מעקוד מול מרק: מתכוני חצי הגמר השני של תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"
משפחת יחזקאל מכינה מעקוד ולצדו סלט צבעוני, ומפשחת פרברוב מכינה מרק אפונה בצבע מרהיב ולצדו מקלות לחם ללא גלוטן - מתחשק לכם משהו טעים? נסו את המתכונים של חצי גמר תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"
בשיתוף אסם
מעקוד
מתכון של משפחת יחזקאל
המרכיבים:
חבילת אטריות דקיקות
10 ביצים
חזה עוף טחון
פלפל שחור
מלח
שמן
מים
לסלט החי:
עגבניות
עגבניות שרי
מלפפונים
שומר
פלפל אדום
פלפל כתום
כרוב
לימון
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
- מבשלים את האטריות במים רותחים.
- מבשלים 2 ביצים עד היותן קשות, מקלפים ופורסים.
- מערבבים את החזה עוף הטחון עם 8 הביצים הנותרות (לא מבושלות) ומוסיפים את האטריות והביצים הקשות, פלפל שחור ומלח.
- מחממים בסיר שמן על אש גבוהה, כשהשמן מגיע לרתיחה שופכים לתוכו את הבלילה שהתקבלה, מכסים את הסיר ולאחר מספר דקות מנמיכים את האש.
- הופכים את המעקוד כאשר נראית יציבות העיסה במרכז , לפני שהופכים את המעקוד יש לוודא שאין שום חלק שדבוק לסיר.
- מבשלים את הצד השני כעשר דקות ואז המעקוד מוכן.
- מומלץ להשתמש בסיר טפלון איכותי.
מרק ומקלות לחם ללא גלוטן
המתכון של משפחת פרברוב:
המרכיבים:
שקית אפונה קפואה
שמן זית
בצל קצוץ
כפית סוכר
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 גזרים מגוררים
תפוח אדמה לבן, חתוך לקוביות
קישוא, חתוך לקוביות
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כוס דוחן שטוף
ליטר מים רותחים
למקלות לחם:
קמח ללא גלוטן
שמרים
שמן
מלח
מים
סוכר
ביצים
סילאן
אופן ההכנה:
- הכנת המרק: מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים תפוח אדמה. מטגנים קלות ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט האפונה, הדוחן, הג'ינג'ר והתבלינים. לאחר כמה דקות מוסיפים ג'ינגר' ותבלינים. לאחר שמערבבים מוסיפים את האפונה, מים רותחים ודוחן.
- מבשלים כחצי שעה וטוחנים בבלנדר.
- הכנת מקלות לחם: לשים את כל חומרי הבצק בוו לישה.
- משאירים לתפוח כשעה. מגלגלים את הבצק לנקניקים ארוכים ומשאירים לתפוח כשעה נוספת.
- מורחים על הבצק ביצה, שומשום, קצח, מלח גס ולתנור לחצי שעה ב-180 מעלות.
בשיתוף אסם
מומלצים