שתף קטע נבחר

קדחת הנילוס לא עוצרת: 74 חולים; 3 מתים

תמונת מצב של התפרצות קדחת הנילוס המערבי בישראל: 74 חלו, 14 מאושפזים במצב קשה, 3 נפטרו מהמחלה. משרדי הבריאות ואיכות הסביבה מסרו כי כדי לטפל בהתפשטות הנגיף הונחו הרשויות להתחיל בפעולות ניטור והדברה

משרד הבריאות והמשרד לאיכות הסביבה עדכנו כי נכון להיום (ב') דווחו למשרד הבריאות 74 מקרים של קדחת הנילוס המערבי. מתוכם ידוע על 14 מקרים עם תסמינים קשים, שני נפטרים קשישים עם מחלות רקע ואדם נוסף, גבר בן 61 עם סרטן גרורתי קשה, שנשא גם הוא את החיידק ונפטר בבית החולים בילינסון.

 

גם באירופה קיימים דיווחים על מקרים רבים של קדחת הנילוס המערבי, בהן מדינות כמו איטליה עם 183 מקרים ויוון עם 106 מקרים. במשרד להגנת הסביבה ובמשרד הבריאות קושרים את הממצאים גם לשינויי אקלים ולתנאי מזג אוויר קיצוני.

  

בעקבות ההתראות שהוציא המשרד להגנת הסביבה לרשויות המקומיות בכל הארץ בשבועות האחרונים, בדבר עלייה במספר החולים בקדחת הנילוס והצורך להגביר את הפיקוח, המשרד מפקח על טיפול הרשויות בנושא.

 

ההנחיות לרשויות כוללות ניטור הסביבה ובמידת הצורך, ועל פי הממצאים, טיפול במקום דגירת היתושים, כולל הדברה.

 

קדחת הנילוס ( )

מערך בין משרדי למיגור המחלה

בישראל מופעל מערך בין-משרדי לאיתור נגיף קדחת הנילוס על ידי ניטור הנגיף ביתושים: איסוף היתושים בשדה נעשה על ידי המשרד לאיכות הסביבה וזיהוי היתושים ובדיקות הנגיף נעשים במעבדות משרד הבריאות.

 

בין המועצות והאזורים שבהם נמצאו יתושים נגועים בשבועות האחרונים: מועצה אזורית עמק המעיינות, מועצה אזורית גזר, מועצה אזורית מגילות, מועצה אזורית מטה יהודה, מועצה אזורית מנשה, מועצה אזורית מגידו, מועצה אזורית אלונה, מועצה אזורית גוש עציון, מועצה אזורית הגלבוע, מזכרת בתיה, קיסריה, פרדס חנה-כרכור ורשויות נוספות.

 

במשרד הבריאות ובמשרד לאיכות הסביבה מדגישים, כי הימצאות הנגיף בפריסה גיאוגרפית רחבה מצביעה על סבירות גבוהה לנוכחותו באזורים נוספים בארץ – מעבר לאלה שנדגמו, וקוראים לציבור לדווח לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי.

 

באזורים שבהם התגלה נגיף קדחת הנילוס המערבי בדגימות שביצע המשרד לאיכות הסביבה, מתקיים פיקוח מוגבר בשיתוף רשות הטבע והגנים כדי להפחית ככל האפשר את סיכוי העברת הנגיף לאדם ושמירה על בריאות הציבור.

  

כדי למנוע התפתחות יתושים, יש לאתר ולטפל בכל מקור מים עומדים בשטחים הפתוחים, בבית ובסביבתו, והציבור הרחב יכול להתגונן מפני העקיצות, בין היתר, באמצעות התקנת רשתות בחלונות ומריחת תכשירים דוחי יתושים.

 

שינויי אקלים ומזג אוויר קיצוני

במשרד לאיכות הסביבה ובמשרד הבריאות מציינים, כי גם באירופה ישנה תחלואה מוגברת השנה, וקושרים בין התפרצות המחלה בעצימות גבוהה גם לשינויי אקלים ולתנאי מזג אוויר קיצוני.

 

השינויים הסביבתיים והאקולוגיים שמתרחשים כתוצאה משינויי אקלים עלולים להביא לעלייה בשכיחות של תופעות טבע קיצוניות – כגון בצורות ושיטפונות – ותופעות אלה משפיעות לרעה על האוכלוסיות באזור, בצורת התפרצות מחלות, זיהום מים, פגיעה בתשתית וכדומה.

 

אירועי אקלים קיצוניים עלולים להגביר את קצב הריבוי של מזיקים שונים וביניהם יתושים ופרוקי רגליים המשמשים להעברת מגוון מחלות, וכן לשנות את דפוסי התפוצה שלהם. עם המחלות המושפעות משינויי אקלים נמנות: קדחת הנילוס המערבי, מלריה, לישמניה, קדחת דנגי ועוד.

 

כך נלחמים נגד קדחת הנילוס המערבי:

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
קדחת הנילוס המערבי. הדברה וניטור
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים