קציצות או מרק? מתכונים מרבע גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"
קציצות עם קישואים לצד קוסקוס שמכינים במיקרו של סנסינו גלברט או לחמניות ומרק כתום אסייתי של משפחת גלסר - מה בא לכם להכין? עוד מתכונים מרבע גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"
בשיתוף אסם
קציצות עם קישואים לצד קוסקוס שמכינים במיקרו | סנסינו גלברט
המרכיבים:
בשר בקר טחון
פירורי לחם
מרק עוף
2 בצלים, מגוררים
5-6 קישואים, מגוררים
פפריקה מתוקה
תפוח אדמה, מגורר
שום כתוש
ביצה
תבלין גריל עוף
מלח
לרוטב לקציצות:
שום כתוש
רסק עגבניות
קוביות עגבניות או עגבניות מרוסקות
סוכר חום
מלח
מרק עוף
מים חמים
שמן רגיל לטיגון
לקוסקוס:
מרק עוף
מלח
מים רותחים
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את תערובת הקציצות, את הבצל, הקישואים, תפוח האדמה והתבלינים, ומערבבים היטב.
- רוטב: שמים במחבת את השום, הרסק וקוביות העגבניות, סוכר חום, מרתיחים מוסיפים את המים החמים ומערבבים.
- מגלגלים את הקציצות ומכניסים לרוטב, מוסיפים גם חתיכות קישואים גדולות. מבשלים כ-20 דקות. את הקוסקוס עושים לפי הוראות ההכנה שעל השקית.
לחמניות ומרק כתום אסייתי | משפחת גלסר
המרכיבים:
דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בלי גרעינים
4 גזרים, קלופים חתוכים
2 בטטות, קלופות חתוכות לקוביות
5 שיני שום קצוצות
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וחתוך דק-דק
מים
מלח
פלפל
חלב קוקוס
פטרוזיליה קצוצה
ללחמניות:
5 כוסות קמח כוסמין מלא
3 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
5 כפות דבש או סילאן
1/2 כוס שמן
½ 1 כוסות כוס וחצי מים
כף מלח.
חלמון ביצה להברשה
שומשום לפיזור מעל
אופן ההכנה:
- לחמניות: לשים הכל יחד עם כוס וחצי מים מלבד המלח. לאחר שהעיסה הופכת לבצק רך מוסיפים כף מלח ולשים שוב.
- מניחים להתפחה כשעתיים.
- יוצרים כדורי בצק בגודל לחמנייה קטנה. חורצים בחלק העליון X קטן.
- נותנים לתפוח עוד כ-15 דק' (הבצק צריך להיות גמיש וטיפ-טיפה דביק. לא מעבר. להוסיף טיפה קמח / מים כדי להגיע למרקם נכון).
- מורחים בחלמון ביצה ומפזרים מעל שומשום.
- מניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של של 180 מעלות במשך 15-20 דקות.
- מגישים חם עם חמאה למריחה.
- מרק כתום בניחוח אסייתי: קוצצים את השום והג'ינג'ר דק.
- מחממים כף שמן זית בסיר גדול. צורבים את השום והג'ינג'ר על אש בינונית כמה רגעים.
- מוסיפים את הירקות חתוכים לקוביות אל השום והג'ינג'ר וסוגרים את המכסה. מקטינים אש ונותנים לירקות לספוג את הטעמים 8-10 דקות.
- מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ועוד קצת. מרתיחים. לאחר הרתיחה משאירים לבישול על אש בינונית כחצי שעה (עד שהירקות רכים). מורידים מהאש.
- עם מעבד מזון ידני טוחנים את המרק לגמרי. עד שיהיה חלק. ואז עוד 4 דקות שיהיה חלק מאוד.
- מוסיפים כפית מלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים קופסה של חלב / מי קוקוס לסיר ומערבבים היטב.
- מוזגים לקערות ומגישים.
- למי שאוהב - אפשר לקשט עם כוסברה קצוצה בהגשה.
בשיתוף אסם