרות מאפשרות בחירה שמסך השעון לא ייכבה במשך כל זמן הפעילות, וזה נחוץ. אלא שבזמן הפעילות, בעוד ששעוני כושר אחרים מאפשרים מסכים שמציגים ארבעה נתונים ואף יותר לכל מסך, כאן המקסימום הוא שלושה נתונים מתחלפים, והם מוצגים בצורה גדולה וברורה. שוב, לרובנו זה מספיק. הקהל היותר מקצועי יחפש יותר.

ניתוחי ריצה (צילום מסך) (צילום מסך)
ניתוחי ריצה(צילום מסך)
 

על החוסר הזה על מסך השעון בזמן הריצה מכפרות האפליקציה ואתר האינטרנט של פיטביט שמספקים בבהירות וביעילות את נתוני הריצה עם שפע גדול של נתונים וגרפים שמנתחים כל שלב בפעילות, כמו גם את מסלול הריצה שלכם, כפי שהוא נראה במפה.

 

פונקציה נוספת ל"איוניק" - גם אם שכחתם להתחיל את האימון והתחלתם לרוץ, השעון כבר יזהה זאת ויפעיל בעצמו את אימון הריצה, כולל התחברות ל-GPS.

 

מעקב פעילות 24/7

כמו שעוני הכושר והשעונים החכמים המתקדמים, גם ה"איוניק" מציע מעקב פעילות לאורך כל שעות היום והלילה. הוא מודד את מספר הצעדים שביצעתם בכל יום (ומזכיר לכם במשך היום לזוז אם הוא סבור שאתם יושבים יותר מדי זמן), מודד כמה קלוריות הורדתם לאורך כל היום ועוקב קבוע אחר הדופק שלכם, בעזרת החיישנים שבגב השעון.

 

גם בלילה, בזמן שאתם ישנים, השעון לא מפסיק לעבוד. הוא מודד ביעילות את זמן ואיכות השינה שלכם ומציג אותה בבוקר שאחרי באפליקציה או באתר עם שלל נתונים וגראפים מעניינים. כך למשל סיכם לי השעון את הזמן המדויק שארכה שנת הלילה שלי, הראה בגרף בדיוק מתי קמתי והייתי בערות מוחלטת, מתי הייתי בשלב של חצי שינה ומתי הייתי בשינה עמוקה.

כך ישן אב לתאומות בנות שנה וחצי (צילום מסך) (צילום מסך)
כך ישן אב לתאומות בנות שנה וחצי(צילום מסך)
 

הגרפים האלו מרתקים ביותר כי הם מראים בבהירות את מצב השינה שלכם. חוסר בשינה הינו גורם מרכזי לאינספור מחלות, ולכן כדאי לעקוב אחרי הנתונים ולתקנם. בחברה מבטיחים שבחודשים הקרובים תתווסף פונקציה נוספת לשעון שתאפשר לאבחן הפסקות נשימה בשינה, תופעה מסוכנת ממנה סובלים רבים.

 

לוג שתיה ותזונה

ניתן למלא באפליקציה מדי יום את מספר כוסות המים ששתיתם ואפילו את המזונות שאכלתם. בתמורה תקבלו חוות דעת יומית על התזונה שלכם עם המלצות לימים הבאים. הרעיון לא רע, אלא שקשה לי להאמין שמישהו ישקיע דקות ארוכות מדי יום בהזנת נתונים אלו.

 

אחסון מוסיקה בשעון

הנה עוד משהו שאהבנו בשעון החדש של פיטביט. אפשר להטעין בו מוסיקה על שטח של 2.5 גיגה. לא מדובר אמנם בשטח אחסון גדול מדי, אבל כ-300 שירים ייכנסו לכם בקלות. זה כמובן ייתר את הצורך לשאת אתכם בריצה או בפעילות את הטלפון החכם. אבל, ויש אבל - את השירים מטעינים ידנית אל תוך השעון דרך האפליקציה במחשב. כלומר, אתם חייבים שהמוסיקה תהיה אצלכם על המחשב. בעייתי בימינו כשרובנו הגדול מאכסנים את המוסיקה על ענן או בטלפון הנייד. נכון יהיה לאפשר הורדת מוסיקה מהטלפון ישירות לשעון. כדי להאזין למוסיקה מהשעון בזמן הפעילות מחברים אוזניות בלוטות' לשעון. איכות השמע, אגב, מעולה.

 

אימונים מובנים

השעון מציע מספר קטן אך יעיל של אימונים לביצוע עצמי בכל מקום. כמו שאר הפונקציות בשעון הזה, לא צריכים להיות מומחים גדולים כדי להבין איך לעשות ומה. סרטון וידאו קצר מתאר את התרגיל, לאחריו מופיע שעון שמודד את זמן הפעילות שלכם בכל תרגיל. סיימתם? השעון עובר לתרגיל הבא. במקביל הוא כמובן עוקב אחר הדופק שלכם ומספק לכם סיכום מסודר שכולל את סך הקלוריות ששרפתם באימון. אחרי כל אימון אתם מתבקשים למלא משוב קצר, מה שיעזור לשעון לספק לכם בעתיד אימונים שיתאימו טוב יותר לרמת הכושר שלכם. אנחנו ניסינו את אימון הבטן המצוין שאורך 10 דקות ואת האימון להגברת הדופק שאורך 7 דקות (שלא נגמרות!). בעתיד הלא רחוק תזרים פיטביט לשעון אימונים עם סאונד, מה שיבטל את הצורך למהר למסך השעון בכל פעם שמסיימים תרגיל באימון.

איוניק של פיטביט. המוסיקה כבר בפנים (צילום: פיטביט) (צילום: פיטביט)
איוניק של פיטביט. המוסיקה כבר בפנים(צילום: פיטביט)

עוד בשעון - אימוני רוגע מדיטתיביים שמודרכים בעזרת טקסט קצר שמופיע על המסך, שמשולב עם רטט. נחמד.

 

אפליקציות

כמו לשעונים חכמים רבים, גם כאן ניתן להוריד לשעון אפליקציות ולשנות את עיצוב המסך הראשי. אלא שהמבחר של פיטביט, נכון לעכשיו, צנוע וכולל רק את האפליקציות הבסיסיות כמו מוסיקה, שעון מעורר או מזג אוויר. סביר מאוד להניח שהמצב זה הינו זמני, מכיוון שכבר עכשיו פתחה פיטביט את אזור האפליקציות לקהל המשתמשים עם קוד פתוח, מה שאומר שבעתיד המאוד קרוב נראה הרבה יותר אפליקציות ווידג'טים מדליקים בחנות האפליקציות.

 

ארנק בשעון

כמו השעון החכם של אפל ומקבילותיו באנדרויד, ל"איוניק" פונקציה שתאפשר לכם לשלם באשראי דרך השעון. לשם כך חברו בפיטביט לרוב חברות האשראי והשיגו שיתוף פעולה. אלא שבארץ פונקציה זו עדיין לא קיימת במלואה וסביר שיעבור זמן מה עד שניתן יהיה להשתמש בה. לכשיגע זמן זה - לא יהיה כמו לרוץ ללא הטלפון הנייד וללא כסף בכיס, לשמוע מוסיקה לכל אורך הריצה ובסופה לרכוש בעזרת השעון שייק בריאות מרווה.

 

לאן נעלמה העברית?

בפיטביט העולמית לא חשבו שעברית צריכה להיות כלולה בשעון החדש ולכן פונקציות מבורכות כמו קבלת הודעות או שיחות מהנייד למסך השעון, אינן שמישות כי במקום האותיות בעברית תראו ריבועים עם סימני שאלה, וזה חבל. גם את שמות השירים שהורדתם לטלפון לא תוכלו לראות, אם הם כתובים בעברית. מתי תתווסף העברית? בפיטביט אומרים שזה יקרה אבל לא מוכנים להתחייב על תאריך. לטעמי, עדיף היה להשיק את השעון כשהוא כולל את השפה העברית.

 

מילה אחרונה ומחיר

לסיכום, ה"איוניק" מכניס לעולם שעוני הכושר הרבה מאוד צבע ותצוגות מתקדמות, שעד עתה לא נראו כמותן. יש לו מספר בעיות כפי שתיארנו, וסביר שאלו יפתרו בחודשים הקרובים. אחרי שגם יגיע עם עברית מובנית, אז יהיה קנדידט חשוב בין השעונים המובילים. מחירו בארץ ברשת חנויות באג - 1196 שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פיטביט
איוניק של פיטביט. שילוב של שעון חכם ושעון כושר
צילום: פיטביט
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים