שתף קטע נבחר

גאווה ישראלית: אפליקציה של ה'כללית' זכתה בתחרות של גוגל

האפליקציה, היא למעשה מערכת דיגיטלית המכונה I-Deal Health המשתמשת באלגוריתמים מתקדמים של בינה מלאכותית כדי לחזות את הסיכון האישי של מטופל ללקות במגוון מחלות כרוניות

"כללית שירותי בריאות" זכתה במקום השני בתחרות בינלאומית יוקרתית שערך איגוד הרפואה האמריקאי (American Medical Association) בשיתוף עם חברת גוגל (Google) העולמית.

 

הזכייה של קופת החולים הייתה על פיתוח מערכת דיגיטלית המכונה I-Deal Health המשתמשת באלגוריתמים מתקדמים של בינה מלאכותית כדי לחזות את הסיכון האישי של מטופל ללקות במגוון מחלות כרוניות כמו שבץ מוחי וכשל כלייתי, ולחזות כיצד הסיכון הזה יפחת אם המטופל יאמץ הרגלי חיים ופעולות לשינוי אורח חייו. הסיכון המוצג, מבוסס על מידע אישי הנאסף באופן אוטומטי מתוך התיק הרפואי של המטופל ומותאם אליו לאחר שהוא נתן את הסכמתו.

 

אימוץ הרגלי חיים בריאים כדי למנוע נזק בריאותי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אימוץ הרגלי חיים בריאים כדי למנוע נזק בריאותי(צילום: shutterstock)

  

פעמים רבות כאשר מטופל מגיע לרופא הם מקבלים המון מידע על השינויים הקשים שעליהם לבצע באורח החיים שלהם עד כדי כך שהם פשוט מוותרים על זה מראש.

 

האפליקציה פותחה על מנת לסייע למטופלים ולצוותים הרפואיים למקד ולהניע אותם לפעולה. באמצעות מידע רפואי אינדיבידואלי מהרשומות הרפואיות הממוחשבות ניתן ממש להמחיש למטופל את הסיכון האישי שלו למחלות שונות ואת הפוטנציאל לשיפור של הסיכון הזה, אם ישנה חלק מאורח החיים שלו. בניגוד למחשבונים הקיימים כיום, האלגוריתמים של האפליקציה מדגים למטופל את השינוי בסיכון המתרחש כאשר המטופל משיג יעדים רפואיים שונים.

 

"אנשים מעוניינים לדעת מה מצב הבריאות שלהם"

זו התחרות הראשונה שמוביל איגוד הרפואה האמריקאי, במטרה לקדם יוזמות חדשניות בתחום הבריאות הדיגיטלית. לשלבים הסופיים של התחרות הגיעו כ- 40 יוזמות, מתוכן 8 עלו לגמר התחרות שנערך בקמפוס Google בבוסטון. האפליקציה של "כללית" היא פרי פיתוח משותף של מכון כללית למחקר והאגף לרפואה מקוונת. בסיוע של המימון של המיזם לקחה חלק גם הרשות החדשנות.

 

פרופ' רן בליצר, מנהל מכון כללית למחקר הוסיף: "תהליך הפיתוח של האלגוריתמים החישוביים העומדים מאחורי המערכת הינו מורכב ביותר. לא מדובר בעוד מחשבון סיכון שמציג את הסיכון של אדם למחלה כלשהי על בסיס משתנים ספורים שהמשתמש מזין, אלא על אלגוריתמים מתקדמים של הסקה סיבתית, שמאפשרים למטופל לראות כיצד הסיכון האישי שלו למחלה ישתנה אם הוא יבחר למשל להפסיק לעשן או לחילופין להפחית 10 ק"ג ממשקלו. כך המטופל יכול לבחור להתמקד בשינוי התנהגותי אחד שישפיע עליו באופן מיטבי, ולסגור בלחיצת כפתור מעגל טיפולי. את הפיתוח אנו מבצעים בשיתוף פעולה עם חוקרים ממיטב האוניברסיטאות העוסקות בתחום בעולם".

 

"האפליקציה נבחנה על ידי קבוצות מיקוד וגילינו כי אנשים מעוניינים לדעת מה תמונת המצב הבריאותית שלהם ומה עליהם לעשות כדי לשפר אותה", הסביר ראש האגף לרפואה מקוונת בכללית ליאור וולף, "למשל אם המטופל בחר להפחית את הסיכון שלו לשבץ מוחי בעזרת הפסקת עישון הוא יקבל את כל המידע הנחוץ על התחום ועל השירותים המוצעים לו ויוכל לבצע את הפעולות הראשונות כדי להתחיל את התהליך כבר באפליקציה עצמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
האפליקתיה שתשמור על הבריאות
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים