השולחן המשפחתי של המדינה: מתכוני המשפחות של שמינית הגמר 4
מרק לבן עם מקלות זיתים, דפי אורז ממולאים, סטייק פרגית במרינדה על מצע פטריות אסייתי ואורז עם פירות יבשים ולביבות ירק עם רוטב עירית שום - המתכונים של 4 המשפחות בשמינית גמר אחרונה
בשיתוף אסם
מרק לבן ומקלות זיתים
המתכון של משפחת שפירא
המרכיבים:
למרק הלבן:
1 בצל גדול
2 שיני שום
1 גבעול כרשה (החלק הלבן)
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/4 כרובית
2 שורש סלרי (רק השורש בלי העלים)
מלח ופלפל לתיבול
עירית קצוצה לפזר מעל בהגשה
למקלות זיתים:
עפ"י מתכון של אורי שפט ממאפיית לחמים האהובה
המרכיבים (לכ- 12-15 מקלות זיתים):
1 כוס קמח לחם מנופה
3/4 כוס + 1.5 כף קמח כוסמין מלא מנופה
50 גר' קמח שיפון מלא מנופה
3/4 כוס מים (200 גר' )
1.5 כף שמרים טריים (15 גר')
1 כפית מלח
1/2 כוס זיתים שאוהבים, מגולענים וחתוכים (כ 120 גר')
1 שן שום כתושה
1 כף סולת או קמח מחיטה קשה כמו קמח פסטה
100 גר' גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- מקלפים וקוצצים את הבצל, ואת גבעול הכרשה שוטפים היטב ופורסים לטבעות.
- מאדים את הבצל והכרשה בסיר עם מעט שמן זית, כמה דקות עד שמזהיב. מוסיפים גם את השום.
- שוטפים/ קולפים כל יתר הירקות, חותכים לריבועים, מוסיפים גם אותם לסיר מערבבים ונותנים מס' דקות לכל הירקות להתאדות יחדיו.
- מוסיפים מים לבישול על כל כוס ירק כוס מים, ובכל מקרה המים צריכים לכסות את הירקות ולעלות מעליהם כ- 2-3 ס"מ.
- מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, אח"כ מבשלים על אש קטנה כ-1/2 שעה עד 40 דקות עד שהירקות רכים.
- טוחנים במוט חשמלי ליצירת מרק קרמי סמיך.
- מגישים עם עירית קצוצה במרכז.
- מקלות זיתים: בקערית קטנה מערבבים הזיתים עם השום הגבינה והסולת (או קמח הפסטה), ומניחים בצד.
- יוצקים המים לקערת הלישה של המיקסר, ומפוררים לתוכם השמרים. מוסיפים לפי הסדר את קמח הלחם, קמח הכוסמין קמח השיפון, והמלח. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה 5 דקות לאיחוד חומרים.
- מגבירים למהירות בינונית לשים עוד 6 דקות לבצק גמיש.
- מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים תערובת הזיתים, לשים עוד דקה בלבד עד שנטמעים.
- מוציאים מהמיקסר, לשים את גוש הבצק לכדור, מניחים להתפחה בקערה מקומחת מכוסה כ- 30 דקות במקום חמים.
- מוציאים למשטח עבודה מקומח, חותכים הבצק לעיגולים ומהם מכינים גלילים באורך של כ- 10-15 ס"מ.
- מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה מכסים במגבת ומתפיחים כ- 35 דקות במקום חמים.
- מורחים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות בטורבו.
דפי אורז ממולאים
המתכון של משפחת מתיתיהו
המרכיבים:
דג מוסר טרי מפולט ונקי ללא עור (רק בשר הדג) טרי
פלפל ירוק לא חריף.
כרוב סגול
פלפל צ'ילי חריף אדום
צנוניות
4 גזרים
צרור עלי בזיליקום
ראש שום
4 לימונים
בקבוק שמן זית
מלח, פלפל
שמן קנולה לטיגון
אבוקדו רך בשל
גביע יוגורט 5-6% שומן, קרמי
דבש צנצנת
צרור עלי נענע
אופן ההכנה:
- חותכים את כל הירקות לסלט.
- חותכים את הדג
- מטגנים את דפי האורז.
- מחמיצים את הדג במיץ לימון.
- מערבבים הכל ומתבלים.
- ממרח אבוקדו: חותכים אבוקדו ונענע ומכניסים למעבד המזון. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומתבלים לפי הצורך.
סטייק פרגית במרינדה על מצע פטריות אסייתי ואורז עם פירות יבשים
המתכון של משפחת שגיא
המרכיבים:
סטייק פרגית
לתיבול:
סילאן
צ׳ילי מתוק
אגוז מוסקט
שום
מלח
פלפל
כורכום
יין אדום
לפטריות:
פטריות שמפיניון
פטריות חורש
בצל ירוק
קשיו קלוי לא מלוח או קשיו טבעי ואקלה במקום
בצל
יין לבן
לאורז:
אורז יסמין
שקד טבעי מקולף
חמוציות
משמש יבש
שזיף יבש
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מצרכי המרינדה האסייתית ומשרים בה את הפרגית למשך 20 דקות, וצולים על הפלאנצ׳ה.
- למצע הפטריות: מטגנים בצל, מוסיפים פטריות, יין לבן, צ׳לי, סילאן, פרוסות שום, מלח, פלפל ובסוף מוסיפים בצל ירוק קצוץ וקשיו קלוי.
- מכינים את האורז לפי הוראות היצרן.
- לפירות היבשים: מטגנים בצל ואת שאר הפירות היבשים, מוסיפים כף סויה ו-3 כפות סוכר חום.
- מוסיפים הכל לאורז ומערבבים ביחד.
לביבות ירק עם רוטב עירית שום
המתכון של משפחת מרקוביץ
המרכיבים:
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
2 בצלים בינוניים
1/4 כרובית
זוקיני גדול
3-4 ביצים
קמח עדשים אדומות
מלח
חוויאג'
מעט שמן זית או תרסיס שמן לשימון תבנית
פרגמנט
שמן רגיל לטיגון
צרור עירית
1 שמנת חמוצה
לימון
מעט שום כתוש
אופן ההכנה:
- שוטפים את הירקות, מקלפים את תפוחי האדמה, הבצלים והגזרים.
- מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה והזוקיני.
- טוחנים במעבד מזון את הגזרים והבצלים.
- שמים בקערה גדולה את כל הירקות ומוסיפים קמח עדשים כתום, מלח ומעט חוויאג' ומערבב.
- שוברים ביצים לקערה.
- מלבבים לביבות ומטגנים/ אופים בתנור על חום בינוני כחצי שעה.
בשיתוף אסם