שתף קטע נבחר
 

מהפסטה וההפתעות ועד לתפוד מהמדורה: מתכוני שמינית גמר שנייה

פסטה מקמח מלא עם ירקות והפתעות של משפחת נעים, סלמון ברוטב חריימה עם קוסקוס מלא של משפחת אלקמל, המבורגר עם תפו"א מדורה של משפחת גדסי וקציצות דגים אפויות עם סלט קינואה וסלט ירוק בצד של משפחת פרג. עוד ממתכוני שלב שמינית הגמר של "השולחן המשפחתי של המדינה:

בשיתוף אסם

 

פסטה מקמח מלא עם ירקות והפתעות | משפחת נעים

פסטה מקמח מלא עם ירקות והפתעות (צילום: ירון ברנר)
פסטה מקמח מלא עם ירקות והפתעות(צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

פסטה פנה מקמח מלא

שמן זית איכותי

150 גרם פטה כבשים

3 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות (1-2 ס"מ)

זוקיני, פרוס דק

פרחי ברוקולי

2 בצל סגול

2 שיני שום, פרוסות

חופן עגבניות מיובשות

חופן בזיליקום

טימין טרי

חופן אגוזי מלך

קורט פלפל שחור גרוס דק

קורט מלח

 

אופן ההכנה: 
  1. מניחים את הבטטות בקערה, מוסיפים שמן זית , מעט מלח, פלפל וחופן טימין טרי ומערבבים עד שהבטטות מכוסות בתערובת התבלינים.
  2. אופים בטמפ' של 160 מעלות עד שהבטטות רכות ומוכנות לאכילה.
  3. מחלקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים במים מומלחים במשך 10 דק'.
  4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים.
  5. במחבת גדולה מטגנים בצל קצוץ דק עד להזהבה.
  6. מוסיפים למחבת שום, זוקיני, פסטה, צרור עלי בזיליקום חתוך, מלח ופלפל
  7. ומערבבים קלות.
  8. מסירים מן האש ומוסיפים מעט עגבניות מיובשות.
  9. מגישים בצלחות עמוקות, מפזרים מעל פטה מגוררת ומעט אגוזי מלך.

 

משפחת נעים (צילום: ירון ברנר)
משפחת נעים(צילום: ירון ברנר)

 

 

סלמון ברוטב חריימה עם קוסקוס מלא | משפחת אלקמל

סלמון ברוטב חריימה עם קוסקוס מלא (צילום: שאול גולן)
סלמון ברוטב חריימה עם קוסקוס מלא(צילום: שאול גולן)

המרכיבים:

2 חבילות סלמון (טרי או מופשר), נקי מהעור ופרוס לרצועות

ראש שום, קלוף ופרוס דק

גמבה, חתוכה לקוביות

2 גזרים מגוררים

רסק עגבניות עם עשבי תיבול

כף עשבי תיבול

כפית פלפל

כף מלח

כפית צ'ילי גרוס

3 כפות בזיליקום יבש

2 כפות לימון כבוש

2 לימונים

2 כפות פפריקה מתוקה

¼ כוס שמן

3 כוסות מים

קוסקוס

 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הדגים, מניחים על מגש ומפזרים מעל מלח, מוסיפים מיץ לימון ומשרים כך למשל 15 דקות.
  2. בסיר נירוסטה רחב מטגנים את קוביות הגמבה במעט שמן. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עד שהם רכים מעט.
  3. מוסיפים את שיני השום, את רסק העגבניות, המים ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים לתערובת את הלימון הכבוש ואת הפפריקה, מערבבים.
  5. מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים. מניחים מעל את רצועות הסלמון, מכסים במים ומבשלים עם מכסה עד שהכל מוכן.

 

משפחת אלקמל (צילום: שאול גולן)
משפחת אלקמל(צילום: שאול גולן)

 

המבורגר עם תפו"א מדורה | משפחת גדסי

המבורגר עם תפו"א מדורה (צילום: שאול גולן)
המבורגר עם תפו"א מדורה(צילום: שאול גולן)

המרכיבים:

בשר טחון צלעות

בשר טחון פעמיים אסאדו

בצל לבן מגורר

סודה לשתייה

שמן זית

מלח

חרדל

קטשופ

מלח גס

פלפל שחור

מיונז

לחמניות המבורגר

תפו"א דזירה (אדום)

מלפפונים בחומץ

עגבניות

שום

חסה אייסברג

 

אופן ההכנה:
  1. מעבירים את הבשר לקערה גדולה ומערבבים עם הבצלים ומוספים מלח ופלפל וסודה לשתייה.
  2. יוצרים כדור בשר ומכניסים לרינג בקוטר 10 ס"מ ויוצרים המבורגר בעובי 1 ס"מ ומכניסים למקרר. (ניתן לשקול את הכדור למשקל מסוים שרוצים).
  3. מקלפים וחותכים בצל לרצועות דקות ומקפיצים במחבת עם שמן זית עד לגוון זהוב, מוצאים ומניחים בצד.
  4. צולים את הקציצה על מחבת גריל או פשוט על הגריל אם מתאפשר לפי מידת העשייה הרצויה. באותו מחבת או גריל מחממים את הלחמניות.
  5. הכנת תפוח אדמה "מדורה": שופכים על תפוחי האדמה מלח גס, עוטפים בנייר כסף ומניחים בתבנית. אופים בחום של 200 מעלות כ-40 דקות.
  6. הכנת הרוטב: קולפים את השום וחותכים קצוץ קצוץ, מערבבים עם המיונז.

 

משפחת גדסי (צילום: שאול גולן)
משפחת גדסי(צילום: שאול גולן)

 

קציצות דגים אפויות עם סלט קינואה וסלט ירוק בצד | משפחת פרג

קציצות דגים אפויות עם סלט קינואה וסלט ירוק בצד (צילום: יאיר שגיא)
קציצות דגים אפויות עם סלט קינואה וסלט ירוק בצד(צילום: יאיר שגיא)

המרכיבים:

לקציצות דגים

1 ק"ג דג לברק טחון

חבילת כוסברה

2 בצלים בינוניים, קצוצים

צרור כוסברה, קצוצה

שמן זית, לימון בלאדי, אריסה ותבלינים

לרוטב:

1/2 קילו עגבניות שרי

ראש שום

עלי רוקט

לימון

 

לסלט קינואה:

כוס קינואה, שטופה

2 כוסות מים

1/2 כפית מלח

כפית שמן זית

לימונים

אגוזי מלך, קצוצים

חבילת כוסברה, קצוצה

עגבניות שרי חתוכות

בצל ירוק, קצוץ

שמן זית לתיבול

טחינה

שום כתוש

 

אופן ההכנה:
  1. קינואה: מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה מכסים את הבנק ומבשלים כ-20 דקות.
  3. לאחר שהקינואה מגיעה לטמפ' החדר מוסיפים לה אגוזי מלך, צרור כוסברה, בצל ירוק, עגבניות שרי, שמן זית והרבה לימון.
  4. מכינים את הטחינה לפי הוראות ההכנה עם מים קרים, לימון, מלח, שום כתוש ושמן זית עד לקבלת טעם רצוי. 
  5. קציצות הדגים: מערבבים בקערה: לברק, בצלים, צרור כוסברה קצוץ, 2 כפות לימון בלאדי, כף אריסה, פלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית. לאחר הכנת הבלילה מומלץ להשאיר אותה כחצי שעה בקירור.
  6. יוצרים קציצות דמויות קבב, מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את הקציצות מכל צד כדי לסגור בעזרת צריבה כדי שהנוזלים יישמרו בפנים ומכניסים לתנור על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום גבוה כ-10 דקות.

 

שולחן משפחתי (צילום: יאיר שגיא)
שולחן משפחתי(צילום: יאיר שגיא)

  

בשיתוף אסם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים