שתף קטע נבחר
 

שקשוקה מול עוף בהפתעה: מתכוני רבע גמר 3 בתחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"

עוד רבע גמר אחד בתחרות "השולחן המשפחתי של המדינה" והפעם המנה של משפחת פריגן מול המנה של משפחת פרברוב - רוצים את המתכונים? בבקשה ובתיאבון

בשיתוף אסם

 

שקשוקה ישראלית עם סלט טרי

המתכון של משפחת פריגן

 

המרכיבים:

צנצנת רוטב עגבניות ופלפלים

קורט מלח

קורט פלפל

4 ביצים

5 עגבניות

3 שיני שום

לקישוט: גבינה בולגרית מגוררת

 (צילום: יאיר שגיא)
(צילום: יאיר שגיא)
 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים למחבת את הרוטב ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את הביצים לרוטב.
  3. מוסיפים את הבולגרית לקישוט .
  4. לסלט: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים.

 

עוף בהפתעה

המתכון של משפחת פרברוב

 

המרכיבים:

בטטה, פרוסה לפרוסות דקות במעבד מזון

3 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות דקות במעבד מזון

300 גר' דלעת, פרוסה לפרוסות (בעזרת סכין)

2 בצלים, קצוצים

סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות

2 כוסות אורז

2 כרעיים

5 שיני שום

 

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

5 שיני שום כתוש

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפיות מרק עוף

פלפל שחור

כף רוטב צ'ילי מתוק

כפית חרדל

מעט סילאן

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. לילה לפני מערבבים את חומרי הרוטב, מורחים על העוף ומשרים ללילה.
  2. בסיר שמתאים גם לתנור מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הפטריות ובאותו זמן מבשלים חצי בישול את האורז ומניחים בצד.
  4. מזלפים שמן לסיר, מעליו מניחים שכבה של תפו"א, עליה שכבה של בטטה, עליה שכבה של דלעת, עליה שכבה של אורז, עליה שכבה של בצל ופטריות ועליה שכבה של עוף שהשריתי ברוטב.אופים כשהסיר מכוסה במשך שעה בטמפ' של 180 ועוד חצי שעה ללא מכסה.

 

 

בשיתוף אסם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים