לא להאמין: מנת הדגל המטוגנת היא בעצם דיאטטית
איזו מנה מזוהה יותר עם הישראליות מאשר פלאפל מטוגן וספוג בשמן? ד"ר מאיה רוזמן יצאה לבדוק כמה באמת הוא עולה לנו מבחינה קלורית וניפצה מיתוס ציוני
צולם בפלאפל בריבוע סניף בית עובד
מה עוד בדקנו?
כשארוחת הבוקר הלא נכונה עלולה להרוס לכם את הדיאטה
בוחרים לחם? הנה המדריך המלא ללחמים בריאים
מה פחות משמין, שווארמה בצלחת או בפיתה? תתפלאו
מה עדיף - קוטג' או גבינה לבנה? מדריך הבריאות של הגבינות
אלו הפירות הכי משמינים שיעלו לכם את רמת הסוכר בדם
מה עדיף: פסטה בשמנת או ברוטב עגבניות? תתפלאו
פלאפל מוכר כמאכל הלאומי שלנו, אבל האם מדובר במאכל בריא וכזה שמתאים לאכול גם כשאנחנו מנסים לשמור על המשקל?
חשוב לדעת כי לפלאפל יש ערך תזונתי גבוה כארוחה מושלמת: החומוס של הקציצה נותן חלבונים, סיבים תזונתיים וברזל. הפיתה – מכילה את החיטה ויחד עם הקטניות של החומוס מתקבלת השלמת חלבון, ואם מדובר בפיתה מקמח מלא – יש בה עוד ויטמינים וסיבים תזונתיים. הסלט שאי אפשר בלעדיו מכיל ויטמין C שדרוש לספיגת הברזל, והטחינה מכילה שומנים איכותיים, מינרלים וויטמין E.
החיסרון היחיד במנה זו הוא השמן שנספג בקציצות. כשהשמן עומד מחומם יום שלם נוצרים בו חומרים שמזיקים לבריאות. אז איך אפשר להפחית את כמות החומרים הללו? אפשר להשתמש בשמן חמניות שעמיד יותר לחום ולהקפיד על טמפרטורת טיגון נמוכה עד כמה שאפשר (160 מעלות). בכל מקרה, עדיף לאכול פלאפל בשעות הצהריים כשהשמן חומם רק במשך זמן קצר, ולא בסוף היום.
ובכמה קלוריות מדובר?
במקומות האיכותיים בהם מקפידים על טיגון נכון, מתברר שכמות השמן שנספגת בקציצה נמוכה מאוד. בכל קציצה ששוקלת 20 גרם יש 30 קלוריות בלבד.
בנוסף, בפיתה (גם פיתה מקמח מלא) יש 200 קלוריות, כל כף חומוס / טחינה שווה 50 קלוריות, במנה ללא צ'יפס כבר יש 500 קלוריות בלבד, פחות קלוריות מכריך ממוצע מלחם מלא.
בסיכומו של דבר אפשר לאכול מנת פלאפל במקום הארוחה, ובזמן דיאטה מה שצריך לעשות אם רוצים לאכול פלאפל, זה לוותר על ארוחת ביניים אחת במשך היום.