לביבות עם תרד או מאפה תרד וגבינות? רבע גמר ראשון של תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"
המתכון של משפחת טריגר הוא ללביבות עם צזיקי וסלט צבעוני של גזר וסלק, מולם משפחת אברסמון עם מאפה תרד וגבינות שמשלב קמח כוסמין וגבינות עזים. המתכונים של תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה", רבע גמר ראשון
בשיתוף אסם
לביבות עם ציזיקי
המתכון של משפחת טריגר
המרכיבים:
בטטה
3 ביצים
2 בצלים סגולים, קצוצים דק
קופסת עלי תרד בייבי, שטופים, קצוצים
שיני שום מראש שום 1, קצוצות, משאירים בצד 3 שיני שום, מגוררות
שקית פירורי לחם מחיטה מלאה
50 גר' גבינת קשקבל עזים, מגוררת
גזר מגורר
תפוח אדמה, מגורר גס
חרדל דיז'ון מגורען
למטבל:
½ ק"ג יוגורט עזים, לא דל שומן
מלפפון
שמיר
מלח, פלפל
שמן זית
לסלט גזר וסלק:
סלק מגורר דק
גזר מגורר דק
אופן ההכנה:
- מטגנים את עלי התרד במשך 2-3 דקות על מחבת ללא שמן (עד שיהיה רך) ומניחים במסננת לסינון הנוזלים.
- מטגנים את הבצל והשום עם קצת שמן זית כ-2-3 דקות.
- מאדים בטטה בכלי אידוי עד שתהיה רכה, מוסיפים את כל המרכיבים לקערה, יחד עם 3 ביצים ופירורי הלחם. מערבבים.
- יוצרים קציצות ומכניסים לתנור לאפייה במשך 15-20 דקות.
- הכנת הצזיקי: מרפדים מסננת עם חיתול טטרה נקי, שופכים את יוגורט כבשים ומסננים נוזלים במשך כשעתיים שלוש.
- חותכים פסים מתוך מלפפון מקולף - נותנים לו להיספג על נייר מגבת.
- חותכים דק שמיר וכותשים שום.
- מוסיפים הכל לקערה עם היוגורט - מתבלים עם שמן זית, מלח פלפל וקצת לימון.
- הכנת סלט סלק גזר מרענן: מערבבים את הגזר והסלק המגוררים, מתבלים עם רוטב שום+חרדל+שמן זית.
מאפה תרד עם גבינות
מתכון של משפחת אברמסון
המרכיבים:
250 גר' קמח כוסמין מלא
200 גר' קמח חיטה לבן
כפית שמרים יבשים
400 מ"ל מים
קורט מלח
2 כפות יוגורט, מומלץ עזים או כבשים
שמן זית
500 גר' תרד טרי
200 גר' גבינת קשקבל צאן
200 גר' גבינת ברינזה
אופן ההכנה:
- הכנת המלית: שוטפים את התרד היטב, שולקים למספר שניות בסיר מים רותחים. מוציאים סוחטים וקוצצים היטב.
- מגררים גבינות לתרד ומערבבים היטב.
- הכנת הבצק: מערבבים 200 גר' קמח חיטה עם 250 גר' קמח כוסמין מלא, מוסיפים כפית שמרים יבשים, מעט מלח ושתי כפות יוגורט מוסיפים כ-400 מ"ל מים ולשים עד ליצירת כדור בצק נוח לעבודה.
- יוצרים כ-10 כדורים בגודל אגרוף של ילד. מרדדים כל כדור לפיתה דקה, מניחים כף מלית במרכז כל פיתה ומקפלים מכל הכיוונים למעין ריבוע. מברישים בשמן זית ומניחים על מחבת חם, הופכים צד כשמשחים.
בשיתוף אסם
מומלצים