בדקנו: מהו האימון עם קצב השריפה הקלורית הגבוה ביותר
כל מתאמן רוצה להוציא את המקסימום, אך בעידן של שפע ומגוון כל כך רחב של אימונים איך נדע לבחור את האימון שישרוף יותר? לקחנו את העניין לתשומת ליבנו ויצאנו לבדוק. התוצאות ממש כאן
רבים הם היתרונות של פעילות גופנית סדירה ועם זאת במקרים רבים הסיבה המרכזית לביצועה קשורה דווקא במראה, אסתטיקה ורצון לרדת במשקל. לא פעם נשאלת השאלה: "איזו פעילות גופנית היא המומלצת ביותר לירידה במשקל בזמן נתון?"
קיראו עוד:
מאמני כושר חושפים: אלו 5 התרגילים שלא מומלץ לבצע
מיס ביקיני ישראל החדשה היא טבעונית: "הוכחתי שאפשר אחרת"
5 סיבות טובות להצטרף לקבוצת ריצה
על מנת לענות על שאלה זו ציידנו שלושה מתאמנים ממוצעים במד דופק וקלוריות ונתנו להם להתנסות במשך שבוע ימים בחמישה אימוני כושר פופולריים בקבוצת הולמס פלייס: ספינינג, קיקבוקס, ריצה, סקי (קרוס טריינר) ואימון מחזורי (Boot Camp).
כל המתאמנים היו בעלי רמת כושר בינונית-גבוהה ואת האימונים הם ביצעו ברמת העצימות הגבוהה ביותר כשהם מנסים להביא את עצמם לקצה גבול היכולת. בתום כל אימון נאסף המידע, שכלל בין היתר דופק ממוצע, דופק מרבי, שריפה קלורית - וזמן הפעילות מהם נגזר קצב שריפת הקלוריות לדקה.
יש לציין שאין מדובר בניסוי מדעי אמפירי בתנאי מעבדה, הן מבחינת הבקרה על המשתנים והן מבחינת דרכי המדידה - אולם הנתונים בהחלט יכולים לתת תמונת מצב משקפת ממנה ניתן ללמוד על האימונים. התוצאות לפניכם.
ניתוח הנתונים
לדברי יואב אבידר, מנהל הג'ימנסיה להכשרת מאמני כושר מקבוצת הולמס פלייס, הנתונים מצביעים על מגמה ברורה: "אימון עם דופק ממוצע גבוה יותר (דהיינו אימון עצים יותר), הוא אימון בו סך הקלוריות הנצרך הוא הגדול ביותר, הן אבסולוטית והן באופן יחסי לדקת פעילות. אימוני הספינינג, הריצה והקרוס טריינר בוצעו בדופק הממוצע הגבוה ביותר ולכן הם הביאו לשריפה קלורית גבוהה יותר".
אבידר מציין את יכולת הבקרה על המשתנים השונים של האימון כתורמים באופן עקיף לשריפה הקלורית הגבוהה. "מודעות ושליטה על עצימות האימון מאפשרת למתאמן למקסם את תוצאותיו. ככל שלמתאמן יש פחות שליטה על עצימות האימון רמת המאמץ שלו תהיה נמוכה יותר. באימוני ריצה, ספינינג וקרוס טריינר למתאמן יש חיווי מול העיניים על פיו הוא יכול להעריך את רמת העצימות של האימון - וכך להגביר את הקצב בהתאם".
לעומת זאת באימון מחזורי או באימון קיקבוקס לא קיים כל חיווי, דבר היוצר מצב בו המתאמן עושה לעצמו הנחות, או לחלופין, נשאר תלוי בהנחיות של המאמן והתרגילים הספציפיים שהוא תכנן לאותו אימון.
גורם נוסף שמציין אבידר כבעל השפעה על הדופק הממוצע באימון הוא רציפות העבודה וההפסקות (במידה וקיימות). "באימוני ריצה, קרוס טריינר או ספינינג יש לרוב פחות הפסקות, והדופק של המתאמן נשמר גבוה יחסית לאורך כל האימון, בניגוד לאימון קיקבוקס או אימון מחזורי שם ישנן לעתים הפסקות בתדירות גבוהה יותר".
אבידר מוסיף שבאופן עקרוני אימונים בהם נעשה שימוש במשקל גוף (כמו ריצה, קרוס טריינר, קיקבוקס או אימון מחזורי) קיים פוטנציאל שריפה גדול יותר, אך בסופו של דבר עצימות האימון ומשכו הם הקובעים את סך הקלוריות שנשרוף. מודעות ושליטה על גורמים אלו בהחלט יכולים לעזור למקסם את התוצאות.
סייע בניתוח הנתונים: אמיר אלבז, מנהל מקצועי קבוצת הולמס פלייס .
אין לכם זמן להגיע היום למכון? אפשר גם מהבית: