לראשונה: אב ובנו תרמו מח עצם בהפרש של 4 חודשים
לפני ארבעה חודשים תרם איתמר כץ מח עצם להצלת אדם חולה, לאחר שהצטרף למאגר התורמים הלאומי של "עזר מציון". באופן נדיר, בשבוע שעבר גם אביו פרופ' גדעון כץ, שנמצא מתאים, החליט לתרום מח עצם לאדם אחר. "זכיתי להציל חיים"
לראשונה במאגר הלאומי לתורמי מח עצם של "עזר מציון": אב ובנו תרמו מח עצם להצלת חיי אדם. ארבעה חודשים אחרי שאיתמר כץ תרם מח עצם, תרם גם אביו, פרופ' גדעון כץ, והציל את חייה של אישה חולה.
איתמר (21), חייל משוחרר ששירת בחטיבת נח"ל, הצטרף למאגר "עזר מציון" כשהתגייס לצבא - ולפני כארבעה חודשים הוא נמצא מתאים לתרום להצלת חיי אדם חולה. "בהתחלה היו לי קצת חששות מהפרוצדורה עצמה, אבל בסופו של דבר החלטתי שאני תורם", הוא מספר. "להציל חיים זה הדבר הכי חשוב. הפעילות עצמה של התרומה קצת מתישה, אבל ביחס לחשיבות של התרומה – הכול שטויות".
עוד כתבות:
בזכות דגימת רוק שנתן בטירונות: אייל הציל חייה של שיר
חסן תרם מח עצם והציל חיי תינוק: "הצדקה חשובה לחיים"
האם התרימה למאגר מח העצם - הבן הקצין תרם והציל חיים
בשבוע שעבר תרם גם אביו של איתמר, פרופ' גדעון כץ (56), ראש המסלול ללימודי מדינת ישראל באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, מח עצם, לאחר שנמצא מתאים לתרום להצלת חיי אישה חולה.
פרופ' כץ הצטרף למאגר "עזר מציון" לפני כעשר שנים בזכות קמפיין לגיוס תורמים שנערך באוניברסיטה: "כבר שכחתי שהצטרפתי למאגר. כשהתקשרו אליי ואמרו שנמצאתי מתאים לתרום, הייתי בחו"ל ומייד הסכמתי. לא הייתה לי התלבטות בכלל", הוא מספר.
זו הפעם הראשונה בתולדות המאגר שבה אב ובנו נמצאים מתאימים לתרום. האב והבן למשפחת כץ גאים בעובדה הזו. איתמר: "זה נהדר. מי שיכול לתרום, שיתרום". גדעון: "תודה לאל שזכינו להציל חיים. זה הכי חשוב".
המאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עזר מציון, שהוקם לפני כעשרים שנה, כולל 877,315 תורמים פוטנציאליים, ובזכותם בוצעו 2,657 השתלות מצילות חיים. מנהלת המאגר, ד"ר ברכה זיסר: "סיפורם של גדעון ואיתמר ריגש אותי. אב ובנו שזוכים להציל חיי אדם זה לא דבר מובן מאליו. הם מבטאים את ערך הערבות ההדדית, שהוא ערך היסוד של 'עזר מציון'".