שתף קטע נבחר
 

אלו החידושים וההמצאות האחרונים בתחום מילוי השפתיים

אחרי שנרגענו ממתקפת "שפתי הברווז", השפתיים חוזרות לככב בגזרת המילויים והעיצובים האסתטיים. חומרי מילוי חדשים, שיטות הזרקה מתוחכמות וראייה מפוכחת יותר של מה אפשר ומה לא כדאי - יכולים לעצב מחדש את השפתיים ולהחזיר חיוך לפנים

מה קורה לשפתיים?

צורת השפתיים היא עניין מולד אך ככל שמתבגרים, השפתיים נוטות לאבד מנפחן, להתכנס כלפי פנים ולהיראות צרות יותר. העור סביב השפתיים מאבד מגמישותו וסביב לשפתיים מתפתחים קמטוטים זעירים.

 

"עם הגיל חלים שינויים בשפתיים ובעור שמסביבן", אומר ד"ר אודי מאור, מומחה בכירורגיה פלסטית ואסתטית מרשת מרפאות פרופורציה. "הגורמים המשפיעים הם גנטיקה, התרופפות שרירי השפה והעור, נסיגת עצמות הלסת, חשיפה לשמש ולעישון. כל אלה גורמים לשפתיים דקות חסרות ברק וחיוניות. גם חוסר סימטריה, אם הוא קיים, הופך להיות ניכר יותר".

  

מהו מראה השפה האידיאלית?

ההגדרה של שפתיים יפות ידעה שינויים במהלך ההיסטוריה, בהתאם לתפיסת היופי של התקופה. היום מקובל לראות בשפתיים מלאות ומודגשות שפתיים נחשקות. אבל יש גם קווים כלליים, שיכולים להנחות את המטפלים. "השפתיים האידיאליות מתוארות כסימטריות, מלאות נפח ומוגדרות היטב", מסביר ד"ר אייל קרמר, מומחה לכירורגיה פלסטית.

 

"עובי השפה התחתונה צריך להיות פי 1.6 מעובי השפה העליונה. המרחק בין קו המתאר (הוורמיליון) העליון והאף צריך להיות 20־18 מ"מ, ובין קו המתאר התחתון לסנטר 40־36 מ"מ. על קשת הקופידון (הקשת שבאמצע השפה העליונה) להיות מוגדרת היטב וזוויות השפתיים צריכות לפנות כלפי מעלה".

 

שפתיים (צילום: shutterstock)
מניעת קמטים וקמטוטים בשפתיים(צילום: shutterstock)
 

 

מה אפשר לעשות?

הדרך המקובלת והאפקטיבית ביותר לעיצוב ומילוי השפתיים היא הזרקת חומרי מילוי. אפשר לטפל בשפתיים בלבד אבל מומלץ לטפל גם באזור שמסביב לפה. "מומלץ להתחיל בשיקום יסודות העור באזור זה משום שכאשר בסיס העור טוב יותר, איכותי יותר, עבה ובריא יותר, עם פחות קמטים וקמטוטים, כל אזור סביב הפה נראה צעיר יותר", אומר ד"ר קרמר.

 

לטיפול באזור שמסביב לשפתיים משתמשים גם כן בחומרי מילוי בסמיכויות שונות. "הטיפול באזור בשיטת אלייקסין - Aliaxin מבית IBSA כולל את הקמטים הנזולביאליים (היורדים מהאף אל הפה), קמטי הברקוד (מעל השפה) ואת קמטי המריונטה (משני צידי השפה)".

  

באיזה חומרים משתמשים?

בעבר השתמשו למילוי השפתיים בסיליקון רפואי, חומר לא יציב שגרם לבעיות כמו זיהום כרוני, גושים והתקשות והבעיה העיקרית שאי־אפשר להיפטר ממנו", אומר ד"ר עמוס לויאב, רופא ראשי ברשת מרפאות כללית אסתטיקה. היום לא משתמשים כמעט בסיליקון לעיבוי השפתיים ויש אף מקומות בעולם שהשימוש בו באזור הפנים נאסר לחלוטין.

  

החומרים המקובלים היום הם חומרים טבעיים, בטוחים ונספגים שרובם ככולם מבוססים על חומצה היאלורונית, חומר שהגוף מכיר: "היתרון בחומרים המבוססים על חומצה היאלורונית הוא שהם מתפרקים בהדרגה בגוף ונעלמים מהרקמה", אומרת ד"ר אינס ורנר, מומחית ברפואת עור ונשיאת האיגוד האירופי Escad. "אם נוצרה בעיה או שהתוצאה לא מוצאת חן בעיני המטופל, ניתן לפרק אותו על ידי הזרקה של חומר מפרק חומצה (היאלורונידז) ולבטל את הפעולה".

   

מהם ההבדלים בין החומרים השונים?

