שתף קטע נבחר
 

יום הלב הבינלאומי: כולסטרול והקשר למניעת אירועי לב

לקראת יום הלב הבינלאומי פרופ' רונן רובינשטיין, מזכ"ל האיגוד הקרדיולוגי בישראל ופרופ' ירון ארבל קרדיולוגי בכיר מאיכילוב בדיון באולפן ynet על הסיבות להתקפי לב, הקשר לכולסטרול "הרע" ועל דרכי המניעה

בשיתוף האיגוד הקרדיולוגי בישראל וחברת סאנופי

לכולסטרול קשר ותפקיד משמעותי בהשפעה על הלב ובהיווצרות אירועי לב. לקראת יום הלב הבינלאומי פרופ' רונן רובינשטיין, מזכ"ל האיגוד הקרדיולוגי בישראל ופרופ' ירון ארבל קרדיולוגי בכיר מאיכילוב, מתארחים באולפן ynet  לדיון בנושא. צפו:

 

 

פרופ' רובינשטיין מסביר כי "זה עשרות שנים ידועים הגורמים למחלת לב איסכמית ולהתקפי לב וכך גם הטיפולים מכוונים אליהם. הגורמים העיקריים הם סיפור משפחתי, יתר לחץ דם, לגיל גם יש פקטור כאשר הגיל הממוצע בישראל בקרב גברים הוא 64 ואצל נשים הוא עומד על 74 בממוצע.

 

"גברים סובלים יותר מהלב בשנים בגילאים הללו. גם סוכרת הוא אחד מגורמי הסיכון וסיכון נוסף הוא יתר שומנים בדם, לפידמיה, שזה בעיקר הכולסטרול. נהוג לכנות אותו "הכולסטרול הרע", ה- LDL. ככל שרמות ה LDL גבוהה יותר, קיים סיכון גבוה יותר לפתח התקף לב או מחלת לב".

 

על תפקיד הגנטיקה בגורמי הסיכון מרחיב פרופ' ארבל :"בניגוד לעישון שהוא גורם סיכון שניתן למנוע הרי שיתר כולסטרול הוא מצב ברובו גנטי (70%-85%), מאידך עדיין קיים חלק לא מבוטל שתלוי באורח החיים שלנו. מכיוון שהמרכיב הגנטי בלתי הפיך אז צריך לקחת אחריות ולשנות את אורח החיים או לקחת תרופה.

 

"אם להמליץ על תרופה כזו או אחרת, זה תלוי במי מטפלים, כי אם מדובר במישהו עם גנטיקה של כולסטרול אבל הוא בריא ולא סובל מגורמי הסיכון האחרים וטרם פיתח מחלה לבבית, הרי שסביר להניח שאורח חיים מוקפד יעשה את העבודה של המניעה. אם מדובר בחולה יותר מבוגר הסובל מסוכרת ו/או שגם עבר אירוע לבבי אחד, הרי שבמקרה כזה ההתייחסות מבחינה של טיפול תהיה יותר אגרסיבית ותכלול טיפול תרופתי".

 

בשיתוף האיגוד הקרדיולוגי בישראל וחברת סאנופי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מניעת אירועי לב
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים