למען גילוי מוקדם של סרטן השד: טורניר מאמאנט בהשתתפות 1,000 נשים
טורניר "גם אני מודעת" נערך בחסות מאמאנט וסופר פארם בתחילת אוקטובר, שהוא חודש המודעות לסרטן השד. "תמיד יש תירוצים למה לא להיבדק – אין לי זמן, אני מפחדת, לא הספקתי. די עם התירוצים, גילוי מוקדם מציל חיים וזו עובדה", אומרת אחת מיוזמות האירוע
בתחילת אוקטובר נערך באצטדיון האתלטיקה בראשון לציון טורניר מאמאנט, "גם אני מודעת", לעידוד המודעות לגילוי מוקדם של סרטן השד, שבו השתתפו למעלה מ-1,000 נשים. האירוע התקיים בחסות סופר-פארם שהשיקה קמפיין משותף עם מאמנט בנושא.
רונית וייץ מכפר ורדים, אחת מיוזמות האירוע שהתייתמה מאמה בגיל 14, סיפרה באירוע איך אמה גילתה את המחלה אך המתינה עם תחילת הטיפול. "אמא חיכתה עד שנחגוג לי בת מצווה, שהיא תחתן את אחותי הבכורה ואחותי השנייה תתגייס, אבל למרבה הצער ההמתנה עלתה לה בחיים", היא מספרת.
"התגייסתי, התחתנתי עם אהוב ליבי, ילדתי שלושה ילדים מופלאים, ובכל שלב היא חסרה לי. לחיבוק, לייעוץ ולהכוונה. לכו להיבדק היום. בשביל הילדים שלכן, בשביל המשפחה, בשביל שיהיה לכן את מחר", היא אומרת, "תמיד יש תירוצים למה לא להיבדק – אין לי זמן, אני מפחדת, לא הספקתי. די עם התירוצים, גילוי מוקדם מציל חיים וזו עובדה".
"נלחמת במחלה בשביל הבת שלי"
הדס חביב בלומנטל, בת 48 מכפר ורדים, חלתה פעמיים בסרטן השד פעמיים, וכך עלה במוחה הרעיון ליזום את הטורניר: "לפני כ-10 שנים הרגשתי גוש בשד תוך כדי מקלחת. בתי הייתה בת שנתיים ומה שחיזק אותי היה להבין שבשבילה שווה להילחם במחלה בכל העוצמה".
הדס בחרה לבצע ניתוח לכריתה מלאה ושחזור של השדיים, עברה טיפולי כימותרפיה במשך שנה והבריאה. שש שנים לאחר מכן, השתתפה הדס בצעדת כפר ורדים ביחד עם רונית ובמהלך הצעדה, הציעה הדס לרונית לקיים טורניר להעלאת המודעות לסרטן השד: "כמות הנשים במאמאנט (ליגת מאמאנט מהווה את פרויקט האימהות הספורטיבי – חברתי – קהילתי הגדול בישראל והיא מונה עשרות אלפי נשים מכל רחבי הארץ) כל כך גדולה, 16,000 נשים מכל הארץ, חשבתי לעצמי שזה כוח אנחנו חייבות לנצל אותו בשביל להגביר את המודעות למחלה ולהנגיש אותה לכולן".
תוך שלושה חודשים, בשיתוף שחקניות אמיצות נוספות שהחלימו מהמחלה, מאמאנט הרימו את טורניר "גם אני מודעת", הראשון.
תוך כדי ההכנות לטורניר, הדס עברה בדיקה שגרתית אותה ובמהלכה, הרופאים גילו גוש נוסף וזאת למרות שביצעה כריתה. "שש שנים לאחר שחליתי, כשבתי הגיעה לגיל שמונה, ישבנו איתה אני ובעלי והסברנו לה שאמא בעבר הייתה חולה במחלת הסרטן, אך שהמחלה עברה, שאין לה מה לדאוג כי היא לא תשוב. חצי שנה לאחר מכן אובחנתי בפעם השנייה".
גם בפעם השנייה, הדס תפסה הצליחה לאתר את הגידול בשלבים הראשונים. "שוב חזרנו לסיוט המוכר הכולל ניתוח, הקרנות וכימותרפיה, סירבתי להישבר והצלחתי להבריא ולחזור לעצמי, היא מספרת "המסר שלי – כמו כל מארגנות ומשתתפות הטורניר – חייבים להיות ערניים, חייבים להיבדק ולא להקל בזה ראש. זו אינה קלישאה. גילוי מוקדם מציל חיים.
"אם נשים מרגישות שמשהו לא בסדר, גם אם הרופאים שוללים זאת, אסור להן לוותר והן צריכות לדרוש את הבדיקה", אומרת הדס, "חשוב מאוד להרגיש את הגוף ולהקשיב לו, שמעתי יותר מידי סיפורים על נשים צעירות שאמרו להן שהן מדמיינות, במיוחד לאחר הריון. הרופאים אמרו שזה סתם גודש של חלב. היו שהתעקשו וגילו בזמן, ולצערי הרב, היו כאלה שלא".
גלי ברגר, ראש מערך התקשורת והתוכן בסופר-פארם הוסיפה: "אנחנו גאים לתמוך בטורניר הזה שהצליח לרכז כוח אדיר של יוזמה למטרה חשובה מאין כמוה, וקוראים יחד עם הנשים המדהימות האלה לנשים אחרות – לכו להיבדק".