שתף קטע נבחר

דו"ח הלמ"ס: הרגלי הכושר של הישראלים נחשפים

כמה מהישראלים מקפידים על פעילות גופנית קבועה? מי שומר יותר על כושר – גברים או נשים? דתיים או חילונים? אקדמאים או חסרי תעודת בגרות? וגם – איזו פעילות גופנית היא המועדפת על הישראלים? דו"ח הלמ"ס

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) מפרסמת היום (ד') נתונים על הרגלי הכושר הגופני של הישראלים. סקר הלמ"ס מתפרסם לרגל יום ההליכה הבינלאומי שחל היום.

 

מהסקר, שכלל 7,300 משתתפים בני 20 ומעלה ובוצע ב-2017, עולה כי 30% מהישראלים מקפידים על פעילות גופנית לפחות שלוש פעמים בשבוע.

 

שיעור הישראלים אשר עוסקים בקביעות בספורט לא השתנה כמעט מאז הסקר שביצעה הלמ"ס ב-2010, ובו נמצא כי 31% מהישראלים מבצעים פעילות גופנית בתדירות של שלוש פעמים בשבוע לכל הפחות.

 

אינפו ( )

הרגלי הכושר הגופני של הישראלים לא שונים בהרבה מההרגלים ביתר העולם המערבי. מחקר שביצע השנה המרכז האמריקאי למניעת מחלות גילה כי 23% מהאמריקאים מקפידים על פעילות גופנית, על פי המלצות איגוד הבריאות העולמי. לשם השוואה, מחקר שבוצע באירופה גילה כי 30% מהאירופאים מקפידים על פעילות גופנית שבועית בהיקף של שעתיים וחצי לכל הפחות. 

 

מנתוני הסקר עולה בנוסף כי הגברים הישראלים מקפידים יותר על פעילות גופנית מנשים – 34% מהגברים השיבו כי הם עוסקים בפעילות גופנית קבועה לעומת 27% מהנשים.

 

גם החילונים, כך על פי נתוני הסקר, מקפידים יותר על כושרם הגופני מהדתיים – 36% מהחילונים מבצעים באופן קבוע פעילות גופנית, שישה אחוזים יותר מהנשאלים הדתיים והחרדים.

 

סקר הלמ"ס מגלה פער גדול יחסית בין הרגלי הכושר של היהודים ושל הערבים בארץ – 33% מהנשאלים היהודים השיבו כי הם מתעמלים לפחות שלוש פעמים בשבוע, לעומת 16% בלבד מקרב הערבים.

 

אינפו ( )

האקדמאים והעשירים מתעמלים יותר

פערים בהרגלי הכושר נמצאו גם בין בעלי השכלה אקדמית ובין חסרי תעודת הבגרות שהשיבו על הסקר – 35% מהאקדמאים מקפידים על פעילות גופנית קבועה, לעומת 20% בקרב חסרי ההשכלה.

 

בסקר נמצא קשר ישיר בין הכנסה לבין הרגלי כושר בריאים – 37% מהמשתכרים מעל 4,000 שקלים בחודש השיבו כי הם מתעמלים לפחות שלוש פעמים בשבוע, לעומת 20% מקרב המשתתפים בסקר שהם בעלי הכנסה הפחותה מ-2,000 שקלים.

 

 

הליכה (צילום: shutterstock)
הליכה. הספורט המועדף על הישראלים(צילום: shutterstock)

 

הפעילות המועדפת – הליכה

29% מהמשיבים על הסקר, המייצגים כ-1.6 מיליון ישראלים, הולכים בתור פעילות גופנית. 13% מהישראלים, כ-730 אלף איש, עוסקים בהתעמלות, כגון יוגה, פילאטיס או אימוני TRX.

 

שיעור דומה מהישראלים מתאמנים באמצעות מכשירי כושר, ו-12% מהישראלים רצים. שישה אחוזים מהישראלים שוחים כפעילות גופנית, ארבעה אחוזים משחקים כדורגל או כדורסל, ושיעור דומה רוכב על אופניים כדי לשמור על כושר.

 

אינפו ( )

 

מתעמלים בפארק

מקום הפעילות המועדף על הישראלים הוא הרחוב או הפארק, שבהם מתעמלים 20% מהמשיבים על הסקר. 18% מהישראלים מעדיפים להתאמן במקום סגור, כגון חדר כושר או סטודיו לספורט.

 

שישה אחוזים מהישראלים מקפידים על התעמלות בביתם, ארבעה אחוזים מעדיפים את חיק הטבע ושלושה אחוזים ענו כי הים או הבריכה הם המקומות המועדפים עליהם לביצוע פעילות גופנית.

 

בלמ"ס בדקו גם באיזו עיר הולכים הכי הרבה מבין הערים הגדולות. בראש הרשימה ניצבת אשדוד, בה 40% מהתושבים הולכים כפעילות גופנית. בפתח תקווה 33% מהתושבים הולכים, בחיפה 30%, בירושלים 26% ובתל אביב ובבאר שבע 24% מהתושבים הולכים כפעילות גופנית.

 

מה אומרות ההמלצות?

ד"ר רונה צוקר הרמן, מומחית לרפואה דחופה ורופאת ספורט מבית החולים בילינסון בפתח תקווה, מסבירה כי פעילות גופנית היא אחת מאבני היסוד של בריאות טובה. "על פי המלצות ארגון הבריאות העולמי יש לעסוק בפעילות גופנית בעצימות מתונה במשך 150 דקות בשבוע לפחות. לחלופין ממליץ הארגון על פעילות גופנית בעצימות ממוצעת במשך 75 דקות בשבוע לכל הפחות", מוסיפה הרופאה.

 

"אין סוג ספורט שהוא עדיף על פני אחרים", מפרטת ד"ר צוקר הרמן, "הדבר היחיד שחשוב הוא שאנשים יעשו את מה שהם אוהבים ויתמידו בעשיית הפעילות הגופנית. כל פעילות גופנית, גם המתונה ביותר, תורמת. ההרגלים הקטנים שלנו, כגון לעלות במדרגות ולא במעלית או להחנות את הרכב רחוק יותר מהיעד וללכת אליו ברגל, מצטברים ותורמים לבריאות שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
30% מהישראלים עושים ספורט באופן קבוע
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים