אימא אבחנה בגוגל כי בתה חולה בסרטן - והצילה את חייה
לאחר שהבחינה בסימנים חריגים על גופה של בתה, החליטה האם לחפש את הסימפטומים בגוגל. היא נחרדה לגלות שמדובר בסרטן. בזכות האבחון המוקדם היא החלה בטיפול שהציל את חייה של בתה
דוקטור גוגל שוב מציל חיים: תושבת בריטניה הבחינה בסימנים חריגים על גופה של בתה. אף שהם עשויים להיראות כחבלה פשוטה, היא החליטה לחפש את הנושא בגוגל - ומצאה כי מדובר בחשד לסרטן. האבחון אושש בבית החולים, בתה החלה בטיפול – וחייה ניצלו.
כשלורה הנדלי הבחינה לראשונה בחבורות על גופה של בתה טאזמין, היא הייתה משוכנעת שמדובר בחבלות קלות. האם אף הייתה משוכנעת שהזעות הלילה וכאבי השרירים שעליהם התלוננה בתה אינם מעידים על בעיה חמורה עד שחיפשה על אודותיהם בגוגל ונתקלה בכתבה על מותו של נער שסבל מתסמינים דומים.
"אם לא הייתי נתקלת במאמר לא היינו הולכים לרופאים, ומי יודע איך זה היה מסתיים", אמרה הנדלי בת ה-30. הכתבה תיארה את מותו של ג'יימס אומארה בן ה-13, שמת שבוע בלבד לאחר שאובחן כסובל מסרטן הדם. הוא סבל מחבורות דומות לאלה של בתה.
"כשסיימתי לקרוא את הכתבה על ג'יימס התחלתי לדאוג", סיפרה האם. "באותו לילה ניסיתי לשכנע את עצמי שהכול בסדר, אבל בתוך תוכי הייתה לי הרגשה שמשהו אינו כשורה".
הנדלי חיפשה בגוגל אחר החבורות ומצאה כי הן מסממני מחלת הסרטן. למחרת היא הבהילה את בתה לבית החולים, ושם נתבשרה כי דאגה בצדק: מדובר בסרטן הדם.
הרופאים הבחינו בעלייה מדאיגה במספר כדוריות הדם הלבנות בבדיקת הדם שביצעו לטאזמין הקטנה, והיה ברור כי היא בשלב מתקדם של לוקמיה. היא החלה מיידית בטיפול כימותרפי.
רגע השבירה הגדול של הבת היה כאשר נאלצו לקצץ את שערה לאחר שאחת מתופעות הלוואי של הטיפול הכימותרפי – נשירת שיער - נתנה את אותותיה.
לאחר מספר סבבי כימותרפיה והשתלת מח עצם התבשרו לורה ובן זוגה כריס כי בתם הקטנה בת השנתיים נמצאת בהפוגה (רמיסיה). בני הזוג החליטו להקים עמוד פייסבוק להעלאת המודעות לסימני הלוקמיה מסוג AML, שבה לקתה טאזמין.
לוקמיה היא גידול ממאיר של מח העצם, שבו התאים המייצרים תאי דם לבנים אינם מבשילים ואינם מתים. כך מצטברים במח העצם תאים צעירים בלתי מפותחים הקרויים "בלסטים". תסמיני המחלה הם חיוורון, עייפות, קוצר נשימה, הופעת זיהומים רבים עקב המחסור בתאי הדם הלבנים, דימום והופעת חבורות על העור וכאבי עצמות בשל הצטברות תאים ממאירים במח העצם. ללא טיפול – מערכות הגוף יקרסו והחולה ימות.
לא תחליף לרופא - אך מציל חיים
אין זו הפעם הראשונה שחיפוש ברשת מציל חיים: אחד הסיפורים הידועים הוא זה של סאדי ראנס, שאבחנה בעזרת גוגל שהיא חולה בסרטן. היא אבחנה את עצמה לאחר שהרופאים ביטלו את התסמינים שמהם סבלה וטענו כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז, שחלק המגורמים לה הם נפשיים.
סאדי ראנס, אז בת 22, סבלה מכאבי בטן עזים ועצירות ממושכת לאחר ששבה מטיול באוסטרליה עם בן זוגה ג'ייסון. היא פנתה לרופאים וכולם, פה אחד, אמרו כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז. היא לא עברה בדיקות הדמיה ונותרה חסרת אונים.
ראנס החליטה להיעזר במנוע החיפוש גוגל וחיפשה אחר התסמינים. החיפוש העלה כי מדובר בסימנים של סרטן השחלות. היא מיהרה לבית החולים ודרשה בדיקות רפואיות מקיפות.
בספטמבר 2013 התברר כי למרבה הצער צדקה: ראנס אובחנה עם סרטן השחלות בשלב מתקדם, ששלח גרורות לקיבה, ונתגלה בה גידול ענק בגודל של מלון.
בשל הגודל העצום של הגידול, שכבר התפשט לאיברים הפנימיים ובהם הכבד, הסרעפת, הלב והריאות, הרופאים לא יכלו לנתח ולהסירו. היא החלה בטיפולי כימותרפיה אגרסיביים שהביאו להצטמקותו של הגידול.
צפו: כך נוצרים תאים סרטניים