מדינה בתנועה: סקר חדש חושף - כמה אנשים רצים בישראל
ידענו שהריצה פופולרית בישראל אבל לא עד כדי כך: סקר חדש מגלה ש-40% מהאוכלוסייה הבוגרת במדינה רצה בקביעות. הסיבות המרכזיות: כדי להיות בריאים ולהישאר רזים. אבל יש גם כאלה שמודים כי הם מכורים. גברים רצים יותר מנשים ומעדיפים לעשות זאת לבד, נשים אוהבות קבוצות ריצה • הכי הרבה רצים במרתון תל־אביב: ירושלמים
למרות כאבי הרגליים, הקשיים בנשימה והמיתוס שהיא הורסת את הברכיים, סקר חדש חושף כי לא פחות מ־40% מהישראלים עוסקים בריצה באופן קבוע.
רק לאחרונה פורסם מחקר חדש שלפיו שעת ריצה מוסיפה לתוחלת החיים שבע שנים — יותר מכל ספורט אחר. סקר חדש ומקיף שערך מכון TNS עבור אדידס, לקראת מרתון תל־אביב 2018 מוכיח שהישראלים כנראה מבינים זאת. הסקר, שנערך בקרב 500 נשים וגברים בני 70-18 המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה בישראל, מעלה נתונים מרשימים: רק 58.7% מהנשאלים ציינו כי הם לא רצים בכלל, והשאר רצים בקביעות.
כ־22% מהנשאלים ציינו שהם רצים כפעם בשבוע, כ־14% רצים בין פעמיים לשלוש בשבוע, כ־4% רצים בין שלוש לארבע פעמים בשבוע, 1.6% רצים בין ארבע לחמש פעמים בשבוע ומעטים רצים בין שש לשבע פעמים בשבוע.
מבין הרצים, 48% מסתפקים במרחק של עד שלושה קילומטרים בכל ריצה, 31% רצים בין שלושה לחמישה קילומטרים, 19% רצים בין חמישה לעשרה קילומטרים, והשאר רצים מעל עשרה קילומטרים. 81% סיפרו שהם נוהגים לרוץ באופן עצמאי, 8% רצים בקבוצת ריצה, ו־11% רצים לפעמים כך ולפעמים כך.
גברים רצים יותר
ולמה הישראלים רצים? כמעט מחצית מהם עושים זאת כחלק מאורח חיים בריא, רבע מהם רצים כדי להישאר רזים, רבע נוסף ציינו כי הריצה גורמת להם להרגיש טוב, ויש גם מעטים שממש נהנים מעצם הריצה, לא רק מהשפעותיה.
הריצה, מתברר, פופולרית יותר בקרב גברים. רק 35% מהנשים ציינו כי הן רצות, לעומת 48% מהגברים; 18.5% מהגברים רצים בין 2 ל־3 פעמים בשבוע לעומת 10% מהנשים; 5% מהגברים רצים בין 3 ל־4 פעמים בשבוע לעומת 2.3% מהנשים.
60% מהנשים רצות עד שלושה קילומטרים לעומת 39% מהגברים; 27.5% מהנשים רצות עד חמישה קילומטרים לעומת 33% מהגברים; 13% מהנשים רצות עד 10 קילומטרים לעומת 23% מהגברים. נשים מעדיפות לרוץ בקבוצות, גברים מעדיפים לרוץ לבד: 13.2% מהנשים רצות בקבוצות ריצה לעומת 3.4% מהגברים.
ומהי מפת הריצה של ישראל? תושבי הדרום והשפלה, מתברר, רצים בתדירות הכי גבוהה: 3% מהם רצים 7-5 פעמים בשבוע לעומת 2% מתושבי תל־אביב, חיפה וירושלים ו־1% באזור השרון. עם זאת, תושבי השרון רצים למרחקים ארוכים יותר. רוב הרצים במרתון תל־אביב מגיעים דווקא ממקומות אחרים: 23% מירושלים רבתי, 23% מחיפה והצפון, 18% מאזור השרון, 14.5% מאזור תל־אביב וגוש דן ו־12.5% מאזור השפלה והדרום.
רופאים ומומחי ספורט רבים סבורים שלריצה יש ערך חשוב ומשמעותי בשמירה על הבריאות.
הסיבה העיקרית לכך היא שהריצה עוזרת להילחם בגורמי סיכון נפוצים שמובילים למוות בטרם עת, כמו לחץ דם גבוה ועודף שומן בגוף, בייחוד באזור הבטן. בנוסף, ריצה מעלה את הכושר האירובי, אחד האינדיקטורים הידועים כתורמים לבריאות לטווח ארוך.
שמעון קייזרמן, סמנכ"ל השיווק של אדידס — מקהילת הריצה Adidas Runners, אומר: "ידוע כי לריצה יש אין ספור תועלות והשפעות חיוביות על בריאותנו הפיזית והנפשית. למרות שיש התקדמות בתחום, על בסיס המחקר בישראל נראה כי עדיין יש אצלנו מקום לשיפור".
למה הישראלים רצים?
ORRO
מומלצים