שתף קטע נבחר

בזכות תרומת מח העצם של פורום הג'יפאים, הרצל חזר לחיים

שלוש שנים אחרי שחייו ניצלו בזכות תרומת מח עצם, נפגש הרצל אסולין מרעננה שאובחן כחולה בלימפומה אגרסיבית עם ארז גרינברג מבאר שבע, שהצטרף למאגר התורמים של "עזר מציון" יחד עם חבריו הג'יפאים, ונמצא מתאים לתרום לו. אחרי הפגישה, הוא אמר: "ארז הוא אחי, אפילו סוג הדם שלי התחלף לזה שלו"

אחרי שלוש שנים התורם נפגש עם מקבל תרומת מח העצם שהצילה את חייו: לפני שלוש שנים אובחן הרצל אסולין (60) מרעננה, רואה חשבון במקצועו, כחולה בסרטן מסוג לימפומה. לאחר שכל הטיפולים כשלו והמחלה שבה ותקפה שלוש פעמים, הבהירו רופאיו כי רק תרומת מח עצם תציל את חייו.

 

למזלו, נמצא לו תורם מתאים: ארז גרינברג (51) מבאר שבע. גרינברג הצטרף למאגר התורמים של "עזר מציון" לפני 14 שנים, לאחר שאחד מחבריו לפורום ג'יפאים נזקק לתרומת מח עצם. "הספקתי כבר לשכוח שהצטרפתי למאגר כשהתקשרו אליי ואמרו לי שנמצאתי מתאים לתרום", הוא מספר. "אבל לא הייתה לי שום התלבטות לפני שהסכמתי לתרום".

 

לפני כשבועיים נפגשו לראשונה במפגש שנערך ב"בית אורנית", מרכז התמיכה והסיוע של עזר מציון לחולי סרטן. "ארז הוא אחי, אפילו סוג הדם שלי התחלף לשלו. מעכשיו הוא המשפחה שלי. אפילו הדם שלו זורם אצלי", סיפר אסולין על המפגש המרגש עם גרינברג.

 

קראו עוד על תרומות מח עצם

האם התרימה למאגר מח העצם - הבן הקצין תרם והציל חיים

חסן תרם מח עצם והציל חיי תינוק: "הצדקה חשובה לחיים"

  

הפגישה המרגשת. (מימין) הרצל אסולין וארז גרינברג (צילום: אילן ספירא) (צילום: אילן ספירא)
הפגישה המרגשת. (מימין) הרצל אסולין וארז גרינברג(צילום: אילן ספירא)

 

מרוץ על החיים

לפני כשלוש שנים, אסולין החל לרדת במשקל בצורה חדה ולאחר שעבר בדיקת דם, התברר שהוא חולה בסרטן מסוג לימפומה. "מרגע שראו את תוצאות הבדיקה, החל מרוץ על החיים", הוא מספר. "בהתחלה הרופא אמר לי שמדובר בסרטן קל, ואפילו תיכננו לטוס לחו"ל באותו שבוע. אבל אז התברר שמדובר בסרטן אלים".

 

אסולין עבר סבב ממושך של טיפולי כימותרפיה, שבסופם הוא נמצא נקי מהמחלה, אך לאחר זמן קצר התברר שהמחלה חזרה ובמלוא העוצמה. הוא עבר השתלת מח עצמית, אך המחלה חזרה שוב ותקפה. הרופאים העריכו שרק תרומת מח עצם מתורם זר יכולה להציל את חייו. "האחים שלי נבדקו, אבל אף אחד לא התאים. הרגשתי שנפלתי מהר גבוה", סיפר אסולין. גרינברג, כאמור, נמצא מתאים

 

בעקבות התרומה, סבל אסולין מזיהום שפגע לו בזיכרון. "בגלל הטיפולים שעברתי, לא הייתה לי מערכת חיסונית, ונפגעתי מזיהום", אומר אסולין. החיידק שתקף אותו, גרם לו לאובדן חלקי של הזיכרון.

 

למרבה ההפתעה, מתברר כי שנה קודם לכן, כתב אסולין סיפור העוסק בנושא דומה. "כתבתי סיפור על הקשר שבין זהות לזיכרון. גיבור הסיפור הוא אדם שהיה מעורב בתאונה ואיבד את הזיכרון והזהות שלו. זה בדיוק מה שקרה לי. הגיעו אליי למשרד לקוחות, ולא זיהיתי אותם". למרות הסיבוכים, אסולין הצליח להתגבר על המחלה. בבדיקה האחרונה שעבר, הוא נמצא בריא.

  

אסולין הוא אחד מ- 2,635 אנשים שחייהם ניצלו בזכות המאגר. המאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עזר מציון, שהוקם לפני כעשרים שנה, כולל 875,481 תורמים פוטנציאליים.

 

"אני גאה ומתרגשת מכל הצלת חיים. זו זכות גדולה עבורנו להיות שותפים להצלת חיי אדם", סיפרה מנהלת המאגר ד"ר ברכה זיסר, "סיפורם של הרצל וארז הוא סיפור מרגש ומרתק של הצלת חיים וערבות הדדית, שהוא ערך היסוד של 'עזר מציון'".


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן ספירא
הרצל אסולין וארז גרינברג. התרומה שהצילה חיים
צילום: אילן ספירא
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים