שתף קטע נבחר
 

מהמוקפץ ועד להודי החריף: מתכונים מרבע גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

אורז מוקפץ עם ירקות וטופו של משפחת פרג או ההודי החריף, קצת של משפחת באוך? עוד מתכונים מרבע גמר תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"

בשיתוף אסם

 

אורז מוקפץ עם ירקות וטופו | משפחת פרג

אורז מוקפץ עם ירקות וטופו (צילום: יאיר שגיא)
אורז מוקפץ עם ירקות וטופו(צילום: יאיר שגיא)

 

המרכיבים:

טופו אורגני (רכיבים טבעיים בלבד)

שמן זית

שמן שומשום

סויה (דל נתרן)

פטריות שמפיניון

כרוב

אפונת גינה/ שעועית ירוקה

ג’ינג’ר טרי

בצל

שום

בצל ירוק

כוסברה

ביצה

צ'ילי גרוס

ברוקולי

כרובית

גזרים

בוטנים

אורז בסמטי

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים בסיר אורז עם מים ומעט מלח.
  2. מטגנים קלות טופו במחבת עם שמן שומשום ושמן זית.
  3. מכינים חביתה מקושקשת.
  4. חולטים ברוקולי וכרובית.
  5. בווק עם מעט שמן זית מקפיצים בסדר הבא:
  6. שום, בצל, ברוקולי, כרובית, קוביות גזר, אפונת גינה, ג'ינג'ר כרוב ופטריות.
  7. במחבת נפרד מצמצמים רוטב סויה.
  8. מסיימים להקפיץ מוציאים מהווק.
  9. מעבירים לווק את האורז, מערבבים עם הסויה, טופו והביצה.
  10. מוסיפים את הירקות ומערבבים הכל.
  11. להגשה: שמים מעל לאורז והירקות בצל ירוק חתוך, כוסברה ובוטנים.

 

משפחת פרג (צילום: יאיר שגיא)
משפחת פרג(צילום: יאיר שגיא)

  

 

ההודי החריף, קצת | משפחת באוך

ההודי החריף, קצת (צילום: יאיר שגיא)
ההודי החריף, קצת(צילום: יאיר שגיא)

המרכיבים:

100 גרם בצל קצוץ

40 גרם פלפל ירוק חריף

3-4 עלי דפנה גדולים

ק"ג עגבניות תמר

מקל קינמון

5 גרם זרעי כמון

4 זרעי פלפל אנגלי

4 גרם כוסברה יבשה

לימון

3 עגבניות תמר

חופן כוסברה טרייה

גמבה ירוקה

גמבה צהובה

ממרח קשיו

קרם קוקוס

 

לבצק נאן:

200 גרם קמח חיטה מלאה

15 מ"ל שמן זית

5 גרם מלח

130 מ"ל מים

 

לפרגית במרינדה:

400 גרם פרגית חתוכה לקוביות

5 גרם פפריקה מתוקה

5 גרם ג'ינג'ר טרי כתוש

5 גרם שום טרי כתוש

2 גרם מלח

15 מ"ל שמן

½ 1 גרם גרגירי חרדל (זרעים)

½ 1 גרם כורכום

1 גרם גרם מסאלה

1 גרם זרעי כמון

 

אופן ההכנה:
  1. מרינדה: מערבבים את חומרי המרינדה ללא הפרגיות, עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הפרגית ומשאירים למשך 20-30 דקות.
  2. מניחים את הפרגית בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות למשך כ-20 דקות.
  3. הכנת המנה: מחבת גדולה מאוד, מחממים שמן בכמות של כף וחצי עד שתיים, מוספים לשמן כ3-4 עלי דפנה גדולים, זרעי כמון, מקל קינמון ומעט פפריקה חריפה.
  4. כאשר מריחים את הכמון במטבח, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים תוך כדי ערבוב עם כף עץ ובמטרה למנוע מהבצל בקצוות להישרף.
  5. לאחר שהבצל מקבל גוון צהוב כהה, מוסיפים כף ממשחת השום-ג'ינג'ר שהכנו ומבשלים יחד תוך ערבוב.
  6. כאשר ריח השום והג'ינג'ר מתפזר באוויר, מוסיפים את העגבניות ותוך כדי ערבוב מבשלים עד לאידוי של רוב הנוזלים והעגבניות רכות.
  7. מוסיפים באופן נדיב כוסברה יבשה ולפחות בכמות של כף עד כף וחצי.
  8. מוסיפים אבקת פלפל חריף אדום בכמות של כחצי כף, מוסיפים רבע כפית של כורכום ומלח בהתאם לטעם.
  9. מערבבים הכול היטב ולאחר בישול עם התבלינים וכאשר ריח התבלינים מתפזר מוסיפים ממרח קשיו בכמות של 2-3 כפות גדושות.
  10. עוברים לפרגית וחותכים אותה לחתיכות קטנות, מוסיפים אותה אל תוך הרוטב.
  11. בשלב זה ניתן להוסיף מעט מים, עם הוספת המים הפרגית תוכל להתבשל יחד עם טעמי הרוטב, חלק זה אינו חובה.
  12. לאחר כ-10 דקות בישול, מוסיפים את הירקות שחתכנו לקוביות, בצל, פלפל אדום וכתום ואת העגבניות אל תוך הרוטב, מיכון שהבצל מתבשל לאט יותר משאר הירקות, יש להקפיד להכניס את הבצל קודם ולתת לו להתבשל כמה דקות ברוטב לפני הוספת שאר הירקות.
  13. לאחר כמה דקות בישול, מוסיפים את קרם הקוקוס ומפזרים מעל גרם מסאלה, כמות נדיבה של 2 כפות בכוסברה טרייה קצוצה ומיץ מחצי לימון.
  14. ממשיכים לערבב עד לאידוי נוסף של קצת מהנוזלים., מכינים את הצ'אפטי, מניחים בכול צ'אפטי מעט מהבשר והרוטב, שופכים מיץ לימון טרי מעל ומפזרים כמה עלי כוסברה טרייה. אפשר לפזר גם כמה בוטנים קלויים.

משפחת באוך (צילום: יאיר שגיא)
משפחת באוך(צילום: יאיר שגיא)
  

 

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 18/12/2018 11:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים