שתף קטע נבחר

שניידר: "76 ילדים שהיו במיון נבדקו מחשש להדבקה בחצבת"

76 הילדים שייתכן שנדבקו שהו בחדר המיון של שניידר בשבוע שעבר בעת שהיה בו פעוט בן שנה וחצי שחלה במחלה. חצבת היא המחלה המידבקת ביותר הידועה לאדם

בבית החולים שניידר הודיעו למשרד הבריאות שעל לשכות הבריאות האזוריות להודיע להורים ל-76 ילדים ששהו במיון בפרק הזמן שהילד החולה שהה בבית החולים, כי ייתכן שנחשפו למחלת החצבת.

 

הילדים שהו בשבוע שעבר בחדר המיון בעת שהיה בו פעוט שחלה במחלה כך דווח הבוקר (ג') בכאן רשת ב'.

 

הילד, בן שנה וחודש מפתח תקוה, נדבק במחלה למרות שחוסן מפניה לפני כמה חודשים לקראת טיסה משפחתית לחו"ל. בשלב הזה לא ידוע על ילדים שנדבקו כתוצאה מהחשיפה לילד החולה.

 

מטרת החיסון לפני נסיעה לחו"ל לפני גיל שנה היא להקטין את הסיכוי להידבק במחלה. בשל היעילות הנמוכה יותר של החיסון לפני גיל שנה, יש לחזור עליו שוב גם בגיל שנה. מנת חיסון נוספת ניתנת גם בגיל 6. הוריו של הילד אינם מתנגדים לחיסונים וקוראים לחסן את הילדים.

 

חיסון לחצבת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חיסון לחצבת(צילום: shutterstock)

 

המחלה הכי מידבקת הידועה לאדם

בחודש יולי האחרון דווח על ילד בן 3 שאובחן כחולה בחצבת. הילד סובל ממחלת דם והיה מטופל במחלה להמטואונקולוגיה בבית החולים שניידר לרפואת ילדים בפתח תקווה.

 

הילד קיבל טיפול במחלקה בה מאושפזים ילדים חולי סרטן שמערכת החיסון שלהם חלשה והיה חשש שאלו נדבקו בחצבת בגלל המערכת החיסונית החלשה שלהם. במשרד הבריאות קראו לכל מי שהיה במגע עם הילד להיבדק ונתנו לו טיפול מניעתי ובכך נמנעה הדבקה של ילדים נוספים.

 

חצבת היא המחלה המידבקת ביותר הידועה לאדם. הסיכוי של אדם לא מחוסן להידבק בחצבת, אם הוא נחשף לחולה הוא 90% לאחר מנת החיסון הראשונה נגד חצבת, הניתנת בגיל שנה, יש סיכוי של כ-95% להגנה.

 

כלומר אדם אחד מעשרים, למרות קבלת החיסון, לא מפתח רמת נוגדנים מספיק גבוהה שתגן עליו מפני המחלה. לא ניתן לדעת מראש מי יפתח את המחלה למרות החיסון. ככל שיש פחות אנשים מחוסנים הסיכוי להידבק בחצבת גדל.

 

פרופ' יצחק לוי, מנהל היחידה למחלות זיהומיות במרכז שניידר: "בעת האחרונה אנו עדים לעלייה בתחלואה בחצבת, הנובעת מירידה בשיעור ההתחסנות. אנחנו מבקשים לחדד את המסר ושבים וקוראים להורים לחסן את ילדיהם נגד מחלת החצבת. זו מחלה שיכולה להיות מסוכנת גם לילד עצמו וגם לסביבתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ריאן
ביה"ח שניידר לרפואת ילדים
צילום: ריאן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים