פותחים שולחן
על קו הזינוק: מתוך מאות מועמדות נבחרו 16 המשפחות שיתמודדו בתחרות הבישול "השולחן של המדינה" מבית "שולחן משפחתי", הפעילות המשותפת של אסם, "ידיעות אחרונות" ו־ynet המעודד משפחות לאכול ארוחות ערב משותפות. הקריטריונים: בישול טעים, בריא, בשיתוף פעולה של ההורים והילדים. הפרס הראשון: מטבח בשווי 50 אלף שקל של SAMGAL KITCHENS
בשיתוף אסם
משך ארבע שנותיו של פרויקט "שולחן משפחתי" ביקרנו בבתיהן של שלל משפחות, למדנו על אורח חייהן ונתנו להן טיפים כיצד להפוך את ארוחת הערב המשפחתית לאירוע קבוע, שבו משתתפים כולם בלי יוצא מן הכלל, שהאוכל בו טעים, אך לא פחות חשוב — בריא, ולכזה שמסב הנאה לכולם אך יש בו גם ערך חינוכי.
עכשיו הגיע הרגע ליישם את כל מה שלמדנו. תחרות "השולחן של המדינה",
שבה מתמודדות השנה 16 משפחות, יוצאת לדרך. המשפחות המתמודדות יצטרכו לבשל הכי טעים, הכי בריא והכי ביחד כדי להרשים את שלוש חברות "צוות חיים בריאים" של "אסם" שהשתתפו בפרויקט גם בשנים הקודמות: אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה בחברת אסם; השפית איילת הירשמן; והיועצת המשפחתית סיגל קפלן.
חברות הצוות יכריעו מי מהמשפחות ניצחה בכל שלב, החל משמינית הגמר, דרך רבע הגמר, חצי הגמר והגמר הגדול שישודר ב־ynet. הן יתמקדו בשלוש קטגוריות: איכות המנה, הערך התזונתי שלה ועבודת הצוות של כל המשפחה בזירת המטבח. המשפחה המנצחת תזכה במטבח חדש בשווי 50 אלף שקל מתנת SAMGAL KITCHENS. מי שתגיע למקום השני תזכה ב־5,000 שקל לרכישת מוצרי אסם ברשת שופרסל.
הכירו את המשפחות המבשלות
המשפחות שנבחרו מגיעות מכל רחבי הארץ, עם ילדים בכל הגילאים ועם התמחות במטבחים מכל הסגנונות. אלה ה-16:
משפחת אברמסון מגיעה מהיישוב הקהילתי מנוף. האב, מירון (44), הוא איש היי־טק. תמר (40) היא דוקטורנטית באוניברסיטת חיפה, חוקרת רגישות חושית — וצמחונית. הם הורים לשלושה ילדים: ים — בת חצי שנה, תום בת 3 וריף בן ה־6. המוטו שלהם: "אנחנו מקפידים על בישול בריא בבית".
ם במשפחת טריגר אם המשפחה, נועה (33), היא צמחונית, שגם לא אוכלת דגים וביצים. נועה ובעלה מיכאל (37) הם תושבי רמת־גן. הוא איש מחשבים במל"מ, היא צלמת בעלת סטודיו המתמחה בצילומי היריון, ילדים ומשפחה. יש להם שתי בנות, עופרי (5) וזוהר (שנתיים). הרגל מנצח: "הילדות אוכלות בבוקר תבשיל של קינואה, אפונה ועדשים חומות במקום לשתות, למשל, כוס שוקו".
לקרן (43) ואייל (48) יחזקאל ממעלה הזיתים בירושלים יש עשרה ילדים: הדר (19), אסתר (18), מרדכי (17), שלום (15), חירות (13) שהיא "הדוברת" של המשפחה, דביר (11), חגי (9), נטע (8), שחר (6) ודוד (4 וחצי). אייל שולח אזהרה למתחרים: "אני עיראקי, קרן ממוצא טוניסאי, יהיה קשה לנצח את הקובה והקוסקוס שלנו".
מאבן יהודה הגיעה אלינו משפחה חד־הורית: שרית (בת 43) פריגן עם שני ילדיה, איתן (4) ושייה (6). העסק של שרית הוא עגלת "פריגן — בר מיצים ושייקים לאירועים". שייה הקטנה מתגאה שכל הפירות והירקות בעגלה מגיעים מהחווה של הדוד משה ("זה הדוד שלנו"), ומספרת שהם רגילים לעזור לאימא בעבודה, אז עבודת הצוות תהיה מעולה.
משפחת שרגא מגיעה אלינו מאלעד. ערן (41) ומיכל (38) הם אנשי חינוך והורים לשישה ילדים: משה (18), תמר (15), דוד (13), איילה (11), שיר (8) וחני (5). ההתמחות: דוד טוען שאיילה היא אלופת אפיית החלות. מעניין מה יגידו צוות חיים בריאים.
