שתף קטע נבחר

שאפה לריאות את סיכת החיג'אב ונאלצה לעבור ניתוח בריאה

בהליך חריג נאלצו רופאי בית החולים בילינסון לנתח תחת הרדמה מלאה מטופלת ששאפה סיכת חיג'אב לריאותיה. הסיכה חדרה עד לעומק הריאה, דבר שהצריך את פתיחת החזה של האישה כדי לשלוף את העצם הזר

תושבת הצפון עברה בשבוע שעבר ניתוח חירום לאחר ששאפה בשוגג לריאותיה סיכה של חיג'אב. המטופלת, כך על פי רופאי בית החולים בילינסון בו נותחה, החזיקה את הסיכה בין שפתיה ושאפה אותה אל דרכי הנשימה.

 

הסיכה חדרה עד לעומק הריאה, דבר שהצריך באופן חריג ניתוח בהרדמה מלאה, שבמהלכו פתחו הרופאים את חזה של האישה ושלפו את העצם הזר.

 

ד"ר מילטון סאוטה, מנהל מחלקת ניתוחי ריאות בבית החולים בילינסון שבפתח תקווה, מתאר כי המטופלת הובהלה לבית החולים לאחר שניסיונות לשלוף את העצם הזר בבית חולים אחר כשלו.

 

סיכת חיג'אב לכתבה בלבד (צילום: בית חולים בילינסון)
סיכת החיג'אב (מוקפת באדום) בהדמיה שבוצעה לאישה

 

"צילום CT שביצעה המטופלת הראה שהיא סובלת מדלקת באונה התחתונה של הריאה הימנית. היא הגיעה אלינו כי אצלנו יש מכשור רפואי-אופטי מתקדם, אבל גם אצלנו לא הצליחו לשלוף את הסיכה באמצעות ברונכוסקופיה", מפרט הרופא.

 

ברונכוסקופיה היא טכניקה אנדוסקופית במהלכה מחדירים צינור פלסטי גמיש שקצהו מצלמה לאפו של המטופל. "הסיב האופטי יכול להגיע רק עד ההתפצלות השלישית של הסינפונות. בגלל העובי הדק מאוד של הסיכה היא הגיעה עד לעומק הריאה ולכן המטופלת נזקקה לניתוח. בדרך כלל מטופלים שואפים עצמים זרים בעלי נפח גדול יותר ולכן הם נתקעים גבוה יותר בדרכי הנשימה", מסביר ד"ר סואטה.

 

סיכת חיג'אב לכתבה בלבד (צילום: בית חולים בילינסון)
הסיכה שהצריכה ניתוח(צילום: בית חולים בילינסון)

 

הכירורג מוסיף ומתאר כי הסיכה גרמה לשטף דם גדול בריאה של האישה. ד"ר סואטה מפרט כי "הובלנו אותה ישירות לניתוח. בניתוח, שבוצע תחת הרדמה מלאה, ביצענו חתך קטן בין הצלעות הימניות והחדרנו לגופה מצלמה זעירה. רוקנו את האוויר מהריאה הימנית והמטופלת הונשמה רק באמצעות הריאה השמאלית. זיהינו את שטף הדם, לחצנו על האונה וראינו איפה הסיכה ממוקמת. עשינו חתך קטן של חצי סנטימטר במקום, חשפנו את הראש של הסיכה ושלפנו אותה".

 

המטופלת נזקקה ליומיים כדי להתאושש מההליך שלאחריהם היא נשלחה לביתה. ד"ר סואטה מתאר כי "מדובר בהליך די נדיר כי בדרך כלל גופים זרים שנשאפים לריאות אפשר להוציא דרך האף בהליך פחות פולשני וכזה שלא מצריך הרדמה מלאה. הצורך לשלוף את הגוף הזר נובע מהחשש ששטף הדם שנוצר במקום יזדהם והמטופלת תאבד חלק מהריאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בית חולים בילינסון
הסיכה ששאפה האישה
צילום: בית חולים בילינסון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים