שתף קטע נבחר
 

קציצות או מרק? מתכונים מרבע גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

קציצות עם קישואים לצד קוסקוס שמכינים במיקרו של סנסינו גלברט או לחמניות ומרק כתום אסייתי של משפחת גלסר - מה בא לכם להכין? עוד מתכונים מרבע גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

בשיתוף אסם

 

קציצות עם קישואים לצד קוסקוס שמכינים במיקרו | סנסינו גלברט

קציצות עם קישואים לצד קוסקוס שמכינים במיקרו  (צילום: צביקה טישלר)
קציצות עם קישואים לצד קוסקוס שמכינים במיקרו (צילום: צביקה טישלר)

המרכיבים:

בשר בקר טחון

פירורי לחם

מרק עוף

2 בצלים, מגוררים

5-6 קישואים, מגוררים

פפריקה מתוקה

תפוח אדמה, מגורר

שום כתוש

ביצה

תבלין גריל עוף

מלח

 

לרוטב לקציצות:

שום כתוש

רסק עגבניות

קוביות עגבניות או עגבניות מרוסקות

סוכר חום

מלח

מרק עוף

מים חמים

שמן רגיל לטיגון

 

לקוסקוס:

מרק עוף

מלח

מים רותחים

  

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את תערובת הקציצות, את הבצל, הקישואים, תפוח האדמה והתבלינים, ומערבבים היטב.
  2. רוטב: שמים במחבת את השום, הרסק וקוביות העגבניות, סוכר חום, מרתיחים מוסיפים את המים החמים ומערבבים.
  3. מגלגלים את הקציצות ומכניסים לרוטב, מוסיפים גם חתיכות קישואים גדולות. מבשלים כ-20 דקות. את הקוסקוס עושים לפי הוראות ההכנה שעל השקית.

משפחת סנסינו גלברט (צילום: צביקה טישלר)
משפחת סנסינו גלברט(צילום: צביקה טישלר)

  

לחמניות ומרק כתום אסייתי | משפחת גלסר

לחמניות ומרק כתום אסייתי (צילום: יאיר שגיא)
לחמניות ומרק כתום אסייתי(צילום: יאיר שגיא)

המרכיבים

דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות בלי גרעינים

4 גזרים, קלופים חתוכים

2 בטטות, קלופות חתוכות לקוביות

5 שיני שום קצוצות

חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וחתוך דק-דק

מים

מלח

פלפל

חלב קוקוס

פטרוזיליה קצוצה

 

ללחמניות:

5 כוסות קמח כוסמין מלא

3 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר לבן

5 כפות דבש או סילאן

1/2 כוס שמן

½ 1 כוסות כוס וחצי מים

כף מלח.

חלמון ביצה להברשה

שומשום לפיזור מעל

 

אופן ההכנה:

  1. לחמניות: לשים הכל יחד עם כוס וחצי מים מלבד המלח. לאחר שהעיסה הופכת לבצק רך מוסיפים כף מלח ולשים שוב.
  2. מניחים להתפחה כשעתיים.
  3. יוצרים כדורי בצק בגודל לחמנייה קטנה. חורצים בחלק העליון X קטן.
  4. נותנים לתפוח עוד כ-15 דק' (הבצק צריך להיות גמיש וטיפ-טיפה דביק. לא מעבר. להוסיף טיפה קמח / מים כדי להגיע למרקם נכון).
  5. מורחים בחלמון ביצה ומפזרים מעל שומשום.
  6. מניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של של 180 מעלות במשך 15-20 דקות.
  7. מגישים חם עם חמאה למריחה.
  8. מרק כתום בניחוח אסייתי: קוצצים את השום והג'ינג'ר דק.
  9. מחממים כף שמן זית בסיר גדול. צורבים את השום והג'ינג'ר על אש בינונית כמה רגעים.
  10. מוסיפים את הירקות חתוכים לקוביות אל השום והג'ינג'ר וסוגרים את המכסה. מקטינים אש ונותנים לירקות לספוג את הטעמים 8-10 דקות.
  11. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ועוד קצת. מרתיחים. לאחר הרתיחה משאירים לבישול על אש בינונית כחצי שעה (עד שהירקות רכים). מורידים מהאש.
  12. עם מעבד מזון ידני טוחנים את המרק לגמרי. עד שיהיה חלק. ואז עוד 4 דקות שיהיה חלק מאוד.
  13. מוסיפים כפית מלח ופלפל לפי הטעם.
  14. מוסיפים קופסה של חלב / מי קוקוס לסיר ומערבבים היטב.
  15. מוזגים לקערות ומגישים.
  16. למי שאוהב - אפשר לקשט עם כוסברה קצוצה בהגשה.

 

משפחת גלסר (צילום: יאיר שגיא)
משפחת גלסר(צילום: יאיר שגיא)

 

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 25/12/2018 09:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים