קוסקוס וירקות מול במיה עם שוק טלה: מתכוני גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"
הרגע הגדול הגיע - גמר תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה". רוצים גם אתם לבשל את המנות שהגיעו לשלב הסופי? קבלו את הקוסקוס המלא עם תבשיל ירקות השורש של משפחת טריגר ואת הבמיה עם שוק טלה של משפחת פרברוב
בשיתוף אסם
קוסקוס מלא עם תבשיל ירקות שורש
מתכון של משפחת טריגר
המרכיבים:
בצל
שום
שקית חומוסים (קפואה, מוכנים לבישול)
שקית קוסקוס מלא
2 גזרים
עלי נענע + בזיליקום
חבילת סלרי
חבילת פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה.
- הכנת תבשיל החומוסים: חותכים בצל ושום ושמים בסיר, מוסיפים תבלינים, מלח ופלפל, מטגנים קצת, מוסיפים את החומוס - מבשלים הכל יחד עד לקבלת תבשיל ומוסיפים לקוסקוס המוכן.
- לוקחים גזר עם סלק - מאדים עד רכות ואז מקפיצים על פלאנצ'ה או מחבת ללא שמן, עד שיהיו צרובים ומגישים יחד עם התבשיל עם קצת עלי בזיליקום ונענע קצוצים.
במיה עם שוק טלה
מתכון של משפחת פרברוב
המרכיבים:
4-5 בצלים קצוצים
4-5 שיני שום
פלפל
מלח
פלפל שטה קצוץ
כפית סילאן טבעי
עלה דפנה
כמון
כורכום
פפריקה מתוקה
כוס מים
3 עגבניות מגוררות
רסק עגבניות קטן
2 כפיות מרק עוף
500 גרם שוק טלה טרי, חתוך לקוביות
500 גרם במיה
למגדרה:
1/2 1 כוסות אורז
1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות לילה
1/2 כוס עדשים ירוקות, מושרות לילה
כמון
מלח
פלפל
2 בצל קצוץ
אופן ההכנה:
- הכנת המגדרה: מטגנים את הבצל ומניחים בצד. בנפרד מטגנים את האורז קצת.
- מבשלים את העדשים הירוקות בסיר עם מים למשך 10 דקות. מוסיפים אותן לאורז וגם את העדשים השחורות.
- מוסיפים את התבלינים.
- מבשלים 20 דקות אש קטנה מכוסה עם מגבת מתחת למכסה.
- הכנת התבשיל: "סוגרים" (צורבים מכל צד) את הבשר המחבת עם מעט שמן. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
- בסיר רחב מטגנים את הבצל ואז את השום. מוסיפים הכל, כולל הבשר, חוץ מהבמיה ומבשלים עם אש נמוכה כחצי שעה. לאחר מכן מוסיפים את הבמיה ומבשלים עוד חצי שעה.
מגישים את התבשיל מעל לבמיה.
בשיתוף אסם
מומלצים