החתן נפצע משבירת הכוס; אולם האירועים ישלם פיצוי
חתן אשר נפצע בכף רגלו מניפוץ הכוס בחופתו הגיש תביעה נגד אולם האירועים. בית המשפט החליט כי הוא יפוצה ב-25 אלף שקלים בגין עוגמת הנפש שנגרמה לו
התאונה אירעה באולם עדיה ביבנה, אולם האירועים בו קרסה מערכת תאורה אשר גרמה למותה של אביבה חיון ז"ל בשנת 2015. על פי הנטען בכתב התביעה, אשר הוגש לבית משפט השלום בתל אביב, עובדי האולם הם שסיפקו לחתן את הכוס אותה שבר במעמד החופה.
הכוס, שעל פי עדות החתן הייתה עבה, נארזה בנייר כסף. בעת ניפוצה, כך מתואר בפסק הדין של סגן נשיא בית המשפט, השופט ירון בשן, התפזרו שברי זכוכית גדולים ועבים.
אחד משברי הזכוכית קרע את הנעל של החתן ופצע אותו בכף רגלו. באולם החתונות לא הייתה ערכת עזרה ראשונה והחתן נחבש באמצעות מגבונים לחים וגרב.
בעלי אולם האירועים התנערו מהאחריות לפציעתו של החתן.
הנתבעים הודו כי הם שסיפקו את הכוס לאירוע, אך טענו להגנתם כי הכוס נמסרה לאדם מטעמו של החתן, ומרגע שזה נטל אותה אין הם יודעים מה עשה בה ולכן אין לייחס להם אחריות לתאונה.
בית המשפט דחה, כאמור, את טענות הנתבעים. בפסק הדין כותב השופט בשן כי "הנתבעת סיפקה לתובע כוס למטרה ידועה. הכוס נשברה לחלקים גדולים ועבים. היא נארזה באופן מסוכן ועם שבירתה התפזרו שבריה לכל עבר. אין ראיה כלשהי לכך שמישהו זולת עובדי אולם האירועים התעסק עם הכוס בטרם החופה".
בנוסף קובע השופט כי "אפילו עברה הכוס מיד ליד אין סיבה לחשוד שמי ממקורבי התובע עשה בכוס פעולה כלשהי שהגדילה את הסיכון".
השופט ביקר בפסק הדין את היעדרה של ערכת עזרה ראשונה באולם וקבע כי "העובדה שבאולם אירועים שבו נערכים מדי שנה מאות אירועים שבהם משתתפים אורחים רבים לא נמצאה ערכת עזרה ראשונה מלמדת גם היא משהו על רמת הזהירות שננקטה שם – ובנסיבות אלה בוודאי תרם הדבר לסבלו של התובע. לאור כל זאת ברור שהנתבעת הפרה את חובת הזהירות שלה כלפי התובע".
החתן, כך עולה מפסק הדין, לא סבל מנזק גופני משמעותי כתוצאה מהתאונה. את דרישתו לפיצויים הוא צמצם רק לנזק שנגרם לו כתוצאה מעוגמת הנפש שהסבה לו התאונה. "נזק הגוף שנגרם לחתן היה, למרבה המזל, מינורי בהחלט. ברור שפציעה במהלך אירוע כזה שבו הושקעו משאבים רבים וציפיות גדולות גורמת עוגמת נפש רבה".
כאמור, הפיצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה לחתן נקבע על 25 אלף שקלים בתוספת שכר טרחת עורך דינו בסך 5,000 שקלים.