מהיישוב יקיר שומרון הגיעה משפחת שטרהל: אפרת (37), עמית (39) שהוא נגר עצמאי, וחמשת ילדיהם: עילאי (13), תהל (10), יהב (8), נהוראי (5) ובניה (שנתיים). אפרת מעבירה סדנאות בישול לילדים בשם "אלופים במטבח", כך שאפשר לצפות לביצועים מרשימים מהילדים הפרטיים שלה.
הבשלן במשפחת גבעול מפתח־תקווה הוא האבא, רון (45), מנהל מכירות בחברת היי־טק, בן לאימא פינית ולאבא איטלקי, שאוהב לבשל בשעות הפנאי. מי שמבשל איתו בקביעות הוא הבן רועי (11). עדי בת השבע היא הסו־שף שלהם, והאחות הבכורה נוי (15) אחראית על סידור השולחן בצורה אסתטית. ואימא איילה (42) היא בעיקר נהנית מהבישולים שלהם.
במשפחת וסינג מפתח־תקווה מבלים ביחד בלי טלוויזיה, בלי סמאטרפונים לילדים, עם הרבה זמן איכות של משחקי קופסה, קריאת ספרים — ובישול. לזוג וסינג, גבי וענת יש שני ילדים: יהל (10) ותמר (8). גבי הוא כלכל ראשי ב"אל על". ענת מטפלת אלטרנטיבית ומבשלת עם יהל. למה אפשר לצפות מהם? "לאוכל חריף", הם מודיעים.
משפחת תל מגיעה מהרצליה. אבא, אלון (37), הוא מנהל פרויקטים ומערכות מידע. חן (35) היא מנהלת משאבי אנוש. יש להם שלושה ילדים: אגם (6 וחצי), פלג (4) ונווה (שנה וחצי). אין להם ספק שהם מנצחים בשמינית הגמר עם מנת הדגל שלהם: שקשוקת חצילים עם גבינה בולגרית.
יפעת ובועז מרקוביץ' מגיעים מתחום הבישול. הם הבעלים של "קפה גוטלה". יפעת היא שפית־קונדיטורית, שמבשלת עם הילדים כמעט כל יום. "הם איתי במטבח, אוהבים לעבוד איתי, ובעיקר ללקק כל מה שנשאר על הכפות", היא מספרת. הילדים – אורי (9), גאיה (6 וחצי) ומעין (3) — מספרים שלמדו לבשל מסבא, גדי שפי ז"ל, הבעלים של מסעדת "שצ'ופק" הוותיקה בתל־אביב.
בני משפחת פרברוב מאזור מאוד חשאיים. "אנחנו עומדים להכין בתחרות פאי רועים בסגנון מיוחד על פי מתכון סודי של משפחת פרברוב", הם לוחשים לנו. האב יונתן ואשתו קרן בני 35, הורים לארבעה ילדים: מאיה (12), שי (10), יובל (6) ואורן (שנה).
משפחת שפירא מגיעה אלינו מחיפה. ליאת (46) היא עורכת דין. אייל (46) מהנדס תעשייה וניהול. הם ההורים של נויה (13 וחצי) וגור (10 וחצי). מה יבשלו בתחרות? "המנה לשמינית הגמר תהיה על טהרת הצבע הלבן" — רק את זה הם מגלים.
גבר גרוש וילדיו מגיעים מפתח־תקווה, אבל במטבח יהיה להם צפוף — במשפחת שגיא יבשלו אבא גידי (40), מנהל פרויקטים, והילדים כרמל (16 וחצי), ספיר (15), אוריה (12 וחצי), ידידיה (11), מתניה (8 וחצי) ואלישיב (7).
ירית וגיא סדן מאלפי מנשה, שניהם בני 44, הם מומחים לפסטה תוצאת בית. היא מנהלת פרויקטים, הוא מנהל מערכות מידע. יש להם שלושה ילדים שעוזרים במטבח: ליאור (14), עומרי (11) ונבו (6).
משפחת מתתיהו מקריית־אונו היא הבוגרת בחבורה. גיורא (56) הוא חשב שכר, רמה (53) היא אחות בבית חולים. לזוג יש ילדים גדולים: שני (27), שחף (בן 25) ושקד, חיילת בשירות סדיר. היתרון: הרבה ידיים מנוסות עובדות. החיסרון: יש חשש שיהיו יותר מדי "מנהלים" ופחות מדי "פועלים". הכיוון לשמינית הגמר: "דגים".
ולסיום, קבלו את משפחת עימבר מקריית־מוצקין. שרון (44) הוא קונדיטור בקונדיטוריית "שמו", ובתחרות יצטרך להוכיח שהוא מצטיין לא רק במאפים מתוקים אלא גם בבישול בריא. יפעת (42), מורה, והילדים עמית (19), שחר (14), נועה (12) ורעות (11) מבטיחים שלא תהיה בעיה: "חכו שתטעמו את הדג שלנו. באנו לנצח".
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף אסם