שתף קטע נבחר
 

פרגית או אנצ'ילדה: מתכונים מרבע גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

קציצות פרגית ברוטב תרד עם גרגרי חומוס של משפחת נעים או חגיגת אנצ'ילדות מקסיקנית של משפחת לוי - רבע גמר ראשון עם שני מתכונים מהממים שחייבים לרוץ ולנסות

בשיתוף אסם

 

קציצות פרגית ברוטב תרד עם גרגרי חומוס | משפחת נעים

 

קציצות פרגית ברוטב תרד עם גרגרי חומוס  (צילום: צביקה טישלר)
קציצות פרגית ברוטב תרד עם גרגרי חומוס (צילום: צביקה טישלר)

המרכיבים:

400 גרם פרגית טחונה

1 בצל גדול קצוץ דק

6 שיני שום

1 קישוא מגורר (סחוט מנוזלים)

3-4 כפות שיבולת שועל דקה

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

סלרי

1/2 ק"ג תרד/ מנגולד

כוס גרגרי חומוס, מבושלים עד לריכוך מלא

לימון

מלח

פלפל גרוס

כורכום

כמון

שמן זית

2 גמבה

שקית קוסקוס מלא

 

אופן ההכנה:

  1. קציצות: שמים בקערה את הפרגית הטחונה, בצל קצוץ, קישוא מגורר וסחוט, 2 שיני שום כתושות, 3 כפות שיבולת שועל, 1/2 צרור פטרוזיליה, 1/2 צרור כוסברה, כמון, מלח, פלפל.
  2. מערבבים טוב ויוצרים כדורים בגודל פינג פונג מעוכים מעט.
  3. מניחים את הקציצות בצד מכוסים למשך רבע שעה.
  4. רוטב: מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים 4 שיני שום פרוסות, מוסיפים את התרד עד הורדת הנפח.
  5. מוסיפים לסיר כורכום, פלפל שחור ומלח, ו-2 כוסות מים רותחים.
  6. מערבבים מעט, מוספים כוס גרגרי חומוס ומחכים לסף רתיחה ומכניסים את הקציצות אחת-אחת.
  7. מוסיפים מעט כוסברה קצוצה וסוגרים את המכסה ל-40 דק.
  8. מגישים עם קוסקוס מלא וחצי לימון.

 

משפחת נעים (צילום: צביקה טישלר)
משפחת נעים(צילום: צביקה טישלר)
 

  

חגיגת אנצ'ילדות מקסיקנית | משפחת לוי

חגיגת אנצ'ילדות מקסיקנית (צילום: יאיר שגיא)
חגיגת אנצ'ילדות מקסיקנית(צילום: יאיר שגיא)

המרכיבים

רוטב עגבניות

כפית שמן זית

2 עגבניות

2 ביצים

שן שום

מלח, לפי הטעם

פרוסה עבה של בצל

קמצוץ פלפל שחור

 

לרוטב שעועית:

3 כוסות שעועית שחורה מבושלת

מלח, לפי הטעם

2 שיני שום

אבוקדו פרוס

100 גרם גבינה בולגרית גבינה 5% שומן, מפוררת

100 גרם שמנת חמוצה 9% שומן

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב עגבניות: מערבבים את העגבניות, השום, הבצל ומעט מים בבלנדר.
  2. מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הרוטב ומבשלים כ-5-8 דקות, עד שהוא הופך לאדום עמוק.
  3. רוטב שעועית: בסיר מטגנים בצל, שום ופלפלים.
  4. לאחר שהבצל הופך שקוף, מוסיפים את השעועית עם ½ 1 כוס מים (כדי להפוך את הרוטב נוזלי). מערבבים עם הכל עם בלנדר ידני, לתבל במלח ופלפל ומערבבים שוב.
  5. מקציפים את הביצים בקערה או בכוס ומקשקשים אותן על המחבת.
  6. מחממים את הטורטיות במחבת יבשה או ישירות על להבה. שומרים את הטורטיות המחוממות במגבת כדי לשמור חם.
  7. בכל טורטייה שמים 1-2 חתיכות גבינה ומקפלים אותה לשניים. מניחים את הטורטייה במחבת חמה ויבשה עד שהגבינה נמס. חזור על התהליך עם מחצית הטורטיות.
  8. ממלאים טורטייה עם ביצים מקושקשות ומקפלים לשניים. חוזרים על התהליך עם מחצית הטורטיות ריקות.
  9. על המגש מגישים שתי שורות של הטורטיות. אחת מלאה ביצים והשנייה מלאה בגבינה. יוצקים את רוטב העגבניות מעל שורת הטורטיות עם ביצים. יוצקים את רוטב השעועית מעל שורת הטורטיות בגבינה. בסוף, מפזרים את הגבינה הבולגרית על כל הטורטיות.
  10. מגישים את המנה עם פרוסות אבוקדו ושמנת חמוצה בצד.

 

משפחת לוי (צילום: יאיר שגיא)
משפחת לוי(צילום: יאיר שגיא)
 

 

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 16/12/2018 13:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים