לראשונה: השתלת קרנית שמיוצרת במדפסת תלת ממד
מדע ייצור האיברים במדפסות ממשיך להתקדם ועתה הצליחו חוקרים לייצר קרנית שהופקה מתאי גזע במדפסת תלת ממד. כיום ממתינים מיליוני אנשים להשתלות קרניות - שעודן מתבצעות רק מתרומות נפטרים
ייצור איברים כבר לא מדע בדיוני: מדענים מדווחים על הצלחת פיתוח קרנית המופקת במדפסת תלת ממד. הקרנית מיוצרת בעזרת ג'ל מיוחד ותאי גזע המאפשרים לקרנית "לחיות" בתוך העין המושתלת. עד כה בוצעו השתלות קרנית רק מתרומת נפטרים.
בשיטה החדשה חוקרי אוניברסיטת ניוקאסל בבריטניה השתמשו בתאי גזע שהופקו מתורם קרניות, שעורבבו עם ג'ל ייחודי. תערובת זו יצאה במדפסת תלת ממד קרנית חיה. המשמעות של הפיתוח הוא שמקרנית אחת של תורם, ניתן להפיק במדפסת תלת ממד קרניות רבות.
את הקרנית ניתן להדפיס בתוך 10 דקות בכל מדפסת תלת ממדית. הג'ל הייחודי שומר על תאי הגזע למשך כמה ימים, מה שמאפשר להשתיל את הקרנית לכמה חולים במועדים שונים במשך כשבוע. כעת מתכוונים החוקרים להתחיל בניסויים קליניים שיבדקו כיצד נקלטות הקרניות בעיני החולים.
צפו: כך מיוצרת הקרנית במדפסת תלת ממד
קרנית היא החלק החיצוני הקדמי השקוף המכסה על גלגל העין. כל פגיעה בקרנית משבשת את הראייה עד כדי עיוורון. ברחבי העולם קיים מחסור חמור בקרניות להשתלה. כ-10 מיליון איש ברחבי העולם זקוקים להשתלות קרנית, כ-5 מיליון מהם עיוורים עקב הצטלקות הקרניות בשל כוויות, חתכים או מחלות אחרות שגרמו להרס הקרניות.
המדפסת התלת ממדית הראשונה נוצרה כבר בשנת 1983 ומאז הטכנולוגיה הלכה והתפתחה. היא מאפשרת ליצור דגמים תלת ממדיים שנוצרו בתוכנת מחשב.
המדפסת מייצרת את הדגם הסופי שכבה אחר שכבה באמצעות נוזל פולימרי שהופך מוצק תחת תאורה על סגולית, כשמערכת לייזר משרטטת את הצורה הנדרשת על כל שכבה שמודפסת. המוצר הופך בסופו של דבר לקשיח, ולדגם התלת ממדי המבוקש.
מדע הדפסות התלת ממד נמצא בתאוצה בעשור האחרון כשהדפסות חלקי גוף מבוצעות גם בישראל. עד כה בוצעו בהצלחה השתלות של חלקי גולגולת, עמוד שדרה ואיברים נוספים, כולם הופקו במדפסות תלת ממד.