שתף קטע נבחר
 

ברוקולי וכרובית מול דלעת ערמונים: המתכונים של חצי גמר ראשון בתחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"

מצד אחד, משפחת עימבר עם קיש ברוקולי וכרובית לצד סלט ומצד שני, משפחת טריגר עם קינואה מול דלעת ערמונים ממולאת בעדשים מונבטות - זה הזמן לנסות את המנות שעלו לחצי הגמר

בשיתוף אסם

 

דלעת ערמונים ממולאת בעדשים מונבטות

המתכון של משפחת טריגר

 

המרכיבים:

3 דלעת ערמונים (אם אין אז 2 דלוריות)

שקית עדשים ירוקות

2 בצלים

2 שום

בורגול

שמן זית

קצת חרדל

מלח פלפל

נענע עליים טריים

בזיליקום טרי

 

לרוטב:

2 כוסות מים

כפית סילאן

3 כפות שמן זית

חרדל דיז'ון

מלח, פלפל

עשבי תיבול טריים

 (צילום: יאיר שגיא)
(צילום: יאיר שגיא)

אופן ההכנה:

  1. מנביטים את העדשים מראש. חותכים את הדלעת לחצי, מוציאים את הגרעינים וזורקים.
  2. הכנת מילוי: מגררים קצת מהדלעת עצמה, מוסיפים עדשים, בצל, שום, בורגול, עשבי תיבול, מוסיפים טיפה סילאון ושמן זית.
  3. הכנת רוטב: מערבבים יחד את כל המרכיבים.
  4. הכנת המנה: ממקמים את הדלועים בתבנית (שיעמדו יציב). מכניסים לתוך הדלועים את המילוי. שופכים את הרוטב על הדלועים ואת השאריות לתוך התבנית.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות לכ-40-50 דקות.

 

קיש ברוקולי וכרובית לצד סלט קינואה

המתכון של משפחת עימבר

 

המרכיבים:

לבצק:

קמח תופח ℅30 מלא

שמנת חמוצה

3 ביצים

½ כוס חלב

½ כוס שמנת לבישול

כוס שמן זית

גליל גבינת עיזים

גבינה בולגרית מעודנת ℅5

גבינת פרמזן, מגוררת

ראש כרובית

חבילת ברוקולי טרי

ספריי שמן זית

 

לסלט קינואה תירס ופלפלונים:

קינואה בשלושה צבעים (לבן, אדום, ושחור)

חבילת פלפלונים, חתוכים לקוביות

2 קלחי תירס

עירית קצוצה

נענע קצוצה

 

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

מנדרינה

לימון

שתי כפות חומץ אוסם

כף דבש חרובים

מלח ופלפל

 

 (צילום: יאיר שגיא)
(צילום: יאיר שגיא)
  

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקיש: בקערה שמים את הקמח השמנת החמוצה וכוס שמן זית. מאחדים בלישה לבצק רך ואחיד.
  2. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, חלב, כוס שמנת לבישול, מעט מלח פלפל, קוביות בולגרית וגבינת פרמזן מגוררת.
  3. את הכרובית והברוקולי מסדרים בתבנית על נייר אפייה (רק את הפרחים), מרססים במעט שמן זית ומכניסים לתנור בחום גבוה (אנטיפסטי).
  4. לאחר שהירקות מוכנים מוציאים מהתנור מקררים מעט ומסדרים על הבצק שרודד בתבנית עגולה.
  5. מסדרים על הבצק את גבינת העזים ואת כל הבלילה של הביצים החלב השמנת והגבינות שופכים מעל הבצק.
  6. אופים בחום של 170 מעלות במשך 40 דקות.
  7. הכנת סלט קינואה תירס ופלפלונים: משרים את הקינואה בקערה עם מים כחצי שעה. מסננים דרך מסננת דקה.
  8. שופכים לתוך סיר עם מים רותחים ומבשלים במשך 10 דקות את הקינואה השחורה והאדומה, אחרי 10 דקות מוסיפים את הקינואה הלבנה ומבשלים עוד 10 דקות.
  9. מניחים את קלחי התירס במים רותחים למשך 5 דקות ולאחר מכן מעבירים לקערה עם מים קרים.
  10. מפלטים את גרעיני התירס ומוסיפים לקערה עם הקינואה המסוננת והפלפלים.
  11. מוסיפים עירית ונענע ומערבבים היטב.
  12. הכנת הרוטב: משקשקים הכל יחד בצנצנת לשפוך מעל הסלט.

 

בשיתוף אסם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים