"הניתוח לקיצור קיבה ב'סורוקה' הותיר את אביטל נכה"
אביטל פיטוכובסקי, בן 60, עבר לפני כשלוש שנים ניתוח לקיצור קיבה. שרשרת כשלים וטעויות לכאורה של בית החולים סורוקה הובילו לאשפוזו במצב קריטי עקב קריסת מערכות חיוניות בגופו. כיום הוא נכה ומשותק בשתי כפות רגליו, ותובע את ביה"ח על סך 2.5 מיליון שקלים
תביעה: הניתוח לקיצור קיבה הותיר את המטופל נכה. אביטל פיטוכובסקי (60) עבר בשנת 2015 ניתוח לקיצור קיבה. במהלך הניתוח המעי שלו נוקב, אך הפגיעה לא אובחנה או תוקנה. החור במעי גרם לזיהום, שהוביל לניתוח שני ושלישי ורביעי שלאחר מכן הובילו לנכות. כך על פי כתב התביעה שהוגש נגד בית החולים סורוקה בבאר שבע. כתב התביעה הוגש באמצעות משרד עוה"ד ד"ר אבי רובינשטיין ושמואל יקירביץ לבית המשפט המחוזי בתל אביב. התובע מבקש פיצויים של מעל 2.5 מיליון שקל.
פיטוכובסקי, תושב קיבוץ כפר מנחם, סיפר ל-ynet כי "מאדם בריא הפכתי לנכה שלא יכול לישון בלילה מרוב כאבים. אני בקושי הולך", אמר. "הייתי בנאדם בריא לגמרי. אומנם שמן, אבל בריא. אחרי מה שקרה לא רציתי להמשיך לחיות. הייתה לי עבודה טובה. נהניתי מהחיים. היום אני כבר לא אותו בן אדם. זה בטוח".
עוד כתבות:
מה גרם לצניחה בניתוחים לקיצור קיבה בישראל בשנים האחרונות?
מחקר ענק: קיצור קיבה עשוי למנוע סרטן
איך נראות היום נשים שעברו ניתוח קיצור קיבה לפני עשור
במהלך הניתוח נגרם נקב במעי אשר לא אובחן ולא תוקן במהלך הניתוח כמתחייב. החור במעי גרם כאמור לזיהום חמור בחלל הבטן עם תוכן מעי. מיד לאחר הניתוח התובע התלונן על כאבי בטן קשים בערב ובלילה שלאחר הניתוח אך רק בבוקר, לאחר בדיקה של המנתח, הוחלט להעבירו לפתיחת בטן חוזרת באמצעות לפרוסקופ בשל חשד לדלף. ע"פי חוות דעת של ד"ר משה שיין -בוצעה, מומחה לכירורגיה, שצורפה לכתב התביעה, נגרמה פגיעה רשלנית במעי שגרמה לנקב.
פיטוכובסקי עבר ניתוח שני, ואכן נצפה הנקב שגרם לדליפה. דליפה שכזו יום לאחר הניתוח, כך לפי קביעת המומחה, מעידה שהחור נוצר בעת הניתוח. מדובר בחור שנוצר עקב חוסר זהירות של המנתח וחור ש"פוספס" בעת הניתוח. בניתוח השני החור נתפר, אך סגירתו באמצעות הלפרוסקופ ולא בשיטה של פתיחת בטן הייתה מרושלת כך שהנקב לא נסגר. עובדה זו הובילה לניתוח נוסף, שלישי במספר, בו הפעם נפתחה הבטן ונתפר החור במעי.
קריסת מערכות, אשפוז - ונכות קבועה
פיטוכובסקי טופל ביחידה לטיפול נמרץ כשהוא סובל מזיהום קשה וקריסת מערכות חיוניות כמו ריאות וכליות. בהמשך עבר עוד 2 ניתוחים, שעל פי התביעה לא היו מוצדקים ואף היו מיותרים, בהם פתחו הבטן בהרדמה כללית שלא תרמו כמובן להחלמתו, כך לפי המומחה הרפואי.
לאחר שרשרת הטעויות הללו, נותר פיטוכובסקי מאושפז תקופה ארוכה של כחמישה חודשים, מתוכם היה מונשם כחודשיים. הוא אושפז במצב קריטי עקב הזיהום הקשה ובהמשך עבר שיקום ארוך ואינטנסיבי. כיום פיטוכובסקי נותר נכה כשהוא סובל מפגיעה נוירולוגית קשה בשתי הרגליים, עם שיתוק מלא של כפות הרגליים, הפרעות בבליעה ובדרכי הנשימה, בעיות גסטרואנטרולוגיות קשות ובקע משמעותי ביותר בדופן הבטן, צלקות גדולות ומכערות בבטן בבסיס החזה ובצוואר.
"במרכז רפואי אחר לא אישרו את ההליך"
"מקרה חמור זה מדגים כיצד לעיתים ישנם רופאים אשר להוטים לנתח חולים, כאשר לא ברור אם הם אכן כשירים ומנוסים לניתוחים מסוימים", אומר עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין. "הדבר בא לידי ביטוי בכך שבמקרה זה, מר פיטוכובסקי פנה תחילה למרכז רפואי אחר, שם נדחה עקב נתונים רפואיים מסוימים ולמרות זאת בית החולים סורוקה לא מצא קושי באותו העניין והסכים לנתח אותו.
"בנוסף, תחילה נקבע למר פיטוכובסקי בבי"ח סורוקה ניתוח מסוג שרוול קיבה. לאחר ששמע מר פיטוכובסקי הרצאה על הנושא בחר בניתוח mini bypass. מזכירת הרופא אישרה למר פיטוכובסקי טלפונית בלבד כי הרופא מבצע את הניתוח המבוקש- וללא כל הסבר נוסף או דיון בין הרופא לחולה בוצע ניתוח ה mini bypass. לרוע המזל, התברר שבניתוח הזה מיומנותו של המנתח לא הייתה מיטבית, בלשון המעטה, וגרמה לנזק ולנכות חמורה ביותר שנשארה עם מר פיטוכובסקי לכל חייו. התביעה נתמכת בחוות דעת של מומחה רפואי שהבהיר ופירט את כל הכשלים שקרו במהלך הניתוחים החוזרים שעבר מר פיטוכובסקי ומצביעים על חוסר המיומנות של המנתח".
מבית החולים סורוקה נמסר בתגובה: "כתב התביעה טרם הועבר אלינו. לכשיגיע, נלמד אותו ונגיב כמקובל, כחלק מההליך המשפטי".