שתף קטע נבחר
 

השולחן המשפחתי של המדינה: מתכוני המשפחות של שמינית הגמר

לביבות סלק ורדרדות, מרק מינסטרונה מהביל, דג אפוי בתוספת סלט מרענן וקציצות עוף שמחממות את הבטן - המתכונים של 4 המשפחות הראשונות לפניכם

בשיתוף אסם

 

לביבות סלק

המתכון של משפחת אברהמסון

 

המרכיבים:

סלק גדול

1 תפוח אדמה גדול/או שנים בינוניים

כ-1/2 כוס שיבולת שועל דקה (מהירת הכנה)

ביצה גדולה

150 גרם גבינה מלוחה קשה 15%

1 שמנת חמוצה 9%

בנוסף צריך גם - נייר אלומיניום, ספרי שמן להתזה, סיר בישול וטיגון באוויר חם, תנור אפיה, סיר לבישול תפוחי האדמה

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. צולים את הסלק בנייר אלומיניום כשעה עד שמתרכך חלקית
  2. מבשלים את תפוחי האדמה 15 דק' עד שמתרככים חלקית, קולפים את הקליפה
  3. מגררים סלק, תפוח אדמה וגבינה בפומפייה מוסיפים ביצה ושיבולת שועל.
  4. בעזרת כף צרים צורות ומניחים בסיר הבישול וטיגון באוויר חם המרוסס במעט תרסיס שמן.
  5. מחכים שיאפה (5-10 דק ואז הופכים לצד השני).
  6. אוכלים חם עם מעט שמנת חמוצה.

בתיאבון.

 

מרק מינסטרונה

המתכון של משפחת טריגר

 

המרכיבים:

2 בצל

חבילת סלרי

חבילת פטרוזיליה

גבעול כרשה

פלפל חריף

ראש שום

4 גזרים

3 תפוחי אדמה אורגניים

2 קישואים

7 עגבניות גדולות

200 גרם דלעת

שקית שעועית אדומה מוכנה

שקית פסטה קונכיות

כרובית אחת

מלח

פלפל

עלי דפנה

חוואיג'

כורכום

שמן זית

פפריקה אדומה מתוקה

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את כל הירקות ומטגנים קלות עם שמן זית, מוסיפים מים ומבשלים עד לקבלת מרק.
  2. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לעוד 8 דקות.

 

פילה מושט אפוי בשום ולימון עם גרגירי חומוס

המתכון של משפחת שרגא. הדג מוגש לצד סלט בורגול חמוציות ועשבי תיבול (המתכון בהמשך)

 

המרכיבים:

6 פילה מושט טרי

 

להשריה:

1/3 כוס מיץ מלימון טרי.

1/4 כוס חומץ

2 כוסות מים

 

לתיבול:

2 בצל בינוני פרוסים

3 פלפל צהוב פרוס

1 ראש שום מפורק לשיניים, חלקן שלמות חלקן פרוסות

קופסת גרגירי חומוס מסוננת

צרור פטרוזיליה קצוץ

לימון צהוב פרוס

כוס שמן זית

כף חרדל

כ-10 עגבניות שרי שלמות לעיצוב

פלחי תפו"א לצידי הדג

מלח, פלפל שחור גרוס, גריל דג, קורט כרכום

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. משרים את הדגים מקערת מים מהולה במיץ הלימון והחומץ לכ-30 דק'.
  2. מפזרים חצי מהבצל, השום, הפלפל והחומוס בתחתית התבנית
  3. מכניסים לקערית רחבה את השמן זית החרדל וכל התבלינים ומערבבים היטב .
  4. טובלים כל חתיכת דג משתי צידיו ומניחים על הירקות בתבנית, עם הגב בכיוון מטה.
  5. מעל הדגים מפזרים את שאר הירקות, החומוס, פרוסות הלימון ועגבניות השרי, ומעל הכל מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה .
  6. מתבלים את פלחי התפו"א ומסדרים אותם בצידי התבנית,יוצקים מעל הדגים את שאר הרוטב.
  7. מכסים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ואופים כ-20 דקות.

 

סלט בורגול חמוציות ועשבי תיבול

המרכיבים:

כוס בורגול דק

כוס כוסברה טרייה, קצוצה גס

1 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה גס

בצל קטן, חתוך לריבועים קטנים

חופן חמוציות מיובשות

¼ כוס מיץ מלימון טרי

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול במים פושרים למשך 20 דקות עד לספיגת המים (אפשר לקצר הליכים בהשריה במים רותחים).
  2. מעבירים את הבורגול למסננת וסוחטים.
  3. מערבבים את הבורגול עם החמוציות הפטרוזיליה הכוסברה והבצל.
  4. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.

 

קציצות עוף ברוטב עגבניות

המתכון של משפחת גבעול 

 

המרכיבים:

2 ק"ג בשר עוף טחון

1 בצל

2 קישואים

פטרוזיליה

קטשופ

סילאן

3 ביצים

רוטב צ'ילי מתוק

פירורי לחם

מלח

פלפל לבן

תבלין זנגביל

 

לרוטב:

שמן

1 קופסה של עגבניות מרוסקות

1 בקבוק רוטב צ'ילי שום

רוטב ברביקיו

שום כתוש

בצל

חרדל

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מניחים את העוף הטחון בקערה.
  2. קוצצים בצל קטן-קטן ומוסיפים לקערת הבשר.
  3. קולפים את הקישואים ומגררים בעזרת פומפייה ומוסיפים לקערת הבשר.
  4. קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לקערת הבשר.
  5. לאחר מכן מוסיפים לקערה את הביצים, קטשופ, סילאן , רוטב צ'ילי מתוק, מלח, פלפל לבן וזנגביל ומערבבים את הכל ביחד עד לקבלת עיסה אחידה.
  6. לאחר מכן מוסיפים פירורי לחם לעיסה ומערבבים שוב.
  7. מכינים את הרוטב: שמים בסיר מעט שמן וברגע שהוא חם מוסיפים שתי כפיות שום כתוש ובצל קצוץ ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
  8. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רוטב צ'ילי שום, מעט רוטב ברביקיו, קטשופ, מעט חרדל, סילאן ואת התבלינים (זנגביל , מלח , פלפל שחור ופלפל לבן) ומערבבים היטב עד לקבלת צבע אחיד ומביאים לרתיחה על להבה בינונית/ גבוהה. לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה.
  9. בעזרת שתי הידיים מתחילים ליצור מעיסת הבשר כדורים ומניחים בצורה מסודרת בסיר (מדי פעם ניתן להוסיף מעט פירורי לחם לפי צורך לתערובת הבשר על מנת שהכדורים יהיו יציבים).
  10. לאחר שכל הסיר מלא בכדורי הבשר מגבירים שוב את הלהבה ומביאים לרתיחה. לאחר שרתח מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים בערך 45 דקות.

  

בשיתוף אסם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים