סקר: מה מניע את הישראלים להפסיק לעשן?
סקר שבוצע בקרב יותר מ-17 אלף מעשנים מ-13 מדינות חושף: רק 28% מהמעשנים הישראלים נקבו במחירי הסיגריות כשיקול מרכזי ברצונם להיגמל. קראו כמה אחוזים מהמעשנים בארץ ניסה להיגמל לפחות פעם אחת ומתי הישראלים הכי אוהבים את הסיגריה שלהם
סקר בינלאומי שביצעה הקרן לעולם ללא עישון בקרב יותר מ-17,400 מעשנים מ-13 מדינות מגלה כי המעשנים הישראלים מושפעים פחות ממחירי הסיגריות ויתר מוצרי הטבק.
מהסקר עולה כי רק 28% מהמעשנים הישראלים נקבו במחירי הסיגריות כמניע עיקרי להפסקת העישון. 60% מהמעשנים בארץ ציינו כי דאגה לבריאותם האישית היא שמניעה להיגמל מההרגל הרע. 40% מהנשאלים תיארו כי רצונם של בני משפחתם וחבריהם הוא המניע לרצון שלהם להפסיק לעשן. לשם השוואה, 45 אחוזים מהנשאלים בארצות הברית ציינו את מחירי מוצרי הטבק כגורם עיקרי להפסקת העישון. 47 אחוזים מהנשאלים הבריטים ציינו את השיקול הכלכלי כשיקול מרכזי.
עוד בנושא:
ה-FDA פועל להפחתת הניקוטין הממכר בסיגריות: "מהלך שיציל מיליונים"
עולה ביוקר: פיליפ מוריס מייקרת את מחיר הסיגריות בכ-3%
הקשר ההדוק בין עישון למחלות חניכיים
המעשנים הישראלים לא ציינו כי תוויות האזהרה על מוצרי הטבק ואת ההגבלות על עישון במקומות ציבוריים כשלושת המניעים העיקריים לרצונם להפסיק לעשן.
מהסקר, שבוצע, בין היתר, בישראל, בריטניה, יוון, דרום אפריקה, ארצות הברית, הודו, יפן וניו זילנד, עולה כי 44% מהמעשנים הישראלים נוהגים לעשן לאחר האוכל. 37% מהנשאלים השיבו כי הם מעשנים בעת שתיית תה או קפה ו-36% מהמשתתפים הישראליים מעשנים כשמעשנים לידם.
66% ממאמצי הגמילה בארץ - ללא עזרת תחליפים
69% מהנשאלים בארץ ציינו כי הם ניסו להפסיק בעבר, 6% פחות משיעור המעשנים שדיווח כי ניסה להיגמל בבריטניה ובארצות הברית. כשני שליש מניסיונות הגמילה של הישראלים נעשו ללא עזרה של תרופה או תחליף ניקוטין. רק 14% מהמעשנים שניסו להיגמל עשו זאת בעזרת תחליפי ניקוטין. 21% מהנשאלים בארצות הברית דיווחו כי ניסו להיגמל בעזרת סיגריות אלקטרוניות ו-30% בעזרת רופא המתמחה בסיוע להפסקת עישון. מהסקר גם עולה כי ניסיון גמילה באמצעות סיגריות אלקטרוניות פופולארי יותר בקרב המעשנים בצרפת ואנגליה, שם ציינו כ-23% מהנשאלים כי ניסו להיגמל בעזרת סיגריה אלקטרונית.
המעשנים הישראלים, כך עולה מהסקר, מודעים לנזקים שהסיגריות מסבות לבריאותם – 89% מהם מודעים לכך כי העישון פוגע בבריאותם.
ד"ר דרק יאק, נשיא הקרן לעולם ללא עישון, מסר עם פרסום הסקר כי "אני מקווה שהסקר הזה יזעזע ויביא לפעולה רבים מבין מיליארד המעשנים בעולם ויגרום להם להפסיק לעשן, ויצית דיון משמעותי על הסיבות המורכבות מאוד לכך שאנשים רבים ממשיכים לעשן. אני מקווה גם שהסקר יבהיר את הצורך הדחוף בפיתוח דרכי התערבות אפקטיביות יותר כדי לסייע למעשנים להפסיק לעשן או להפחית את הסיכון הבריאותי שהם נוטלים על עצמם באופן משמעותי".