"יש מגוון רחב של חומרים המבוססים על חומצה היאלורונית המיועדים לשפתיים. ההבדל ביניהם מתבטא בסמיכויות השונות, קשרי ההצלבה, ריכוז החומצה, מידת ספיחת המים של הג'ל המוזרק ונוכחות תוספים שונים כגון לידוקאין, סורביטול וכו'. ישנם גם הבדלים במחירי המזרקים הנובעים בעיקר מאיכות המוצר, אישורים ובקרות איכות ומשך ההישארות החומר ברקמה", מסביר ד"ר מאור.

  

בין החומרים שלהם התוויה מיוחדת לשפתיים אפשר למנות את Revanesse Kiss, המיועד להענקת נפח ותיחום לשפתיים, StylageSpecial lips שמרקמו מותאם בדיוק לרקמת העור באזור זה והרכבו העדין, Belotero intense, המבטיח מראה טבעי שאינו מורגש, אלייקסין - Aliaxin בסמיכות המיועדת לשפתיים, ו־ג'ובידרם ווליפט, המבטיח שרידות לזמן ארוך לעומת כל חומר מילוי אחר.

  

במה כרוך התהליך?

התהליך פשוט, קצר ואפקטיבי. החומר מוזרק על ידי רופא במרפאה, תחת הרדמה מקומית בזריקה או אלחוש במשחה (בדרך כלל לא נדרשת הרדמה שכן רוב החומרים מכילים בתוכם חומר אלחוש, לידוקאין).

 

את החומר מזריקים דרך מחט דקה בנקודות או בצורה לינארית בתוך השפה או לאורך קווי המתאר. הטיפול נמשך דקות ספורות עד חצי שעה ואינו דורש זמן התאוששות. לעיתים נדרשים מפגשים נוספים לביקורת ולשיפור התוצאה. הסיכון לסיבוכים קטן מאוד, ותופעות הלוואי מינימליות (נפיחות, רגישות, שטפי דם מקומיים) וחולפות בדרך כלל בתוך כמה ימים.

  

מה ניתן לתקן?

באמצעות הזרקת החומצה ההיאלורונית אפשר, למעשה, לפסל את השפתיים ולהעניק להם מראה מלא, חלק וצעיר יותר. "מלבד הענקת נפח, אפשר למלא ולטשטש קמטוטים מסביב לעור השפה, לתקן חוסר סימטריה ולהפחית חשיפת חניכיים בחיוך", מדגיש ד"ר מאור.

 

ד"ר ורנר מציעה לטפל בקווי הקונטור התוחמים את השפה: "קו הקונטור מפריד בין הסיומת של פיגמנט השפה לאזור העור התוחם את השפה. מילוי בחומצה היאלורונית מחזיר לשפה מראה טבעי ומסייע גם להיפטר מהקמטוטים על פני השפה. בדרך זו ניתן להחזיר באופן טבעי לגמרי את הנפח האבוד, לטפל בקמטוטים הקטנים (קמטי הברקוד) על פני השפה וגם להחזיר לשפה את הצורה ואת ההפרדה בין האזור הכהה לעור שמסביב. חשוב לטפל בפינות הפה כדי למנוע שפה שמוטה ומראה עצוב, עייף ולא מפוסל".

  

איך מונעים "שפתי ברווז"?

"זוהי פונקציה של כמות החומר המוזרקת", אומר ד"ר לויאב. "רבים מתפתים למלא את הקמטים האנכיים שלאורך השפה העליונה ולעבות את השפתיים שאיבדו מנפחן יתר על המידה. מינון מוגזם יגרום ליצירת מראה לא־פרופורציונלי של דחיקת השפתיים קדימה ולמראה של בני משפחת סימפסון".

  

למי לא מומלץ להזריק לשפתיים?

ד"ר מאור: "בארץ קיימת הגבלת גיל ואין להזריק לשפתיים למי שלא מלאו לו 18 שנה. אסור להזריק למי שעבר/ה הזרקת סיליקון בעבר, למי שסובל מהרפס, דלקת או זיהום פעיל אחר, למטופלים הנוטלים תרופות לדילול דם (שלא הפסיקו את הטיפול שבועיים לפני ההזרקה) ולנשים בתקופת ההיריון".

  

כמה זמן מחזיק הטיפול?

רוב הרופאים והחברות המשווקות את חומרי המילוי מצביעים על תקופה של כמה חודשים עד שנה, שאחריה יש לחזור על הטיפול, אם רוצים לשמר את התוצאות. "לאחר התפוגגות החומר, השפתיים בדרך כלל חוזרות לקדמותן אך התמדה בטיפול תוביל להגדלת הטווח בין הזרקה להזרקה", אומר ד"ר מאור.

  

כמה זה עולה?

בין 1,500 ל־2,500 שקל, תלוי בכמות המילוי ומספר הטיפולים.

 

 

 

הכתבה מתפרסמת במוסף "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
מילוי השפתיים
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים