שתף קטע נבחר

תינוקות בלעו ג'ל כביסה ונפגעו מכוויות בדרכי הנשימה

בתוך פחות משבוע: שתי תינוקות בנות פחות משנה הובהלו לבית־החולים וולפסון לאחר שהכניסו לפה חומר ניקוי אסור. "האריזות הצבעוניות והזוהרות של הג'ל מושכות את עיני התינוקות, זו תופעה שתלך ותגדל", מזהיר רופא בכיר, "יש להעלות את הנושא למודעות ההורים"

השגיחו על הילדים: בתוך פחות משבוע הגיעו שתי תינוקות בנות פחות משנה לבית־החולים וולפסון עם כוויות בדרכי הנשימה העליונות עקב בליעה של טבליות ג'ל כביסה. הרופאים מבקשים מההורים להרחיק את החומר המסוכן מהישג ידם של ילדים על מנת למנוע אסון.

  

בימים האחרונים אושפזו שתי תינוקות בבית־החולים עם כוויות בדרכי הנשימה העליונות, לאחר שהכניסו לפה טבליות ג'ל כביסה מרוכז של חברת ניקיון וטיפוח ידועה. החומר בטבליות הוא צבעוני וזוהר ומושך את תשומת לב הילדים הקטנים. בנוסף, העטיפה של טבליות הג'ל עשויה פלסטיק דק מאוד, על מנת שזו לא תיתקע בתוף של מכונת הכביסה. הדבר מאפשר לתינוקות לקרוע את העטיפה ולהכניס את החומר המסוכן לפה ללא כל מאמץ.

  

  (צילום: shutterstock)
הרעלה מג'ל כביסה(צילום: shutterstock)

  

המקרה הראשון אירע לפני מספר ימים בבית משפחה ממרכז הארץ. תינוקת בת 11 חודשים זחלה והושיטה את ידה לאחד הארונות שהיה פתוח. היא משכה את אחת הטבליות והכניסה אותה לפה. התינוקת הובהלה לבית־החולים וולפסון, ולאחר שעברה גסטרוסקופיה היא תקבל טיפול תרופתי בששת השבועות הקרובים.

  

"כאשר הוצאתי את הבן מהמקלחת, שמעתי צרחה", משחזרת ר', אמה של הילדה שנכוותה מג'ל הכביסה. "מסתבר שהיא נגסה את הקפסולה והחלה להקיא". האם התקשרה למוקד חירום ולמרכז הרעלים הארצי, והם הורו לה להגיע במהירות לבית־החולים.

  

"להרחיק מהישג ידם של התינוקות חומרים שעלולים להזיק"

המקרה השני אירע גם כן בשבוע שעבר, לאחר שתינוקת בת 10 חודשים הצליחה להכניס את הטבלית לפה. החומר המרוכז גרם לה לכוויות קשות בדרכי העיכול והיא נזקקה לטיפול אינטנסיבי ומציל חיים.

 

החומר הנמצא בטבליות עלול לגרום לכוויות בדרכי הנשימה העליונות ובוושט, ולנזקים בלתי הפיכים. במקרים מסוימים הדבר עלול אפילו לגרום למוות.

  

"ההשפעה של החומר יכולה לגרום לכוויות מיידיות, אבל לפעמים הכוויות מופיעות לאחר מספר שעות", מסביר פרופ' אילן דלאל, מנהל מחלקת ילדים בבית־החולים וולפסון, "ולכן בכל מקרה אנחנו משאירים את התינוקות להשגחה ועושים להם בדיקות מקיפות. במקרה שילד מכניס לפה את הטבליות האלו יש להביא אותו במיידי למיון."

  

פרופ' דלאל מציין בדאגה: "אני חושש שזו תופעה שתלך ותגדל אם לא נעלה אותה למודעות. על ההורים להרחיק מהישג ידם של ילדים את הטבליות בדיוק כפי שהם מרחיקים כל חומר ניקיון. בנוסף, כדאי שחברות הניקיון ייצרו טבליות עם עטיפה עבה יותר ובצבע פחות זרחני על מנת למנוע אסון".

  

ר', אמה של התינוקת שנפגעה, מוסיפה: "זה יכול לקרות לכל אחד. חשוב לשים לב שהטבליות האלו יכולות להיות מסוכנות. המקרה שלנו הסתיים יחסית בשלום, אבל בלי ספק זה עלול להיות הרבה יותר גרוע".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
ביה"ח וולפסון
צילום: עופר עמרם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים